Percheziții DNA în București, într-un dosar ce vizează contractele de achiziție publică pentru echipamentele Poliției Locale

Percheziții DNA în București, într-un dosar ce vizează contractele de achiziție publică pentru echipamentele Poliției Locale
Sursa foto: Facebook
Publicat: 19/01/2023, 16:07
Actualizat: 19/01/2023, 22:30

DNA a făcut percheziții într-un dosar privind nereguli în legătură cu achizițiile publice de echipamente privind două sedii ale Poliției Locale Sector 1.

UPDATE ora 21:30 – Reprezentanții PNL Sector 1 reacționează după descinderea DNA la Poliția Locală Sector 1

Liberalii reamintesc afirmațiile primarului Sectorului 1 din februarie 2021, potrivit cărora „grupul infracţional care a condus până acum Poliţia Locală a Sectorului 1 a fost învins”. Clotilde Armand spunea atunci, imediat după ședința în care a fost aprobată reorganizarea poliției locale, că „de astăzi începe adevărata reformă a acestei instituţii. Consiliul Local al Sectorului 1 şi-a dat astăzi girul pentru reorganizarea Poliţiei Locale şi pentru eficientizarea activităţii acestei instituţii”.

„Sunt publice toate declarațiile în care anunța schimbări de cadre în instituție. Nu știe nimeni pe ce criterii au fost numiți cei noi, dar iată că adevărul iese întotdeauna la iveală.
Atât de bine și-a făcut treaba Armand și de data asta, încât nici doi ani mai târziu de la magnifica reorganizare, DNA a descins în două sedii ale acestei instituții.
Procurorii DNA, însoțiți de jandarmi, au făcut percheziții într-un dosar privind nereguli în legătură cu achizițiile publice de echipamente privind două sedii ale Poliției Locale Sector 1. Toate detaliile sunt în comunicatul oficial al DNA. PNL Sector 1 condamnă ferm orice acte de corupție și așteaptă finalizarea anchetei, cu încredere în profesionalismul și obiectivitatea instituțiilor statului român.

Până atunci, momentul este încă o confirmare a eșecului administrației Armand și a tuturor așa-ziselor reforme pe care le clamează de mai bine de doi ani, fără rezultate concrete. Iar declarațiile războinice că a trimis Corpul de Control să verifice achizițiile sunt doar o încercare de a ascunde gunoiul sub preș cu acte de imagine. „Reforma” încheiată cu descinderile DNA a fost făcută de oamenii lui Armand. Iar o vorbă veche din bătrâni spune că „cine se aseamănă se adună”…
PS: vedeți în video din 2021 (sursa Facebook Europa FM). Armand a dorit o Poliție Locală puternică și integră. A reușit să reconstruiască una cu DNA la ușă”, scriu reprezentanții PNL Sector 1 într-un comunicat transmis pe Facebook.

Perchezițiile au avut loc în două sedii ale Poliției Locale Sector 1, în privința unor nereguli în legătură cu achiziționarea unor echipamente pentru dotarea poliției locale.

„În cursul zilei de 19 ianuarie 2023, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, se efectuează percheziții domiciliare în patru locații situate pe raza municipiului București, din care două sunt sediile unei instituții publice, restul reprezentând sediile unor societăți comerciale”, transmite DNA.

„Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate celor de corupție efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni asimilate celor de corupție, comise în perioada 2022-2023, în legătură cu încheierea unor contracte de achiziție publică privind achiziționarea unor echipamente pentru dotarea poliției locale”, potrivit DNA.

De asemenea, echipamentele ar fi fost plătite în totalite fără însă a fi livrate toate uniformele.

Totodată, potrivit unor surse judiciare, directorul general și directorul economic al instituției au fost conduși la audieri.

Ce a transmis primarul Sectorului 1

„Comunicăm faptul că Poliția Locală Sector 1 a pus la dispoziția anchetatorilor toate documentele solicitate, colaborăm cu DNA în această investigație.

Dacă vreun angajat al administrației locale este implicat în practici nelegale nu vom ezita să luăm măsurile care se impun, inclusiv desfacerea contractului de muncă și sesizarea autorităților”, potrivit oficialilor din cadrul Primăriei Sectorului 1.

„Primarul Clotilde Armand a solicitat astăzi Corpului de Control al instituției să verifice toate contractele de achiziții publice încheiate de Poliția Locală în anul 2022”, au mai precizat oficialii Primăriei, potrivit Antena3.

Mesajul primarului Sectorului 1 a fost următorul: ”Cine se crede mai presus de lege, plătește!”.

Amyra Garey
Amyra Garey a absolvit Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, Universitatea București, secția Filologie, limbile - ucraineană-rusă. Pasionată mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Ireal ce a putut păți o tânără de 21 de ani, după ce a băut...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Cod roșu la Casa Regală a Marii Britanii! Starea Regelui Charles e din ce în...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Îndrăgostit de România, un italian a decis să pună aici bazele unei afaceri de familie:...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
Copil de șase ani din Gorj, vândut în Germania pentru 8.000 de lei. Ce se...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
DISPARE Shein din Europa? Comisia Europeană a luat decizia
Efectul postului intermitent asupra metabolismului. Rezultatele testelor pe voluntari
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Galileo Galilei, omul care a schimbat cursul istoriei. „Și totuși, se mișcă!”