Patronul restaurantului din Centrul Vechi și-a ucis asociatul lovindu-l de mai multe ori cu ciocanul

Patronul restaurantului din Centrul Vechi și-a ucis asociatul lovindu-l de mai multe ori cu ciocanul
Publicat: 05/07/2014, 13:19
Actualizat: 31/07/2014, 11:40

Procurorii criminaliști de la Parchetul Tribunalului București au dispus, vineri, punerea în mișcare a acțiunii penale împotriva lui Vasile Văduva, pentru omor. Ulterior, cercetările au fost extinse, Vasile Văduva fiind cercetat și pentru distrugere prin incediere și profanare de cadavre, se arată într-un comunicat de presă al Parchetului Tribunalului București transmis sâmbătă agenției MEDIAFAX.

Anchetatorii prezintă modul în care Vasile Văduva l-ar fi ucis pe Nicușor Stanciu, asociatul său de la restaurantul Eden din Centrul Vechi al Capitalei.

„Din probele administrate până în prezent a rezultat că, pe fondul unui conflict spontan, la data de 13.06.2014, în jurul orelor 15:00, în timp ce se afla în imobilul situat pe str. Gabroveni nr. 16, inculpatul Văduva Vasile l-a lovit în mod repetat, cu o intensitate deosebită, cu un ciocan, pe asociatul său, victima S.N., la nivelul capului, provocând în acest mod decesul acestuia. În zilele următoare comiterii faptei, inculpatul a acoperit cadavrul cu un material textil și l-a introdus într-un sac din plastic, iar apoi l-a ascuns sub podeaua din lemn, într-o cameră de la etajul imobilului, la baza unui stâlp de rezistență. Ulterior, în noaptea de 17/18.06.2014, întrucât cadavrul intrase în stare de putrefacție și exista pericolul să fie găsit de alte persoane, Văduva Vasile a incendiat imobilul turnând substanțe inflamabile peste cadavru”, arată procurorii.

Judecătorul de drepturi și libertăți de la Tribunalul București a admis propunerea procurorilor și a dispus arestarea preventivă a lui Vasile Văduva pe o durată de 30 de zile.
Decizia poate fi contestată la Curtea de Apel București.

Vasile Văduva a fost dus vineri la locul crimei, unde le-a arătat ofițerilor de la Omoruri cum l-a ucis pe Nicușor Stanciu, asociatul său de la restaurantul Eden din Centrul Vechi al Capitalei.

Inspectorul Cătălin Marin, din cadrul Poliției Române, a declarat că suspectul a recunoscut că și-a ucis asociatul și a afirmat în fața anchetatorilor că își regretă fapta.

Potrivit lui Cătălin Marin, există ipoteza că autorul a dat foc restaurantului, în mod intenționat, pentru ca trupul celui decedat să ardă și să creeze impresia unui deces în incendiu, iar cadavrul nu a fost observat de pompierii care au făcut cercetarea la fața locului din cauza faptului că peste trupul victimei s-a răsturnat o mare cantitate de moloz.

Surse din Poliție au declarat, pentru MEDIAFAX, că în 15 iunie, un tânăr a mers venit la Poliția Capitalei și a anunțat că tatăl său, Nicușor Stanciu, în vârstă de 46 de ani, nu a mai venit acasă de două zile și nici nu a mai răspuns la telefoanele mobile, acestea fiind închise.

După ce, timp de zece zile, dosarul a fost tratat ca un caz de dispariție, au apărut suspiciuni cu privire la faptul că bărbatul ar fi victima unui omor.

Astfel, în 25 iunie, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul București a dispus preluarea cercetărilor și au fost delegați pentru anchetă atât polițiști de la Serviciul Omoruri din cadrul Poliției Capitalei, cât și de la Serviciul de Combatere a Infracțiunilor contra Persoanei din cadrul Direcției de Investigații Criminale a Poliției Române.

Trupul carbonizat al lui Nicușor Stanciu a fost descoperit joi, într-un apartament situat deasupra restaurantului Eden din Centrul Istoric al Capitalei, care a ars în noaptea de 17 spre 18 iunie.

„La data de 3 iulie a.c., cu ocazia cercetării la fața locului, la un imobil din Centrul Vechi al Capitalei a fost descoperit cadavrul carbonizat al unei persoane de sex bărbătesc, care prezenta țesut moale în stare de putrefacție”, se arată într-un comunicat de presă al Poliției Capitalei.

În urma necopsiei s-a constatat că bărbatul avea o fractură în zona cefei, produsă prin lovire cu un corp dur.

„Cadavrul era în stare de carbonizare cvasicompletă și fragmente restante de țesuturi și viscere în stare de putrefacție. Modificările constatate pot fi consecința expunerii la flacără. Menționăm că pe un fragment osos de la nivelul extremității cefalice s-a constatat prezența unei practuri cu înfundare care a putut fi produsă prin lovire cu corp dur”, potrivit primelor concluzii ale necropisiei.

Conform anchetatorilor, principalul suspect a fost, încă de la începutul, chiar asociatul victimei, Vasile Văduva, în vârstă de 43 de ani.

De altfel, acesta este și ultima persoană care l-ar fi văzut în viață pe Nicușor Stanciu, chiar la terasa restaurantului. În urma unor discuții contradictorii legate de bani, Văduva s-ar fi enervat și l-ar fi lovit cu un ciocan pe asociatul său.

Oficiali ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență au declarat, pentru MEDIAFAX, că atât în noaptea de 17 spre 18 iunie, când s-a produs incendiul, cât și a doua zi, pompierii au cercetat locul, însă la momentul respectiv nu a fost găsit niciun cadavru.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
Ion Iliescu și Petre Roman, acuzați de infracțiuni împotriva umanității în dosarul Mineriadei. Ce riscă...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Traian Băsescu spune adevărul despre Ion Iliescu: Este prea târziu
Traian Băsescu tună și fulgeră. Cine i-a umilit finul
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Galileo Galilei, omul care a schimbat cursul istoriei. „Și totuși, se mișcă!”