Percheziții la locuințele unui medic din Bârlad, suspect în cazul dispariției unei fete de 16 ani

Percheziții la locuințele unui medic din Bârlad, suspect în cazul dispariției unei fete de 16 ani
Publicat: 13/07/2013, 17:24
Actualizat: 07/02/2016, 00:01

Mai multe percheziții au loc, sâmbătă, la locuințele unui chirurg de la Spitalul de Urgență din Bârlad, principalul suspect în cazul dispariției, în luna martie, a unei adolescente de 16 ani, cu care medicul avea relații intime, procurorii deschizând dosar penal pentru omor în acest caz.

Potrivit procurorului de caz, perchezițiile vizează atât locuințele, cât și autoturismele care aparțin medicului chirurg Octavian Marcu, fiind căutate indicii cu privire la dispariția unei adolescente de 16 ani, din localitatea Ciocani, elevă la un liceu din municipiul Bârlad, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Cercetările în acest caz au fost începute de polițiști în luna martie, în urma unei plângeri depuse de părinții adolescentei care au sesizat faptul că fiica lor nu s-a mai întors acasă de la școală, în condițiile în care făcea zilnic naveta la liceul din Bârlad.

Chemat la audieri în acest caz, la câteva zile de la sesizarea privind dispariția fetei, medicul Octavian Marcu a depus și el o plângere pentru șantaj împotriva adolescentei de 16 ani.

După mai mult de trei luni de la declanșarea cercetărilor, polițiștii din Bârlad și-au declinat competența în favoarea procurorilor de la Parchetul Tribunalului Vaslui, care au deschis dosar penal pentru omor în cazul dispariției adolescentei, principalul suspect fiind chirurgul Octavian Marcu.

„Minora de 16 ani și Octavian Marcu întrețineau relații intime încă din vara anului 2012, de când adolescenta i-a fost pacientă la Spitalul de Urgență Bârlad. În 3 martie, susține medicul, minora și cu prietenul ei i-ar fi solicitat 3.500 de lei ca să nu facă publică relația lor. Două zile mai târziu, Octavian Marcu s-a întâlnit cu adolescenta pe strada unde se află liceul la care învăța pentru a-i da o anumită sumă de bani. Ulterior, minora ar fi fost dusă cu mașina de către medic, potrivit propriilor declarații, la ieșirea din municipiul Bârlad, fiind lăsată acolo”, a declarat, sâmbătă, pentru corespondentul MEDIAFAX procurorul de caz de la Parchetul Tribunalului Vaslui, Alice Ruja.

Potrivit sursei citate, medicul Octavian Marcu a devenit principalul suspect în cazul dispariției adolescentei ca urmare a schimbării declarațiilor și după ce a căzut testul poligraf.

„Octavian Marcu a venit cu foarte multe variante legate de dispariția minorei. La un moment dat, a afirmat că atunci când a dus-o pe adolescentă la marginea orașului ar fi predat-o la trei indivizi și că ar fi dat suma de 4.000 de lei ca să-l scape de ea. Ulterior, chirurgul a revenit asupra acestei declarații și a spus că a fabulat pe motiv că este labil psihic. Totuși, într-o declarație scrisă existentă la dosarul de anchetă, medicul susține că s-a gândit să plătească pe cineva ca să-l scape de adolescentă. Însă, Octavian Marcu a devenit principalul suspect pentru infracțiune de omor după ce a căzut testul poligraf, motiv pentru care am decis și efectuarea de percheziții în vederea căutării de indicii sau probe cu privire la dispariția minorei”, a spus procurorul Alice Ruja.

Medicul Octavian Marcu are 40 de ani, este originar din municipiul Huși, însă locuiește în Bârlad. Este căsătorit și are doi copii, el lucrând la Spitalul de Urgență Bârlad din anul 2002.

Octavian Marcu s-a implicat și în politică. La alegerile locale din 2012, el a candidat la funcția de primar al municipiului Bârlad din partea PDL, clasându-se pe locul al patrulea.

Medicul Octavian Marcu s-a înscris din nou în cursa electorală, sub sigla ARD, la alegerile generale, pentru Colegiul nr. 4 Vaslui, obținând 11 la sută din opțiunile electoratului.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Sunt extratereștrii pe K2-18b? Telescopul James Webb a fost îndreptat spre planeta pe care au...
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
FOTO. Ioana Marcu, soția lui Ciprian Marica, apariție îndrăzneață cu bustul generos la vedere!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Localitatea care a dispărut de pe harta României. În 2002 mai avea doar 3 locuitori
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la...
De ce este bine să mănânci pește de Florii. Conform tradiţiei, îţi poate aduce un...
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Drama tulburătoare a tânărului de...
Sâmbătă a început distribuirea pensiilor pentru luna mai. Anunțul a fost dat de directorul Poștei...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
China aplică strategia "broaştei fierte", acuză comandantul armatei americane din regiunea Indo-Pacific
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
Se dau TOTAL GRATUIT, direct de la UE. Trebuie să depui cererea până pe 30...
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vestea tristă a momentului pentru Prințul Paul de România. Momente grele pentru descendentul familiei regale
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Harriet Quimby, prima femeie care a traversat în zbor Canalul Mânecii