Peste o sută de angajați ai TVR s-au adunat în curtea instituției pentru a protesta față de tăierea salariilor

Redactor:
Madalina Cerban
Peste o sută de angajați ai TVR s-au adunat în curtea instituției pentru a protesta față de tăierea salariilor
Aproximativ 150 de angajați ai TVR s-au adunat, miercuri, în curtea instituției, în semn de protest față de deciziile de marți ale CA al instituției, care prevăd reducerea timpului de lucru și, implicit, a salariilor angajaților și începerea discuțiilor în vederea concedierilor colective.

Acțiunea a fost una spontană, angajații adunându-se în curtea Societății Române de Televiziune (SRTv), miercuri, în jurul orei 11.45, după cum au declarat, pentru MEDIAFAX, mai multe surse din TVR.

Salariații Televiziunii Române sunt îngrijorați de hotărârile luate marți de Consiliul de Administrație (CA) al TVR, care prevăd reducerea timpului de lucru al angajaților instituției de la 5 la 4 zile pe săptămână și, în consecință, reducerea salariilor acestora cu aproximativ 20%, dar și începerea discuțiilor cu sindicatele în vederea concedierilor colective.

Măsura privind reducerea timpului de lucru al angajaților TVR și a salariilor acestora ar urma să fie implementată de la 1 august, însă, potrivit mai multor surse, acest lucru nu este posibil, având în vedere că nu pot fi parcurse toate procedurile necesare în acest sens.

În cazul restructurării de personal, nu a fost stabilit câte persoane ar urma să fie concediate.

Pe de altă parte, și în timpul desfășurării ședinței de marți a Consiliului de Administrație al TVR, aproximativ 150 de angajați ai Televiziunii Române s-au adunat în curtea instituției.

Angajații sunt îngrijorați și de situația financiară în care se află SRTv, căreia, pe 20 iulie, i-au fost blocate conturile de către Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF), având în vedere datoriile pe care TVR le are la bugetul de stat.

Salariații sunt, totodată, îngrijorați de faptul că negocierile purtate cu administrația Televiziunii Române pentru semnarea unui nou contract colectiv de muncă au eșuat. Negocierile au fost purtate în contextul în care, pe 1 iulie, a expirat vechiul contract colectiv de muncă în TVR.

Pe de altă parte, Dragoș Bocanaciu, președintele Sindicatului pentru Unitatea Salariaților TV din TVR (SPUSTV), sindicatul reprezentativ din SRTv, le-a transmis o scrisoare membrilor CA în care i-a anunțat că sindicatul va cere în instanță anularea hotărârii de marți a Consiliului de Administrație (CA) al instituției, care prevede reducerea salariilor angajaților, întrucât aceasta este ilegală. De asemenea, Dragoș Bocanaciu a precizat că membrii CA vor plăti pentru lipsa lor de profesionalism.

Totodată, peste 700 de angajați ai Societății Române de Televiziune au transmis, luni, o scrisoare către cele două Camere ale Parlamentului, în care le-au solicitat senatorilor și deputaților să analizeze de urgență situația Televiziunii Române.

Acești angajați ai TVR le-au mai cerut parlamentarilor să dispună controale ale organelor statului la Televiziunea Română, care să stabilească vinovații de situația SRTv.

În plus, parlamentarilor li se solicită să analizeze performanțele conducerii actuale a TVR. Totodată, acești angajați ai TVR solicită celor două Birouri Permanente ale Senatului și Camerei Deputaților convocarea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului, care să analizeze în regim de urgență Raportul de Activitate al SRTV pe anul 2014. O eventuală respingere a raportului de activitate a TVR pe anul 2014 este echivalentă cu demiterea Consiliului de Activitate al SRTv, în frunte cu Stelian Tănase, președintele-director general al TVR.

Medicul care a prezis pandemia de COVID-19 în 2017 a anunţat că urmează un nou...
Cine e bărbatul celebru care a plătit 80.000 de euro pentru o noapte de amor...
FOTO. Avocata superbă, `vânată` de fotbaliști! Cine este Andreea Roșca
FOTO. Ea e femeia pentru care Walter Zenga ar fi părăsit-o pe Raluca! Seamănă foarte...
Când vine, de fapt, iarna în România. Data în care va începe să ningă
Marea Britanie vrea să reducă perioada de carantină la 10 sau chiar 7 zile. România...
Mulți se plâng că 2020 e cel mai rău an din istorie. Care este, de...
Cine e bărbatul celebru care a plătit 80.000 de euro pentru o noapte de amor...
Ce a ajuns să facă Mariana Moculescu după ce s-a lăsat de videochat? Femeia trăiește...
400.000 de tinere au fost ţinute SCLAVE sexuale într-un singur loc. ''Mă VIOLAU în fiecare...
Nicolae Ceaușescu, gest RUȘINOS față de Arsenie Boca. De ce l-a amenințat și a făcut...
Dezastru pentru românii cu aceste conturi și carduri bancare. Li se blochează banii chiar acum
Sfântul Dimitrie cel Nou 2020: Marţi este sărbătoare mare pentru toţi românii! Ce nu este...
Gaze urât mirositoare? Alimentele care la declanșează și când poate fi vorba de cancer la...
SITUAŢIA ALARMANTĂ pe judeţe. Bucureştiul rămâne pe PRIMUL la numărul de infectări. Lista completă cu...
Cine este tânăra care vinde unele dintre cele mai scumpe locuinţe din Bucuresti
Inchide