PELERINAJ LA PATRIARHIE. „Propovăduitorul apocalisei” care împărțea manifeste pe care scria „cei care mănâncă ceafă de porc vor ajunge în iad”, amendat de polițiști

PELERINAJ LA PATRIARHIE. Propovăduitorul apocalisei care împărțea manifeste pe care scria cei care mănâncă ceafă de porc vor ajunge în iad, amendat de polițiști
Publicat: 28/10/2012, 21:35
Actualizat: 13/07/2016, 01:58

Un fals călugăr care încasa donații pentru „mirul” dat dintr-o sticlă de ulei de salată, un „propovăduitor al apocalipsei” care împărțea manifeste în care scria că „cei care mănâncă ceafă de porc ajung în iad” și mai multe persoane care au furat icoane au fost prinși de agenții Poliției Locale.

Bărbatul de 50 de ani care făcea scandal propăvăduind apocalipsa și împărțea manifeste în care scria că „cei care mănâncă ceafă de porc vor ajunge în iad” a fost amendat pentru tulburarea liniștii și ordinii publice, se arată într-un comunicat de presă al Poliției Locale a Municipiului București (PLMB) remis, duminică, agenției MEDIAFAX.

De asemenea, un fals călugăr a fost îndepărtat din zona Patriarhiei de către agenții Poliției Locale a Capitalei, după ce își câștigase adepți împărțind mir dintr-o sticlă de ulei de salată, pentru care primise în schimb donații de câteva sute de lei.

Peste 50 de amenzi au fost date de agenții PLMB și celor care vindeau diverse produse sau alimente fără autorizație. Vânzătorii ambulanți vindeau pelerinilor de la covrigi sau porumb fiert ținut în condiții insalubre, până la ciorapi, semințe, inele sau mărgele.

Echipajele PLMB au mai prins un bărbat care spunea că este pelerin venit la moaște, dar care avea la el 30 de kilograme de cupru, acesta fiind predat Poliției Române. „Marfa” fusese furată dintr-un canal din Piața Unirii și era cărată de „pelerin” într-un rucsac.

Zeci de persoane care au furat peste 50 de icoane și alte obiecte de cult de la standurile târgului organizat de Patriarhia Română cu ocazia sărbătorii Sfântului Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucureștiului, au fost prinși de agenții Poliției Locale și de cei din Patrula Călare, care supraveghează târgul.

Un copil de 14 ani a fost prins când dădea târcoale standului Mănăstirii Sihăstria Putnei, cu ochii la icoanele sfințite. El avea rolul de a distrage atenția călugărilor, în timp ce unchiul său, în vârstă de 52 ani, fura obiectele de cult. În momentul în care au fost văzuți de agenții Poliției Locale, cei doi au încercat să fugă, fiind prinși de o echipă a Patrulei Călare.

Copilul a spus că a venit la Patriarhie după ce unchiul său l-a amenințat cu bătaia dacă nu-l ajută să fure.

„Primul atac a fost dat chiar între miile de pelerini care asistau la slujbă. Copilul a fost pus în ușa magazinului Patriarhiei – aflat la câțiva metri de locul unde sunt puse raclele cu moaștele sfinților – să «țină de tiră». Unchiul fixase o icoană scumpă, de argint, pusă pe un raft al magazinului. În nici un minut, hoțul i-a pasat copilului obiectul de cult”, a precizat PLMB.

Copilul a mai spus că, la baza Dealului Patriarhiei, l-a văzut pe unchiul furând o icoană mare din standul Arhiepiscopiei Moldovei.

„A învelit-o în geaca pe care o ținea pe mână și l-a împins pe copil spre un alt loc, unde călugării de la Sihăstria Putnei își vindeau obiectele realizate în atelierul mănăstirii. Aici au fost interceptați de o echipă a Poliției Locale a Municipiului București tocmai când se pregăteau să scoată câteva iconițe din rafturi”, a precizat PLMB.

După ce a fost prins de echipajul călare, bărbatul a încercat să-l intimideze pe reprezentantul Patriarhiei care a vrut să depună plângere. Hoțul, cunoscut cu antecedente penale, l-a înjurat și l-a amenințat cu bătaia pe preot, însă a fost repede potolit de polițiști. Bărbatul a fost predat Poliției Române, iar icoanele furate au fost date proprietarilor.

În cazul minorului, PLMB va sesiza Protecția Copilului, mai ales că, în aceeași zi în care acesta a fost prins la furat, surorile sale, de 13 ani, 10 ani și, respectiv, 23 de ani, au fost prinse de polițiștii locali în timp ce furau mir, tămâie și cruciulițe de la standurile târgului.

Tatăl copiilor, în vârstă de 42 de ani, care a fost chemat la fața locului de către agenții locali, a susținut că fetele sale nu fură, doar „completează”. Bărbatul, care a mai declarat că tocmai se întorsese din pușcărie după ce fusese prins furând în Suedia, a primit amenda maximă pentru nesupravegherea minorilor.

Alți patru copii, în vârstă de 13, 14 și 15 ani, au fost prinși de agenții Patrulei Călare după ce furaseră zeci de obiecte de cult. Aceștia foloseau metoda „copilului – borsetă”, cele mai multe obiecte furate fiind ascunse în buzunarele și în hăinuțele unui copil de câteva luni pe care fata de 14 ani îl purta în brațe. Aceasta le-a spus polițiștilor locali că este mama bebelușului și că ea și ceilalți minori vroiau să fure iconițe, cruciulițe și tămâie pentru a le vinde pelerinilor aflați la coadă.

Alte trei persoane au fost văzute când tăiau corturile în care se aflau standurile a patru mănăstiri. Acestea au încercat să fugă, fiind prinse de Patrula Călare, care a plecat în urmărirea lor. La unul dintre hoți, în vârstă de 12 ani, au fost găsite 12 icoane furate.

Toate obiectele de cult furate au fost returnate proprietarilor, a precizat Poliția Locală a Municipiului București.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O celebră influenceriţă pe TikTok a fost asasinată în fața casei sale. Atacatorul s-a prefăcut...
Povestea care a făcut ocolul lumii. Ce au găsit părinții în camera fiicei lor, în...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
Vești proaste pentru șoferi! Riscă amenzi de cinci ori mai mari. Greșeala care le poate...
Dieta Monicăi Anghel. A slăbit enorm în ultimii ani: alimentele la care a renunțat total!...
Cine sunt românii care trebuie să plătească "taxa pe lux" pentru locuinţele şi maşinile pe care...
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
O cisternă cu etanol s-a răsturnat pe carosabil, în Vrancea! Șoferul a decedat
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
O NOUĂ TAXĂ obligatorie în România. Trebuie să dai banii până pe 30 APRILIE
Vacanța perfectă e în acest oraș. Cea mai bună destinație de mers pe jos
Cine a câștigat a 11-a gală Te cunosc de undeva!. Punctele concurenților de la canapea...
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
De ce Lora nu a devenit mamă până la 41 de ani: "Eu mă simt...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Vaccinurile au salvat în ultimii 50 de ani cel puțin 154 de milioane de copii