Petrotel Lukoil, cercetată pentru evaziune fiscală alături de alți 41 de suspecți într-un nou dosar

Petrotel Lukoil, cercetată pentru evaziune fiscală alături de alți 41 de suspecți într-un nou dosar
Publicat: 04/08/2015, 23:43

Procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploiești care au instrumentat dosarul Lukoil și au trimis în judecată companiile Petrotel Lukoil SA și Lukoil Europe Holdings Bvatrium Olanda, alături de șase persoane cu funcții de conducere în Petrotel Lukoil, au dispus disjungerea cercetărilor în acest dosar, se arată în rechizitoriul prin care cei opt inculpați au fost trimiși în judecată pentru folosirea cu rea credință a creditului societății și spălare de bani, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit documentului citat, s-a dispus disjungerea cauzei în vederea efectuării urmăririi penale față de 42 de suspecți, între care 41 de persoane juridice și o persoană fizică, cercetările având în vedere infracțiuni economice.

Astfel, în cauza disjunsă procurorul a dispus efectuarea urmăririi penale față de suspecta Petrotel Lukoil SA Ploiești și față de directorul acesteia, cetățeanul rus Andrey Bogdanov, pentru infracțiunile de evaziune fiscală și spălare de bani.

De asemenea, a fost disjunsă cauza în vederea efectuării urmăririi penale față de compania Lukoil Europe Holdings Bvatrium Olanda, acționar majoritar al rafinăriei de la Ploiești, care va fi cercetată pentru infracțiunile de complicitate la folosirea cu rea-credință a creditului societății și complicitate la spălare de bani, fapte comise în perioada 2008-2010 inclusiv.

Totodată, procurorul a dispus disjungerea cauzei în vederea urmăririi penale față de 39 de societăți comerciale cu răspundere limitată suspectate de comiterea infracțiunilor de complicitate la evaziune fiscală și complicitate la spălare de bani, precizează documentul citat.

Luni, procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploiești au trimis în judecată dosarul în care compania Lukoil și reprezentanți ai acesteia sunt suspectați de spălare de bani și folosirea cu rea-credință a creditului societății.

Printre inculpați se numără SC Petrotel Lukoil SA Ploiești, Lukoil Europe Holdings Bvatrium Olanda, dar și mai mulți cetățeni ruși, români și moldoveni cu funcții de conducere în cadrul rafinăriei din Ploiești.

Potrivit unui comunicat transmis, luni, de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploiești, procurorii au dispus trimiterea în judecată a opt inculpați, între care două persoane juridice și șase persoane fizice în dosarul Lukoil. Astfel, conform sursei citate, anchetatorii l-au trimis în judecată pe Andrey Iurevici Bogdanov, cetățean rus, director general și membru în Consiliul de Administrație al S.C.Petrotel Lukoil S.A. Ploiești, acesta fiind acuzat de folosire cu rea-credință a capitalului societății și spălare de bani.

De asemenea, în același dosar au fost trimise în judecată două companii din grupul rusesc, respectiv SC Petrotel Lukoil SA Ploiești, pentru spălare de bani, și Lukoil Europe Holdings Bvatrium Olanda, pentru complicitate la folosirea cu rea-credință a creditului societății și complicitate la spălare de bani.

Totodată, în același dosar procurorii au dispus trimiterea în judecată a altor cinci persoane, cetățeni români, ruși și moldoveni cu funcții de conducere în cadrul Petrotel Lukoil Ploiești.

Printre inculpați se numără Andrei Rață, cetățean moldovean, membru în Consiliul de Administrație al S.C. Petrotel Lukoil S.A. Ploiești, acuzat de folosirea cu rea-credință a creditului societății și spălare de bani, Dan Dănulescu, director general adjunct în cadrul S.C. Petrotel Lukoil S.A. Ploiești, suspectat de complicitate la folosirea cu rea-credință a creditului societății și complicitate la spălare de bani, Dorel Duțu, contabil șef în cadrul S.C. Petrotel Lukoil S.A. Ploiești, suspectat de complicitate la folosirea cu rea-credință a creditului societății și complicitate la spălare de bani, Alexey Voinstev și Olga Kuzina, ambii cetățeni ruși care dețin funcții de director general adjunct în cadrul S.C. Petrotel Lukoil S.A. Ploiești, pentru complicitate la folosirea cu rea-credință a creditului societății, Olga Kuzina fiind, de asemenea, suspectată de complicitate la spălare de bani.

Prejudiciul cauzat prin săvârșirea de către inculpați a infracțiunilor reținute în sarcina lor este in cuantum de 7.597.094.338,10 lei, echivalent a 1.766.766.125,10 euro.

Dosarul va fi judecat la Tribunalul Prahova.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un bărbat a fost găsit crucificat pe un gard, cu cuie bătute în mâini. Poliția...
Care este melodia cea mai periculoasă pentru șoferi, dacă o ascultă la volan. E una...
FOTO. Manechinul a simțit că trebuie să atragă atenția între burlacii milionari de la Miami...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
O gaură misterioasă, de mărimea Elveției, se formează în același loc în Antarctica. După 50...
Șoseaua din România pe care mulți turiști o consideră mai frumoasă decât Transalpina și Transfăgărășanul
Minune de Paște! S-a vindecat de CANCER, după ce a trecut prin momente grele
"Suntem o comună binecuvântată de Dumnezeu!" Fructul cu care localnicii au dat lovitura. Cu cât...
Se spală rufe azi și în a treia zi de Paște? Ce spun preoţii
Cine este românul care și-a pierdut viața în noaptea de Înviere, în Italia. Mașina tânărului...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Dacă un șofer face o depășire neregulamentară, ești obligat să-l lași să intre în fața...
Omagiu adus lui Bernard Hill de membrii distribuţiei "Stăpânul Inelelor"
Substanță RADIOACTIVĂ, găsită în urina fumătorilor de țigări electronice!
Se dă lege pentru românii din TRANSILVANIA. Noile măsuri vor deveni OBLIGATORII prin lege
Cea mai periculoasă melodie pentru șoferi. Riscul este foarte mare
Zodiile care vor pierde o persoană dragă până la finalul primăverii. Ce anunță astrele pentru...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Maria Cârneci, destăinuiri emoționante despre pierderea soțului ei. Artista încă nu și-a găsit liniștea fără...
Cât de bogată este, de fapt, Maria Cârneci: "Nu am mașină"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
O grotă subacvatică este atât de adâncă încât cercetătorii nu i-au putut găsi fundul