Peisaj de basm la Bâlea Lac: Stratul de zăpadă a ajuns la 75 de centimetri / Anunțul meteorologilor – VIDEO

Redactor:
Corespondenti
Peisaj de basm la Bâlea Lac: Stratul de zăpadă a ajuns la 75 de centimetri / Anunțul meteorologilor – VIDEO
Stratul de zăpadă la Bâlea Lac măsoară 75 de centimetri, iar meteorologii spun că se așteaptă la răcirea vremii și la ninsori viscolite la munte. Riscul producerii de avalanșe în Bucegi și Făgăraș e moderat.

La munte, vremea s-a răcit în ultimele zile, semnalându-se de Crăciun ninsori, ceață, depuneri de chiciură, iar vântul în zona înaltă a depășit la rafale 130 – 140 km/h.

Stratul de zăpadă la Bâlea Lac măsoară 75 de centimetri, 23 de centimetri la Vf. Omu, 17 centimetri la Vf. Țarcu și la Păltiniș, 22 de centimetri la Vf. Călimani, 34 de centimetri la Semenic și 20 de centimetri la Vlădeasa.

Pentru zilele următoare, meteorologii anunță răcirea vremii la munte și ninsoare viscolită în majoritatea masivelor. Vântul va avea intensificări de 60-70 km/h în zona înaltă din majoritatea masivelor, viscolind și spulberând zăpada.

În majoritatea masivelor se va depune strat nou de zăpadă, mai însemnat în Carpații Meridionali și de Curbură pe versanții nordici, unde va atinge și depăși 10-15 cm și în cei Orientali, în
special pe versanții estici, unde va depăși pe alocuri 10 cm.

La altitudini de peste 1.800 de metri se așteaptă minime de minus 16 grade, în timp ce sub 1.800 de metri de minus 10.

Riscul producerii de avalanșe în Munții Bucegi și Făgăraș e moderat.

 

Inchide