Parlamentarii ruși spun că primesc mai puține cadouri de sărbători de când a intrat în vigoare o lege anti-corupție: „Suveniruri, cărți poștale, calendare, decorațiuni pentru brad, articole de papetărie, cam acestea sunt cadourile”

Parlamentarii ruși spun că primesc mai puține cadouri de sărbători de când a intrat în vigoare o lege anti-corupție: „Suveniruri, cărți poștale, calendare, decorațiuni pentru brad, articole de papetărie, cam acestea sunt cadourile”
Publicat: 31/12/2021, 10:14

În Duma de Stat sunt mai puține cadouri de Revelion, reclamă deputații ruși, scrie Gazeta.ru. Dacă în urmă cu 5-10 ani, parlamentarii primeau înainte de sărbători coniac scump, anul acesta primesc doar cărți poștale și caiete.

Ei susțin că au dispărut cadourile din cauza unei legislații anticorupție. Astfel, deși nu este interzis să se accepte cadouri de la colegi, „prudența nu este niciodată de prisos”.

„Suveniruri, cărți poștale, calendare, decorațiuni pentru brad, articole de papetărie, cam acestea sunt cadourile. Poate că este o consecință a situației economice sau a deciziilor luate ”, a spus parlamentarul Yaroslav Nilov.

Obiceiul de a oferi cadouri scumpe a fost abandonat în urmă cu 5 ani, a spus Yuri Sinelshchikov, prim-vicepreședintele Comitetului pentru Construcții și Legislație de Stat.

„Acum 10 ani, primeam cadouri grozave, cum ar fi coniacurile scumpe. Nu în număr mare, desigur, dar au existat câteva astfel de cadouri. În ultimii ani nu au mai fost deloc, nu am mai văzut cadouri scumpe de cinci ani”, a adăugat Sinelshchikov.

Deputatul a recunoscut că anul acesta a primit o cutie mică de ciocolată de la un coleg din Partidul Comunist al Federației Ruse, o „carte de poezii neobișnuite despre dragoste” de la colegii de la Partidul Rusia Unită și câteva calendare.

„Acestea a fost cadourile, la fel și anul trecut. Dacă mi-a adus cineva cadouri, de obicei provin de la alte instituții sau de la  parchetul unde am lucrat. Și acum am primit de la unul dintre departamente, nu voi spune de la care, o sticlă de vodcă. Un alt cadou l-am primit de la ambasada Finlandei – o carte poștală și sticlă de vodcă. Acestea sunt toate cadourile ”, a spus Sinelshchikov.

Deputatul de la Rusia Unită, oceanograful Arthur Chilingarov nu a văzut o scădere semnificativă a numărului de cadouri. „Îmi oferă în mare parte mănuși, haine calde și alcool. Am suficiente rezerve pentru tot anul”, a spus el.

În același timp, el însuși a făcut cadou urși de porțelan prietenilor și colegilor săi. „Donez urși tot timpul. Cumpar din magazin și-i ofer cadou. Porțelan Lomonosov. Am o turmă întreagă de ei. Acum am dat și urși, desigur ”, a spus Chilingarov.

Colega sa de partid, vicepreședinte al comitetului pentru educație, Yana Lantratova, care lucrează în Duma de Stat pentru primul an, a spus că deputații au început să-și transmită felicitările „creative” și și-au oferit unii altora cadouri făcute manual.

„Prim-vicepreședintele Comisiei pentru Probleme Agrare, Oleg Nilov, de exemplu, mi-a înmânat o geantă minunată tricotată de soția sa. Este o profesionistă, face lucruri meșteșugite incredibil. Unii parlamentari au donat decorațiuni de casă pentru brad și alte obiecte unicat. Mulți au luat parte, de asemenea, la pregătirea cadourilor pentru copii”, a spus Butina.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Vedeta de filme pentru adulți Jenna Jameson a mai primit o lovitură după ce medicii...
IMAGINILE DURERII 😢 Mama lui Costel Corduneanu s-a prăbușit de durere când a văzut sicriul...
FOTO. Ea e bomba sexy pentru care a divorțat Paszkany! Imagini incendiare cu noua iubită...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Românca al cărei nume este gravat pe mașinile Tesla se luptă acum cu Elon Musk....
Locul de poveste unde se va muta Kate Middleton, după diagnosticul de cancer. Prințesa de...
Alimentul-minune pe care japonezii îl mănâncă înainte de a merge la somn. Se trezesc fericiți...
Cum s-a schimbat viața "europenilor" din Siliștea Gumești, după aderarea la UE: "Noi avem nici...
Ultimul mesaj al Anei, gravida dispărută în drum spre casă: Eu...
Costel Corduneanu va fi înmormântat într-un sicriu de lux! Prețul lui atinge sume de ordinul...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
Marea Britanie îşi întăreşte legislaţia împotriva pornografiei deepfake
S-a aflat ADEVĂRUL: de ce NU se vrea UN LEAC pentru cancer?
S-a dat interdicție totală în România din data de 3 Mai. Decizia este finală şi...
Mașina preferată a românilor dispare. Nu se va mai găsi deloc în Europa
A nins în România! Imagini cu florile de aprilie acoperite de stratul de omăt: „Iarna...
Mădălin s-a izbit de un copac când a aflat că iubita îl înșală! Ireal ce...
Tavi Clonda s-a săturat de jignirile din mediul online! Artistul intenționează să îi blocheze pe...
De ce Denisa Tănase nu a devenit mamă până la 37 de ani: " Îmi...
BANCUL ZILEI. La ușa lui Bulă sună un neamț.- Nu vă supărați, mă puteți găzdui...
Corpurile femeilor au devenit „câmpuri de luptă”, avertizează ONU