PERCHEZIȚII. Un clan din Giurgiu a câștigat peste milion de euro din afaceri cu prostituate. Ce se întâmpla cu fetele care voiau să renunțe! VIDEO

Publicat: 13/05/2020, 16:23
Actualizat: 13/05/2020, 16:26

Un clan extrem de periculos, din județul Giurgiu, care controla zeci de fete care se prostituau pentru ei în Germania, Austria, Cipru și Marea Britanie, a fost destructurat de polițiști și procurorii DIICOT, în urma unei anchete care s-a făcut în colaborare cu polițiștii britanici și cei austrieci. Proxeneții ar fi câștigat, în total, din această afacere, în jur de un milion de euro! 

Potrivit anchetatorilor, polițiștii și procurorii DIICOT au descins, miercuri dimineață, la 18 adrese, dintre care 16 din România și câte una în Anglia și Austria, pentru destructurarea unei rețele transfrontaliere. Membrii acesteia sunt bănuiți că ar fi exploatat sexual aproape 30 de fete, pe care le-ar fi convins să se prostitueze pentru ei prin așa numita metodă „loverboy”.

Surse apropiate anchetei au declarat, pentru Gândul.ro, că rețeaua fusese pusă pe picioare de un clan cunoscut sub numele de Didilă. Membrii tineri ai grupului abordau diverse fete, în special prin intermediul site-urilor de socializare, cele mai multe dintre acestea provenite din familii sărace.

La început, proxeneții se purtau frumos, le făceau cadouri scumpe și le amăgeau că doresc să-și întemeieze o familie alături de ele. Ba mai mult, au fost cazuri în care a au făcut și copii cu acestea. Potrivit procurorilor, una dintre aceste femei fusese adusă tocmai din Republica Moldova după ce, la fel ca și restul fetelor fusese amăgită cu o potențială căsătorie.

Conform anchetatorilor, ulterior, membri clanului le spuneau așa zilelor iubite că au rămas fără bani și că ar fi o idee bună să practice prostituția, pentru o vreme, până când banii vor suficienți, în așa fel încât să poată avea o căsnicie lipsită de griji.

Anchetatorii au găsit, la percheziții, arme și bani falși

În acest fel, fetele ajungeau să facă trotuarul în cele trei state, iar sumele încasate, într-o singură zi, de prostituatele clanului Didilă, erau de aproximativ 1.000 de euro de persoană. În cazul în care își dădeau seama că sunt victimele traficului de persoane și refuzau să mai lucreze, erau bătute crunt.

În ce o privește pe tânăra adusă din Republica Moldova, aceasta ar fi fost scoasă din țară cu o carte de identitate care aparținea unei alte persoane, dar care avea aproximativ aceleași trăsături fizice. În realitate, adevărata posesoare a actului și-a scos, ulterior, unul nou, după ce a declarat la Poliție că și-a pierdut buletinul în condiții necunoscute.

În urma perchezițiilor au fost duse la audieri 15 persoane și s-au ridicat, conform DIICOT, 8.700 de lei, 4.300 de euro, 100 de dolari, precum și opt autoturisme de lux, o autoutilitară și șase ceasuri. De asemenea, au fost găsite patru pistoale cu bilă și gaz, o pușcă cu aer comprimat de calibru 5,5, 23 de cartușe, două cutii de muniție cu bile metalice, două macete, o sabie, mai multe cuțite, 12 bancnote din cupiura 20 de lire sterline false, droguri, bijuterii, dar și alte probe.

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Doi soți au renunțat la toată averea de 24 de milioane $ ca să se...
Câți bani au primit Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la MasterChef. Suma este...
FOTO. Ea e bomba sexy pentru care a divorțat Paszkany! Imagini incendiare cu noua iubită...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Familia lui Costel Corduneanu refuză să deschidă sicriul cu trupul neînsuflețit. Motivul pentru care apropiații...
Mihaela Bilic a deslușit misterul cartofilor congelaţi. De ce îi RECOMANDĂ pentru consum
"Unde mai joc și eu la aparate?!" Vieţile românilor care s-au trezit într-o nouă realitate,...
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
Cât a ajuns să coste un kilogram de roșii românești în piețele din București! Ce...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Vor dispărea BANCNOTELE definitiv?! Moment de cotitură în lumea banilor
Rusia va ataca NATO. Anunțul care punea lumea pe jar
Ce avere are Paul Nicolau, zis Pescobar. Suma impresionantă pe care o câștigă patronul de...
Imagini exclusive de la priveghiul lui Costel Corduneanu. Berbecuții se rumenesc la proțap, prietenii din...
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi?...
Momentul în care o femeie merge cu unchiul mort la bancă să ia un împrumut:...
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli...
28 de angajați Google, concediați după ce au protestat față de un acord încheiat cu...