• Publicat:
Știri

Patriarhul Daniel a decorat 18 medici care au refuzat să facă avorturi. „Mă simțeam ca un killer plătit să ucidă”

Patriarhul Daniel a decorat 18 medici care au refuzat să facă avorturi.  „Mă simțeam ca un killer plătit să ucidă”
18 medici din Timișoara care refuză să mai facă avorturi la cerere au fost decorați, la sfârșitul anului trecut, de Patriarhul Daniel

Dan Păscuț povestește că, după Revoluție, și-a deschis un cabinet medical cu ecograf. „Văzând embrionul, citind pe tema acestui subiect și înființându-mi un cabinet privat unde primeam bani pentru avorturi am început să mă simt ca un killer plătit să ucidă. Exact ca un killer. Atunci nu m-am mai putut suporta pe mine însumi. Era exact același sentiment ca și cum aș fi fost plătit să ucid. Măcar un adult are posibilitatea să se apere. Fătul intrauterin nu are nicio posibilitate să se apere. Sunt absolut convins că există viață și că prin avort se distruge o viață. Am și declarat oarecum anecdotic că și dacă ar trebui să fac pușcărie pentru asta nu voi mai face avorturi”, a declarat medicul Dan Păscuț în cadrul unui interviu postat pe YouTube de Asociația Pro Vita, care militează împotriva avortului.

Conferențiarul timișorean a mai spus că nu putea suporta gândul ca într-o zi să curme o viață, iar în alta să se bucure de venirea pe lume a unui copil. „Dacă mama mea ar fi făcut avort, eu nu eram astăzi. Și mă bucur de viață, mă bucur de familia mea, de faptul că am viață pentru că mama mea m-a dorit”, a mai spus acesta.

Un alt ginecolog care a renunțat să mai facă întreruperi de sarcină este Ionel Cioată.  „A fost o decizie greu de luat pentru că avortul era o practică pe care am învățat-o în cursul pregătirii mele și mă ascundeam în spatele acestei datorii ale mele de a face acest lucru”, a spus acesta într-un interviu pentru televiziunea creștină Alfa și Omega TV. Ionel Cioată povestește că a luat decizia după ce s-a spovedit, iar un preot a refuzat să-l împărtășească pentru că făcea avorturi. „A fost picătura care a umplut paharul”, își amintește medicul.  „Am avut foarte multe cazuri de pacienți indeciși, cupluri necăsătorite, fete tinere. Mi-am luat timp și am discutat cu ei. Le-am arătat embrionul, fătul, inimioara pentru a-i determina să își schimbe decizia. Mulți dintre ei au renunțat la ideea de a face avort. Au rămas pacienți, i-am ajutat la naștere și au fost fericiți”. De fiecare dată când are în față o mamă care dorește să facă avort îi spune: „Trebuie să luptăm să vină pe lume fiecare suflet pe care Dumnezeu îl rânduie”, a mai spus Ionel Cioată.

Inchide