Plângere penală pe numele lui Nicușor Dan după declarația făcută la ieșirea de la urne/ PSD: “Acest mesaj de propagandă electorală ilicit este defăimător la adresa candidatului PSD”

Plângere penală pe numele lui Nicușor Dan după declarația făcută la ieșirea de la urne/ PSD: “Acest mesaj de propagandă electorală ilicit este defăimător la adresa candidatului PSD”
Plângere penală pe numele lui Nicușor Dan după declarația făcută la ieșirea de la urne. PSD: “Acest mesaj de propagandă electorală ilicit este defăimător la adresa candidatului PSD”
Publicat: 27/09/2020, 12:33
Actualizat: 27/09/2020, 18:00

PSD a sesizat  Poliţia cu privire la afirmațiile făcute de candidatul PNL si USR-PLUS pentru Primăria Capitalei, Nicușor Dan, la adresa Primarului General în funcție, Gabriela Firea la ieșirea de la urne. Social-democrații consideră că legislația electorală a fost încălcată,  acuzându-l pe Nicușor Dan că a continuat propagandă electorală după încheierea campaniei și cere sancționarea candidatului PNL si USR-PLUS.

Declarația lui Nicușor Dan după vot: ”O caracatiță de interese, neamuri, cumetri, nași, fini, prieteni”

“Am votat să scoatem din primăria Bucureștiului o caracatiță de interese, neamuri, cumetri, nași, fini, prieteni, care au ținut în subdezvoltare orașul ăsta. De asta n-au fost în stare să rezolve apa caldă, darămite poluarea și traficul”.

Plângerea PSD

“Acest mesaj de propagandă electorală ilicit, pe lângă faptul că este difuzat în ziua alegerilor, după încheierea campaniei electorale este și defăimător la adresa candidatului PSD prin folosirea unor cuvinte/sintagme precum „caracatiță de interese, neamuri, cumetri, nași, fini, prieteni, minciună,” „incompetență”, „corupție”, „superficialitate fudulă”, încălcând astfel în mod flagrant legislația electorală”, se arată în plângerea PSD.

PSD, a doua plângere penală prin care acuză PNL că transmite în mediul online „materiale de propagandă electorală după încetarea campaniei electorale”

O altă postarea la care fac referire social-democraţii din 25 septembrie şi se află pe pagină de facebook a PNL București, a fost sesizată de PSD printr-o plângere,  prin care susține că liberalii continuă să transmită în mediul online „materiale de propagandă electorală asumate de către Partidul Național Liberal DUPĂ ÎNCETAREA CAMPANIEI ELECTORALE”.

PSD  invocă mai multe articole din legea electorală şi precizează că „aceste mesaje de propaganda electorală, pe lângă faptul că sunt difuzate în mediul on-line după încheierea campaniei electorale, sunt și vădit tendențioase, mincinoase și defăimătoare la adresa PSD încalcă în mod flagrant legislația electorală și nu au nicio acoperire factuală, nefiind susținute de niciun fel de dovezi”.

Răspunsul premierului

Premierul Ludovic Orban a răspuns într-o conferinţă de presă acuzaţiilor PSD şi a susţinut că liberalii „nu mai difuzează îndemn la a vota un candidat sau altul”.

“Hoţul strigă hoţii! PSD a încălcat sistematic toată legislaţia electorală. PSD se comportă în cel mai profund dispreţ faţă de lege”, a susţinut Orban.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase