Pedeapsă ridicolă pentru profesorul care a fotografiat eleve în toaletă

Pedeapsă ridicolă pentru profesorul care a fotografiat eleve în toaletă
Publicat: 14/10/2015, 18:23

Profesorul a fost sancționat cu diminuarea salariului cu 10 la sută, pe o perioadă de trei luni, în baza hotărârii Consiliului de administrație al unității de învățământ, întrunit marți, a precizat ISMB.

În urma sesizării părintelui unui elev, la Școala nr. 164 din Capitală a fost constituită o Comisie de cercetare disciplinară în cazul profesorului Dragoș Toma Silvestru. Comisia a întocmit un raport pe care l-a înaintat Consiliului de administrație al unității de învățământ.

Și ISMB a făcut un control la Școala Gimnazială nr. 164, din Sectorul 6, după ce un părinte a reclamat că profesorul de sport Dragoș Toma Silvestru a fotografiat eleve în toaletă. ISMB a primit sesizarea în 1 octombrie, iar în 2 octombrie a fost trimisă la școală o echipă de inspectori.

„Concluziile echipei de control au scos în evidență următoarele aspecte: domnul profesor Silvestru Toma Dragoș a realizat mai multe fotografii în timpul orei de educație fizică și sport, justificând că fotografiile pot reprezenta o dovadă a nerespectării disciplinei de către elevi; fotografierea ilegală a elevilor fără acordul părinților; lipsa de comunicare dintre școală și părinții elevilor”, arăta ISMB.

Echipa de control a ISMB a propus monitorizarea Școlii nr. 164, constituirea unei comisii de cercetare, la nivelul unității de învățământ, „pentru verificarea presupuselor abateri sesizate de părinții elevilor” și realizarea, în cel mai scurt timp, a unei inspecții generale.

Raportul întocmit în urma acestor verificări a fost trimis unității de învățământ, pentru a lua măsurile care se impun, în calitate de angajator al profesorului, preciza ISMB.

Profesorul acuzat că fotografia eleve de clasa a II-a în toaleta școlii a recunoscut fapta, dar a arătat că ar fi vrut să fie o amenințare pentru elevi, ca să îi disciplineze, a spus ministrul Educației, arătând că astfel de persoane nu au ce căuta în învățământ, iar măsurile în aceste cazuri trebuie să fie ferme.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a adăugat că nu există nicio legătură între o astfel de faptă și disciplină și că nu înțelege cum mai există în învățământ profesori care amenință.

„Cazul de la Școala 164 este absolut regretabil. Profesorul de educație fizică și-a recunoscut fapta, dar mai trist este că a și explicat că ar fi vrut să fie o amenințare pentru copii, pentru ca să-i disciplineze. Nu văd legătura între o astfel de faptă și disciplină. Pe de altă parte, nu înțeleg cum mai există în sistemul de învățământ românesc profesori care amenință. Îmi pare rău că trebuie să spun deschis astfel de persoane nu au ce căuta în învățământul românesc, iar exemplele pe care noi, Ministerul Educației, le dăm trebuie să fie ferme”, a declarat ministrul Sorin Cîmpeanu.

Surse din Poliție au declarat, pentru MEDIAFAX, că mama unei eleve de clasa a II-a de la Școala 164 s-a prezentat, în 1 octombrie, la Secția 22 Poliție, unde a povestit că fiica sa, în vârstă de opt ani, a fost fotografiată, cu telefonul mobil, în timp ce se afla la toaletă, de către profesorul de educație fizică Dragoș Toma Silvestru. Femeia a povestit că fiica sa a intrat în toaleta școlii împreună cu alte două colege, care, în momentul în care bărbatul a intrat, au țipat și au fugit.

În urma sesizării, profesorul a fost audiat la Secția 22 Poliție, care se află în apropierea unității de învățământ, iar polițiștii i-au reținut telefonul mobil, pentru o percheziție informatică. Profesorul de sport este cercetat pentru violarea vieții private.

Potrivit anchetatorilor, profesorul Silvestru ar fi cunoscut în rândul elevilor ca un dascăl sever și care obișnuia să aibă o atitudine agresivă.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
"Nu există așa ceva". Reacția unui bărbat din Cehia la o terasă din România unde...
Cea mai tunată de la mare! A defilat de 1 Mai cu talia de viespe...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Un fost ministru a fost filmat omorându-și în bătaie soția, într-un restaurant. Imaginile au stârnit...
Stațiunea montană din România care este unică în toată Europa. Puțini turiști de la noi...
Declarații scandaloase ale unei vedete. Cum face sex la 85 de ani: „Încă pot să-mi...
Sfânta şi Marea Joi din Săptămâna Patimilor. Tradiții, obiceiuri şi superstiţii în Joia Neagră sau...
Adevărul despre starea gravă a lui Florin Piersic! Breaking news!
Câți mici a cumpărat un român de 1 Mai! Oamenilor nu le-a venit să creadă:...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Renault lansează SUV-ul care va pune probleme DACIEI DUSTER - VIDEO
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
RISC MAJOR în spațiul cosmic! Un cercetător avertizează că „suntem LA LIMITĂ”
S-a interzis în toată România. Șoferii trebuie să aibă acest document la ei
Doliu la Hollywood. Vedeta din „Line of Duty” a murit neașteptat, la 59 de ani
Cum arăta Gabriela Lucuțar, Regina Întunericului de la Chefi la cuțite, înainte de intervențiile estetice....
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
Florin Piersic, ajuns de urgență pe masa de operație! Care este starea de sănătate a...
FOTO. Unde se ascundea traficantul de migranţi care a atacat cu cuţitul doi poliţişti de...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Max Planck, creatorul Teoriei Cuantice. „Nu cunoașterea adevărului, ci succesul care însoțește căutarea lui este...