Peste 80 de candidați admiși cu media 10 la Facultatea de Matematică și Informatică a UBB

Peste 80 de candidați admiși cu media 10 la Facultatea de Matematică și Informatică a UBB
Publicat: 26/07/2019, 09:54

Reprezentanții UBB au declarat, vineri, corespondentului MEDIAFAX, că alte medii de 10 au fost obținute la specilizarea Informatică în limbile română și maghiară.

„UBB Cluj-Napoca este o universitate căutată de olimpici, un număr de 82 de candidați fiind admiși cu media 10 la Facultatea de Matematică și Informatică, majoritatea, 33, la Informatică în limba engleză, la buget. De asemenea, au fost înregistrate 19 medii de 10 la Informatică în limba română, tot la buget, și 17 la Informatică în limba maghiară. Un singur candidat la Informatică în limba germană a obținut media 10. Au fost înregistrate medii de 10 atât la buget, cât și la taxă la specializările Matematică, Informatică și Matematică-Informatică. În total, la această facultate au fost declarați admiși aproape 900 de absolvenți de liceu”, au spus sursele citate.

Dintre cei peste 80 de candidați cu media 10, 35 au fost admiși fără concurs, ca urmare a premiilor și a mențiunilor obținute la etapele naționale și internaționale ale olimpiadelor școlare la care au participat, 14 fiind admiși cu media 10 în urma notelor obținute la Concursul Mate-Info organizat de UBB în primăvara anului 2019.

„Alți 47 de candidați au obținut media 10 în urma aplicării opțiunii de participare la faza națională a olimpiadelor cuplată cu obținerea notei 10 la proba de Matematică sau Informatică a examenului de Bacalaureat”, au subliniat reprezentanții UBB.

Înscrierile la UBB se încheie în 31 iulie, universitatea clujeană pregătind o nouă sesiune de admitere începând cu data de 11 septembrie.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase