PERCHEZIȚII. Arsenal descoperit în casa unui bărbat din Harghita. Poliția îl bănuiește de comiterea unor infracțiuni grave!

Redactor:
Andrei Dumitrescu

Mai multe arme de foc și arbalete au fost găsite de polițiști în urma mai multor percheziții care au vizat locații din județele judeţele Harghita şi Mureş, deținute de un bărbat suspectat că folosea armele pentru comiterea unor infracțiuni.

Polițiștii Inspectoratului Județean de Poliție Harghita au descins, joi, la trei adrese, două în județul Harghita și una în Mureș, folosite de un bărbat în vârstă de 54 de ani, din comuna Mărtiniş, despre care existau indicii că ar deține, în mor ilegal, mai multe arme.

În urma perchezițiilor, au fost ridicate două pistoale, unul de epocă și un revolver vechi, care la prima vedere ar fi fost fabricat undeva la începutul anilor 1.900, dar perfect funcțional. În plus, s-au găsit și  două arme de tir cu aer comprimat, două arbalete, două dispozitive de ochire, 12 cartuşe militare cu glonţ, 290 de proiectile de plumb, 29 de săgeţi pentru arbaletă, 31 de articole pirotehnice şi un detector de metale neinscripţionat şi fără autorizaţie.

Săgețile găsite la percheziții fuseseră modificate

Surse din Poliție au declarat, pentru Gândul.ro, că individul este suspectat de faptul că ar fi folosit arbaletele și puștile cu aer comprimat la braconaj cinegetic, în condițiile în care unele dintre săgeți fuseseră modificate în așa fel încât să poată fi folosite cu succes la uciderea animalelor de talie mare.

În plus, cele două arme de tir, cu aer comprimat, sunt de calibre mari, 5,5 milimetri și 6,5 milimetri. Greutatea mai mare a alicelor face ca aceste puști să fie mai precise și pot fi folosite cu succes la vânătoare.

În ce privește armele foc, bărbatul a mărturisit că le-ar fi găsit într-un imobil părăsit, însă anchetatorii suspectează că acestea ar fi fost găsite în pământ, cu ajutorul detectorului de metale ridicat în urma perchezițiilor.

Polițiștii au întocmit, pe numele suspectului, un dosar penal pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, contrabandă calificată şi operaţiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept, pentru care acesta riscă o pedeaspă de până la 12 ani închisoare.

Inchide