Peste 90 de persoane din cinci grupări de contrabandă cu țigări, audiate în urma unor percheziții

Peste 90 de persoane din cinci grupări de contrabandă cu țigări, audiate în urma unor percheziții
Publicat: 27/11/2012, 09:39
Actualizat: 04/07/2013, 04:51

Peste 90 de persoane suspectate că fac parte din cinci grupări de contrabandă cu țigări aduse din Ucraina și Republica Moldova vor fi audiate în urma a 98 de percheziții care au loc, marți dimineață, în Botoșani, Suceava, Iași și Bacău.

În această cauză sunt cercetate 92 de persoane, pentru constituire, aderare, sprijinire a unui grup infracțional organizat și contrabandă, se arată într-un comunicat de presă al Poliției Române.

Anchetatorii au făcut, marți dimineață, 98 de percheziții în județele Botoșani, Suceava, Iași și Bacău, precum și în municipiul Botoșani, la domiciliile persoanelor suspectate că fac parte dintr-o rețea impresionantă de distribuție ilegală de țigarete de contrabandă aduse din Ucraina și Republica Moldova.

Cele cinci grupări infracționale, care aveau conexiuni între ele, au fost identificate în urma cercetărilor făcute în perioada 2011 – 2012. Anchetatorii au stabilit că aceste grupări au introdus ilegal în țară cantități mari de țigări, pe care le-au transportat, le-au depozitat și le-au vândut, cunoscând că acestea provin din contrabandă.

Membrii grupărilor ascundeau țigările de contrabandă în caroseriile mașinilor sau în locașuri special amenajate. Țigările erau introduse ilegal în România atât de către unii dintre membrii grupării, cât și de cetățeni ucraineni și moldoveni.

„După ce țigările erau preluate și transportate pe teritoriul României, erau depozitate temporar la domiciliul membrilor grupării sau în alte locații prestabilite, după care grupările infracționale, prin diverși membri, au realizat distribuția acestora pe piața neagră, activitatea infracțională fiind planificată, conspirată și având un caracter de continuitate și o structură bine organizată, grupările infracționale organizate obținând importante beneficii financiare în dauna bugetului de stat”, a precizat Poliția Română.

Polițiștii au stabilit că, în perioada 2011-2012, grupările infracționale care au acționat în Botoșani, Iași, Bacău, Suceava și în municipiul București au introdus ilegal în țară peste 360.000 de pachete de țigări de diferite mărci provenite din Republica Moldova și Ucraina.

Perchezițiile sunt făcute de polițiștii de la Serviciul de Combatere a Criminalității Organizate Botoșani și de la Serviciul Teritorial al Poliției de Frontieră Botoșani, precum și de procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Botoșani, cu sprijinul luptătorilor Inspectoratelor Județeane de Jandarmi Botoșani, Suceava și Bacău.

La acțiune participă și polițiști de la Brigăzile de Combatere a Criminalității Organizate Iași, Bacău și București, de la Inspectoratele de Poliție ale județelor Botoșani și Iași și de la Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Iași. Suportul tehnic și informativ a fost asigurat de specialiștii Direcției de Operațiuni Speciale din Poliția Română și DGIPI.

Alte șapte percheziții au loc în municipiul Timișoara și în localitatea Răchita din județul Timiș, la persoane suspecte de contrabandă cu țigări aduse din Serbia. Persoanele suspecte în acest caz vor fi duse la audieri la DIICOT Timișoara.

Potrivit anchetatorilor, țigările erau aduse din Serbia prin punctele de frontieră din vestul țării, marfa fiind ascunsă în locuri special amenajate în mașini, care erau modificate pentru astfel de operațuni.

Perchezițiile din județul Timiș au fost organizate de polițiștii și procurorii de la combaterea crimei organizate, împreună cu trupele speciale ale Poliției Timiș.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Kim Jong Un ar fi fost dispus să renunțe la armele nucleare: „Am o fiică...
S-au luat la bătaie în ultimul hal, în Parlamentul României. VIDEO EXCLUSIV
FOTO. Cea mai bogată româncă are o avere de peste 800.000.000 de euro și arată...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Iranul a cerut și ajutorul SUA după prăbușirea elicopterului care a dus la moartea președintelui...
Meteorologii Accuweather anunță o lună iunie cum nu prea a mai fost în România. Prognoză...
Cum a aflat Monica Tatoiu că are CANCER! „Pierd un litru de sânge la trei...
Vremea se schimbă radical în Capitală. Sunt anunţate ploi cu descărcări electrice. Până când ţine...
Breaking news despre Florin Piersic!
Cât costă o porție de mici în piața Obor. Nimeni nu se aștepta la un...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Prima Dacia PREMIUM... păcat că nu va fi produsă niciodată
Nu-ţi mai face patul dimineaţa! Un medic te sfătuieşte să-l laşi dezordonat
Descoperire HALUCINANTĂ în testicule umane! Este de necrezut
VESTEA CEA MARE pentru toți proprietarii de APARTAMENTE. Decizie uriașă pentru toți cei care stau...
Litoral cu cazare de 35 de lei. Cum pot profita românii de această ofertă
Mesaje si felicitări de Sf. Constantin și Elena 2024 cu „La mulți ani”. Cele mai...
Bunicul Florentinei, fata ucisă la Sibiu, detalii șocante! "Nu a..."
Tavi Colen, mărturisiri despre trădarea din trupa Talisman. Artistul nu îl poate uita Alin Oprea....
Alin Oprea a ajuns într-un suflet acasă la soția lui. Medana, dărâmată de trecerea în...
BANCUL ZILEI. Două măicuțe în mașină. Deodată pe parbriz sare un VAMPIR mic
Analiza regelui Carol al II-lea după atacarea Franței de către Germania. „Turcia este singura noastră...
×