Piloții TAROM se delimitează de declarația colegului care a spus că Mădălina Mezei s-ar fi îndrăgostit de Răzvan Cuc

Piloții TAROM se delimitează de declarația colegului care a spus că Mădălina Mezei s-ar fi îndrăgostit de Răzvan Cuc
Publicat: 23/10/2019, 18:35

Sindicatul Piloților de Linie din România (S.P.L.R.), având în componență majoritatea piloților din cadrul Companiei Tarom, anunță că se delimitează „în mod categoric” de aparițiile, declarațiile și interviurile recente din spațiul public ale unor persoane ce dețin sau au deținut funcția de pilot în cadrul companiei.

„Dorim să subliniem faptul că aceștia nu prezintă opiniile noastre și acționează în nume propriu, nefiind reprezentativi pentru categoria noastră profesională. Cu toate acestea, Sindicatul respectă opinia persoanelor în cauză de a-și exercita dreptul de Liberă Exprimare conferit și recunoscut de Constituție, câtă vreme acest lucru nu aduce prejudicii de nici o natură vreunei persoane ori instituții”, se arată într-un comunicat al SPLR.

Piloții fac apel către factorii decizionali ca, în ceea ce privește Compania Națională TAROM, să asigure „stabilitatea necesară, prin numirea unei echipe manageriale profesioniste pe termen lung, așa cum prevede legea, să renunțe la guvernarea bazată pe interimate conjucturale de scurtă durată, precum și oferirea răgazului necesar unei astfel de echipe pentru implementarea măsurilor ce pot reașeza compania în vârful ierarhiei transportului aerian”.

Precizările vin după ce un pilot TAROM, Cezar Osiceanu, a precizat, în scandalul între Răzvan Cuc și fosta șefă TAROM, Mădălina Mezei, că ministrul Transporturilor avea competențe de a solicita informații cu privire la pasagerii parlamentari, deoarece compania este deținută de statul român.

Osiceanu a spus, la Digi24, că parlamentarii au un statut aparte.

„Pentru că s-au întâmplat – eu am fost comandant la una dintre aceste curse – la care un parlamentar nu a anunțat și avionul fiind plin, a trebuit efectiv să fie rugat un pasager, cu acordul lui, să se dea jos din avion, ca să se suie un parlamentar la bord. (…) Ministrul transporturilor este cel care, de exemplu, poate să verifice, la fel cum poate să verifice existența parlamentarului Gigel de la Satu Mare, dacă s-a înscris pe listă, orice angajat TAROM sau al unei companii cu care TAROM are legătură, dacă are legătură cu acea rută, să verifice: are rezervare, îi trebuie mâncare, nu-i trebuie mâncare…”, a spus pilotul.

În privința vizitei pe care i-ar fi făcut-o ministrul Cuc Mădălinei Mezei în miezul nopții, pilotul a spus: „Faptul că s-o fi îndrăgostit doamna respectivă de domnul ministru este o ipoteză pe care o puteți lua în calcul”.

Fostul director TAROM, Mădălina Mezei, a anunțat că ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, i-ar fi cerut să rețină aeronavele TAROM la sol în ziua moțiunii, acesta fiind motivul real al demiterii sale din fruntea companiei și a adăugat că îi va face plângere penală. Mai exact, Mezei a susținut că, în ziua moțiunii de cenzură, când o parte dintre parlamentari trebuiau să vină din țară pentru a participa la vot, ministrul demis al Transporturilor i-ar fi cerut să rețină aeronavele la sol pentru a împiedica votul.

Ulterior, Răzvan Cuc a negat acuzațiile. Ministrul Transporturilor a admis însă că a cerut lista palamentarilor care zburau cu avioanele TAROM, dar a susținut că a făcut acest lucru pentru a se convinge că aceștia sunt în regulă. Răzvan Cuc i-a reproșat Mădălinei Mezei incompetența, incapacitatea și legăturile cu unele grupuri de interese, precum și faptul că și-ar fi avantajat membrii familiei care lucrează în companie.

DNA a deschis anchetă în acest sens.

Tags:
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
6 sfaturi pentru o viață cât mai lungă de la un bărbat de 110 ani....
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la...
De ce este bine să mănânci pește de Florii. Conform tradiţiei, îţi poate aduce un...
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Drama tulburătoare a tânărului de...
Sâmbătă a început distribuirea pensiilor pentru luna mai. Anunțul a fost dat de directorul Poștei...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
ORDINUL s-a dat deja de la primărie. Se întâmplă în FIECARE NOAPTE, începând cu ora...
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vestea tristă a momentului pentru Prințul Paul de România. Momente grele pentru descendentul familiei regale
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
O femeie din India a inhalat un ac decorativ care i-a ajuns în plămâni