PLÂNGERE la PÎCCJ pe numele lui Carmen Dan și a prefectului Capitalei. Orban, despre OMUL DE CASĂ al lui Firea: A coordonat toate acțiunile jandarmilor

PLÂNGERE la PÎCCJ pe numele lui Carmen Dan și a prefectului Capitalei. Orban, despre OMUL DE CASĂ al lui Firea: A coordonat toate acțiunile jandarmilor
Publicat: 13/08/2018, 15:16
Actualizat: 26/03/2019, 11:49

„Vom depune o sesizare la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, o sesizare penală care îi vizează pe Carmen Dan, prefectul Capitalei și pe alți actori politici sau guvernamentali despre care vom avea informații până la momentul sesizării că au fost implicat. Carmen Dan se știe că a stat la Ministerul de Interne și a ordonat toate acțiunile. Se știe foarte clar legătură între Liviu Dragnea și Carmen Dan. Deci ea a coordonat toate intervențiile Jandarmeriei. În ceea ce privește prefectul Capitalei, aceasta este omul de casă al Gabrielei Firea și a primarului Pandele”, a declarat liderul PNL, Ludovic Orban, la finalul ședinței Biroului Executiv al partidului care a avut loc luni la Parlament.

Președintele liberal a adăugat că PNL va cere convocarea unei sesiuni extraordinare, în care partidul va depune și o moțiune simplă prin care vor cere demiterea din funcție a ministrului Carmen Dan.

Jandarmii au primit ordin de la prefectul Capitalei să intervină în forță în Piața Victoriei la ora 23.11, au anunțat, sâmbătă, reprezentanții instituției, care au mai precizat că au fost deschise 8 dosare penale, până acum.

„S-a acționat în primă faze cu gaze, cu spray iritant, lacrimogen și ulterior s-au executat somațiile legale, respectiv cele trei semnale luminoase care anunțau intervenția în forță. Au fost date în conformitate cu normele, pentru atenționarea oamenilor. Conform prevederilor în vigoare, prefectul este cel care aprobă intervenția în forță a jandarmilor. Aseară, pe baza informațiilor existente și a comportamentului agresiv a unei părți din cei aflați în piață, Jandarmeria a primit aprobare să intervină în forță la ora 23.11. Este ordinul de intervenție semnat de prefectul Capitalei. Din acel moment, s-au luat măsuri gradual astfel încât să se evacueze zona”, a declarat, sâmbătă dimineață, Marius Militaru, șef Serviciu Comunicare Jandarmeria Română.

Funcția de prefect al Bucureștiului este ocupată de Speranța Cliseru.

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a precizat, sâmbătă, că intervenția jandarmilor la protestul de vineri din Piața Victoriei a fost una justificată și că acțiunile forțelor de ordine au fost un exemplu de restabilire a ordinii publice practicat în orice alt stat democratic.

„Acțiunea nu a fost o dispută între jandarmi și cetățenii pașnici care au dorit să protesteze. Cei care s-au împotrivit aseară nu au avut nimic de-a face cu diaspora. Vorbim de huligani periculoși. (…) În orice alt stat european, unde astfel de conflicte violente au loc mult mai frecvent ca în România, statul intervine în forță pentru restabilirea ordinii și siguranței publice. Toți cetățenii au avut ocazia să vadă cum se desfășoară astfel de intervenții de restabilire a ordinii publice în orice alt stat democratic. Orice om normal care a urmărit eveniementele de aseară a putut constata că intervenția în forță a fost justificată de provocările și violențele acelor huligani”, a declarat Carmen Dan.

Jandarmii au intervenit în forță, vineri seara, cu gaze lacrimogene și tunuri de apă, în Piața Victoria, pentru a dispersa protestatarii anti-PSD aflați în fața sediului Executivului. Peste 450 de persoane, între care 35 de jandarmi, au primit îngrijiri medicale din partea echipajelor SMURD, vineri, la protestul din Piața Victoriei. Dintre acestea, 40 au fost transportate la spital cu diverse traumatisme, trei dintre ei având arsuri de până la 15% din suprafața corpului.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
ITP 2024. OBLIGATORIU pentru toți șoferii care trebuie să facă inspecția tehnică periodică
Restricții la o mare bancă din România. Cum vor fi afectați clienții
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Cel mai căutat fugar american, prins în Piața Sf. Petru din Vatican