Percheziții în Brașov. Doi oameni de afaceri, suspectați că au fraudat fonduri europene de 3 milioane euro

Percheziții în Brașov. Doi oameni de afaceri, suspectați că au fraudat fonduri europene de 3 milioane euro
Publicat: 27/08/2014, 12:38

Cei doi oameni de afaceri sunt suspectați că au accesat mai multe programe finanțate din fonduri europene pentru dezvoltarea unor ferme de pui. Este vorba de finanțări nerambursabile în cadrul Programul Național de Dezvoltare Rurală (PNDR).

Surse judiciare spun că cei doi au creat și consolidat, în timp, un sistem relațional – bazat pe cointeresare materială – la nivelul unor funcționari din cadrul Oficiului Județean de Păți pentru Dezvoltare Rurală și Pescuit (OJPDRP) Brașov, prin intermediul cărora și-au promovat proiecte de investiții care, însă, nu îndeplineeau condițiile de eligibilitate pentru obținerea finanțării comunitare.

Unul dintre funcționarii care ar fi luat mită de la cei doi oameni de afaceri este Brezeanu Florin, șeful echipei de control, inspector în Direcția de Control Antifraudă din Agenția de Plăți pentru Dezvoltare Rurală și Pescuit (APDRP). El ar fi trebuit să constate că proiectele celor doi oameni afaceri nu corespund. Constatările sale ar fi însemnat oprirea finanțărilor și posibil obligarea celor doi să restituie banii. Potrivit surselor judiciare șeful echipei de control îi anunța pe cei doi afaceriști când urmează să fie controlați. Astfel că au avut timă să contrafacă diverse documente justificative.

Gheorghe Dudu și Florin Macovei ar urma să fie aduși la DNA pentru audieri.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase