Penitenciarul Rahova a sesizat procurorii în cazul lui Sandu Geamănu, pentru contul de Facebook: Cum putea interlopul să posteze fotografii cu el în închisoare

Penitenciarul Rahova a sesizat procurorii în cazul lui Sandu Geamănu, pentru contul de Facebook: Cum putea interlopul să posteze fotografii cu el în închisoare
Publicat: 19/08/2013, 16:57
Actualizat: 19/08/2013, 16:57

Conducerea Penitenciarului Rahova a sesizat Parchetul Judecătoriei Sectorului 5, în urma anchetei interne privind folosirea de către Ilie Alexandru, zis Sandu Geamănu, din închisoare, a unui cont de Facebook, au declarat luni, pentru MEDIAFAX, oficiali din Administrația Națională a Penitenciarelor.

Potrivit surselor citate, după ce mai multe fotografii în care interlopul Sandu Geamănu își etalează mușchii în celula sa de la Penitenciarul Rahova au fost postate pe un cont de Facebook, reprezentații închisorii au organizat două percheziții, în celula acestuia și într-o altă cameră de detenție.

În urma celor două percheziții au fost descoperite trei telefoane mobile și o cartelă SIM, motiv pentru care, pe numele lui Ilie Alexandru a fost întocmit un raport de incident și a fost declanșată procedura disciplinară.

Reprezentanții Administrației Naționale a Penitenciarelor au precizat, pentru MEDIAFAX, că a fost sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 5, cu privire la comiterea infracțiunii de „introducere și folosire de obiecte interzise” în închisoare.

Agenția MEDIAFAX a scris în 8 august că, aflat în detenție la Penitenciarul Rahova, interlopul Sandu Geamănu și-a deschis cont de Facebook, unde a postat mai multe fotografii făcute în spatele gratiilor în care își arată mușchii și tatuajele și prin intermediul căruia ține legătura cu apropiații săi aflați în libertate și cu cei care i-au cerut „prietenia”.

Pe contul de Facebook, Sandu Geamănu avea postate mai multe fotografii în care apărea în diverse ipostaze, atât în celulă, cât și în alte locuri din interiorul penitenciarului.

Administrația Națională a Penitenciarelor a declașat atunci o anchetă în cazul fotografiilor postate de Sandu Geamănu, în condițiile în care deținuții nu pot avea telefoane mobile.

„S-a dispus efectuarea unei anchete interne la nivelul Penitenciarului București Rahova, pentru a se stabili în ce condiții au fost realizate fotografiile și postate pe site-ul de socializare Facebook. În conformitate cu prevederile legale, persoanelor private de libertate le este interzisă procurarea, deținerea, utilizarea sau transmiterea de telefoane mobile și accesorii ale telefoanelor mobile. În funcție de rezultatele anchetei, vor fi luate măsurile corespunzătoare”, declara atunci, pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al Administrației Naționale a Penitenciarelor, Monica Pană.

Sandu Geamănu a fost condamnat de magistrații Tribunalului București, în 13 noiembrie 2012, la 25 de ani de închisoare pentru omor deosebit de grav, tâlhărie cu consecințe deosebit de grave și violare de domiciliu.

Acesta a fost acuzat că, în noiembrie 2008, împreună cu alți trei membri ai grupării sale, l-a torturat pe Nicolae Zdoca, în vârstă de 74 de ani, din București, despre care primise un pont potrivit căruia bărbatul ar avea în casă „sume importante de bani și alte bunuri de valoare”.

Sandu Geamănu a plecat de la locuința victimei cu 250.000 de lei, un Audi Q7 și alte bunuri, în total fiind vorba de aproape jumătate de milion de lei.

Nicolae Zdoca a murit șase luni mai târziu, iar medicii legiști au stabilit că decesul a fost provocat de loviturile primite de la tâlhari.

Într-un alt dosar, în martie 2012, procurorii Parchetului Tribunalului București i-au trimis în judecată pe Sandu Geamănu și pe Nicolae Marian Vasile, zis „Nicos”, pentru violare de domiciliu, tentativă la omor calificat și lovire sau alte violențe.

Procurorii i-au acuzat că, în noaptea de 22 spre 23 decembrie 2008, înarmați cu bâte, săbii și pistoale, au intrat într-o locuință și au bătut mai multe persoane, majoritatea femei și copii. Una dintre persoanele bătute de Sandu Geamănu și de Nicos a avut nevoie pentru vindecare de șapte – opt zile de îngrijire.

Interlopul a lovit și o fetiță în vârstă de doi ani și șase luni, cu o bâtă, provocându-i un traumatism cranio-cerebral și fracturi în zona stângă a capului.

Sandu Geamănu a devenit cunoscut opiniei publice după ce a fost acuzat că, în octombrie 2009, a coordonat furtul mașinii lui Gigi Becali.

Atunci, Gigi Becali și-a recuperat autoturismul după ce hoții trimiși de Sandu Geamănu au fost prinși de bodyguarzii finanțatorului FC Steaua.

Ulterior, liderul interlop și-a îndemnat oamenii să facă plângere în cazul lui Becali, pentru lipsire de libertate, argumentând că, pentru o faptă similară, comisă în anul 2000, el a executat 10 ani de închisoare în dosarul cunoscut ca „Portbagajul”.

„Ce a făcut el acum, am făcut eu pentru Mihai Bucurenciu în 2000 și am stat 10 ani la închisoare”, spunea atunci Sandu Geamănu.

În dosar „Portbagajul”, la ordinul omului de afaceri Mihai Bucurenciu, Sandu Geamănu, împreună cu mai multe persoane, a sechestrat și torturat un bărbat bănuit că i-a furat lui Bucurenciu, din portbagajul mașinii, aproximativ 450.000 de dolari și bijuterii din aur.

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un bărbat a fost găsit crucificat pe un gard, cu cuie bătute în mâini. Poliția...
Ce trebuie să faci neapărat azi, pe 6 mai, în a doua zi de Paște....
FOTO. Cum s-a lăsat pozată Simona Halep de Paște, la câteva ore după ce a...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
O gaură misterioasă, de mărimea Elveției, se formează în același loc în Antarctica. După 50...
Locul din România în care oamenii s-au întors în timp, în 1888. Cel mai ciudat...
Minune de Paște! S-a vindecat de CANCER, după ce a trecut prin momente grele
Reacţia unor turişti thailandezi, ajunşi în ziua de Paşte în Maramureş. Au făcut poze cu...
Se spală rufe azi și în a treia zi de Paște? Ce spun preoţii
El este Cristian, polițistul care și-a pierdut viața într-un accident de motocicletă la Galați: „Doi...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Dacă un șofer face o depășire neregulamentară, ești obligat să-l lași să intre în fața...
Omul care A INVENTAT cea mai folosită armă din lume! „Era NEBUN, dar...
INTERZIS pe tot teritoriul României. Legea pe care niciun român nu o va încălca
Buletinele vor fi înlocuite de noua carte de identitate pe model european
Zodiile care vor pierde o persoană dragă până la finalul primăverii. Ce anunță astrele pentru...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Roberta și Julia își aruncă săgeți în Casa Iubirii! Patrick, pe post de arbitru: „Diferența...
Cât de bogată este, de fapt, Maria Cârneci: "Nu am mașină"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Ce substanță radioactivă a fost găsită în urina fumătorilor de țigări electronice?