Peste 70 de cartușe de pușcă mitralieră, descoperite ascunse în tavanul unei case din Huși

Peste 70 de cartușe de pușcă mitralieră, descoperite ascunse în tavanul unei case din Huși
Publicat: 14/08/2012, 17:08
Actualizat: 10/02/2016, 21:11

Un număr de 73 de cartușe de pușcă mitralieră de calibru 7,92 milimetri, în perfectă stare de funcționare, au fost descoperite de o femeie ascunse în tavanul unei locuințe din municipiul Huși în timpul unor lucrări de consolidare a locuinței, transmite corespondentul MEDIAFAX..

Potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Vaslui, elementele de muniție au fost găsite în tavanul unei locuințe vechi în care proprietarul începuse o serie de lucrări de consolidare și modernizare. Speriată de descoperirea făcută, femeia care a dat peste cartușe a sunat la numărul de urgență 112 pentru a preveni producerea unei eventuale explozii.

„Echipa pirotehnică deplasată la intervenție a ridicat elementele de muniție în condiții de siguranță, ulterior fiind transportate la un depozit special amenajat din municipiul Vaslui. Cele 73 de cartușe, de calibru 7,92 milimetri, provin, cel mai probabil, din timpul celui de-al doilea război mondial și fuseseră ascunse în tavanul casei de către cei care au locuit în acea perioadă în respectivul imobil”, a declarat, marți, pentru corespondentul MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al ISU Vaslui, Alina Poiană.

Cartușele descoperite la Huși vor fi detonate, împreună cu alte elemente de muniție găsite pe teritoriul județului Vaslui, pe un poligon special amenajat în cadrul unei misiuni de distrugere a pirotehniștilor de la ISU Vaslui.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase