Percheziții la locuințe și sedii de firme ale lui Ioan Niculae vizând infracțiuni economice

Publicat: 23/07/2015, 08:52
Actualizat: 23/07/2015, 11:15

Potrivit unui comunicat al Direcției Naționale Anticorupție, procurori ai Secției de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție, din cadrul instituției, fac cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție și economice – evaziune fiscală și spălare de bani – comise în perioada 2008 – 2009.

În cursul zilei de joi, sunt efectuate percheziții domiciliare în 11 locații situate în municipiul București și în județele Teleorman și Prahova, reprezentând sediile unor societăți comerciale și domiciliile unor persoane fizice.

Potrivit unor surse judiciare, perchezițiile au loc la domiciliul actual al lui Ioan Niculae, din municipiul Zimnicea, la reședința acestuia din județul Teleorman, amplasată în apropiere de Zimnicea, denumită domeniul Fățana, ce cuprinde un grup de trei clădiri principale și dependințe, între care se află și casa de vânătoare a acestuia, precum și la reședința din stațiunea prahoveană Bușteni a omului de afaceri.

Totodată, conform acelorași surse, percheziții au loc și la fostul domiciliu al lui Niculae, actual domiciliu al Adinei Elena Niculae, situat în sectorul 1 al Capitalei, dar și la sediul social și la punctul de lucru declarate de societatea Intervitt SRL, din Teleorman, la sediul social al societății Interagro din București, sectorul 2, la punctul de lucru al societății Interagro din Zimnicea și la sediul social al Interagro din Zimnicea.

Sursele citate menționează că în dosar sunt cercetate „inginerii financiare” în care ar fi implicat omul de afaceri Ioan Niculae, prejudiciul în acest caz fiind estimat la peste două milioane de euro.

Potrivit surselor judiciare citate, în cursul zilei de joi au loc doar perchezițiile în acest caz, nu și audieri.

În această cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații și din partea Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase