Planul Primăriei Capitalei pentru Snagov, contestat de consilierii PNL. Totul a pornit de la o recomandare a Gabrielei Szabo

Planul Primăriei Capitalei pentru Snagov, contestat de consilierii PNL. Totul a pornit de la o recomandare a Gabrielei Szabo
Publicat: 17/04/2018, 22:47
Actualizat: 17/04/2018, 22:48

PMB vrea să finanțeze, din bugetul propriu, construirea unei baze sportive și reabilitarea unui liceu în comuna Snagov, urmând ca această localitate să pună la dispoziție terenul pentru baza sportivă.

„În contextul economic actual, este recunoscută pe plan mondial tendința de creștere a timpului de muncă în dauna timpului alocat acivităților școlare și a activităților sportive. Astfel, apare nevoia firească a populației de a beneficia de servicii educaționale și de agrement tot mai diversificate și la standarde conforme, standarde ce de multe ori nu sunt îndeplinite”, argumentează Primăria Snagov necesitatea unui acord de asociere între București și Snagov în privința acestor investiții.

Potrivit proiectului de asociere, care se găsește pe ordinea de zi a ședinței CGMB de joi, reprezentanții primăriei spun că imobilul în care funcționează Liceul Mihail Kogălniceanu din localitate este deteriorat.

„Liceul Toretic Mihail Kogălniceanu din Snagov cuprinde clădirea principală, internatul și sala de sport. În urma expertizelor afectuate asupra imobilului s-a constatat faptul că aceste construcții reprezintă un risc seismic ridicat, concluzia experților fiind aceea că există posibilitatea prăbușirii acestor construcții în orice moment”, se arată în proiectul de asociere.

Consilierii din opoziție nu sunt însă de acord cu acest proiect, motivând că prioritare sunt școlile din București.

„În primul rând, nu este legal să se facă astfel de investiții. Apoi, mi se pare normal ca proritare se fie unitățile de învățământ din București, unde se învață în trei schimburi pentru că nu sunt spații. Nu este normal ca primăria să investească în ale localități”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Cătălin Deaconescu, consiler PNL.

Potrivit unui comunicat remis marți de PMB, proiectul ar fi unul util pentru Clubul Sportiv Municipal București.

„Așa cum explică foarte clar directorul CSM, fosta campioană mondială Gabriela Szabo, în adresa atașată proiectului de hotărâre: «la Clubul Sportiv Municipal București nu există nici o bază de pregătire, centru de cazare și masă pentru sportive», și având în vedere «necesitatea pregătirii juniorilor și copiilor legitimați la clubul nostru, vă adresăm rugămintea de a identifica soluții de luare în administrare la nivelul primăriei generale a unui complex de imobile, cu dotările specifice, în București sau în zonele limitrofe»”, se arată în comunicatul PMB.

Potrivit sursei citate, prin asocierea CGMB cu Consiliul Local Snagov, care pune la dispoziția Primăriei Capitalei terenul, se va edifica un complex sportiv multifuncțional, destinat cantonamentelor, activităților indoor și outdoor, care va cuprinde săli de sport cu toate facilitățile, terenuri de handbal, baschet sau atletism, bazin de înot, zone de recuperare sportivă, saune, săli de kinetoterapie, precum și spații de cazare a sportivilor și cantină.

„În schimbul terenului oferit de către Primăria Snagov, Municipalitatea va reabilita și liceul care va face parte din complexul sportiv, unitate de învățământ care, în prezent, se află în pericol de prăbușire. Liceul modernizat va avea de asemenea profil sportiv, și va fi destinat atât copiilor din Snagov, cât și sportivilor bucureșteni. Subliniem faptul că numeroase cluburi sportive din București au bazele de antrenament în afara Capitalei (din care amintim doar Steaua și Dinamo la Săftica sau complexul olimpic de la Izvorani), tocmai pentru faptul că, fiind în afara orașului, oferă toate condițiile necesare organizării cantonamentelor sau sesiunilor de pregătiri sportive intense” se mai arată în comunicatul PMB.

Reprezentanții Municipalității îl acuză, din nou, pe șeful PNL București, Cristian Bușoi, că ar bloca proiectele Capitalei.

„Deși au avut mulți ani majoritate în Consiliul General, reprezentanții opoziției, coordonați de domnul europarlamentar Bușoi, care s-a făcut remarcat prin blocarea tuturor proiectelor benefice pentru Capitală, nu cunosc sau ignoră cu bună știință anumite probleme la care, în prezent, după ani de tergiversări, se caută rezolvări reale”, se mai arată în

Nicolae Oprea
Absolvent al Universității București, Nicolae Oprea și-a început cariera de jurnalist în anul 2004 și a semnat de-a lungul acestor ani în publicații mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Dispare numerarul? Decizia finală UE pentru plata cu BANCNOTE
Boala care se întinde pe tot globul. Jumătate din populație e în pericol
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Epidemie de singurătate printre părinți, dezvăluie un studiu din SUA