Percheziții în București și 16 județe. Sunt căutați falsificatori de carduri care ar fi retras deja două milioane de euro

Percheziții în București și 16 județe. Sunt căutați falsificatori de carduri care ar fi retras deja două milioane de euro
Publicat: 28/03/2013, 16:11
Actualizat: 01/02/2019, 13:34

Procurorii și polițiștii au descins joi la 85 de adrese din București și 16 județe, fiind vizate 70 de persoane care ar fi falsificat carduri și ar fi retras ilegal două milioane de euro din mai multe state, simultan având loc percheziții în Germania, Marea Britanie, SUA și Republica Dominicană.

Perchezițiile au loc în București și județele Ilfov, Vâlcea, Vrancea, Brașov, Constanța, Olt, Sălaj, Cluj, Suceava, Brăila, Galați, Giurgiu, Hunedoara, Iași, Neamț, Satu Mare, la locuințele membrilor unor grupuri infracționale organizate transfrontaliere suspectați de acces fără drept la un sistem informatic, deținere de echipamente în vederea falsificării și falsificarea de instrumente de plată electronică, punerea în circulație de instrumente de plată falsificate și efectuarea de operațiuni frauduloase cu instrumente de plată electronică, se arată într-un comunicat de presă al Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT).

Simultan cu acțiunea declanșată de procurorii DIICOT, la solicitarea acestora au loc percheziții domiciliare și în Germania, Marea Britanie, SUA și Republica Dominicană.

Potrivit procurorilor, grupările infracționale sunt constituite din peste o sută de persoane, iar liderii au fost identificați ca fiind Constantin Gheară, zis Tică, în vârstă de 53 de ani, Romeo Ursu, zis Boenică, de 45 de ani, Lucian Ghiuri, zis Piticu, de 45 de ani, și Relu Șerban, de 57 de ani.

„În fapt, se reține că, sub coordonarea acestora, membrii grupărilor au confecționat aparatură de skimming, echipamentele fiind ulterior utilizate în vederea copierii datelor de identificare a mijloacelor de plată electronică utilizate la diferite terminale ATM sau POS-uri, aflate pe teritoriile următoarelor state: Germania, Spania, Elveția, Portugalia, Franța, Marea Britanie, Ecuador, Columbia, Austria”, a precizat DIICOT.

Datele de identificare copiate erau folosite pentru falsificarea unor mijloace de plată electronică, utilizate ulterior pentru retragerea unor sume substanțiale de bani din Republica Dominicană, SUA, Japonia, Iordania și Nepal.

Grupările infracționale ar fi produs astfel un prejudiciu estimat la peste două milioane de euro, potrivit sursei citate.

La finalul perchezițiilor vor fi duse la sediul DIICOT – Structura Centrală 70 de persoane pentru a fi audiate, urmând ca procurorii să dispună măsurile legale în cazul acestora.

Perchezițiile sunt făcute de procurorii DIICOT – Structura Centrală, împreună cu ofițeri de poliție judiciară de la Brigada de Combatere a Criminalității Organizate Pitești și Direcția de Combatere a Criminalității Organizate, cu sprijinul jandarmilor. Suportul tehnic și informativ a fost asigurat de Serviciul Român de Informații, Direcția Operațiuni Speciale și Direcția Generală de Informații și Protecție Internă.

Procurorii DIICOT au cooperat în instrumentarea cauzei cu Eurojust și Europol, precum și cu autoritățile judiciare din Germania, Spania, Marea Britanie, Elveția și Portugalia.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
"Nu există așa ceva". Reacția unui bărbat din Cehia la o terasă din România unde...
Florin Piersic este în pericol și trebuie dus de urgență la Viena! Scandal uriaș generat...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Primele rezultate în cazul fetiței de 4 ani care a murit după ce a mâncat...
Roxana i-a șocat pe toți de 1 mai! A ajuns să fie cea mai tunată,...
Declarații scandaloase ale unei vedete. Cum face sex la 85 de ani: „Încă pot să-mi...
Craterul din Slănic se mărește: a înghițit un stâlp și a dus la noi evacuări....
Biletul de adio al fetei de 13 ani care s-a aruncat de la etaj, pentru...
Ies la lumină noi detalii în cazul morții lui Diego Maradona. Ce s-a descoperit după...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
Marele GENIU al muzicii, îngropat FĂRĂ INIMĂ! S-a aflat abia acum
Interdicția intră în vigoare pe 3 Mai. Devine ilegal în România de vineri
Cât de grav este Florin Piersic. Medicii au spus adevărul
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Sebastian, provocat de băieți să o sărute pe Roberta. Cum au reacționat concurenții din casă....
"Nu a murit nimeni, a murit artistul Alex Mica în sufletele voastre". Cântărețul care a...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Micii vegani, tot mai preferați de români. Câți mici din carne mănâncă în medie un...