Ploi și temperaturi scăzute în aproape toată țara marți. Cum va fi vremea de 1 Mai

Publicat: 30/04/2019, 09:32

Meteorologii au anunțat pentru următoarele zile temperaturi în scădere, instabilitate atmosferică și vânt puternic în majoritatea zonelor țării. De 1 Mai, vântul puternic va pune stăpânire pe sudul României, atingând la rafală viteze de 55-65 km pe oră.

Începând cu ziua de marți, temperaturile se vor afla în scădere în majoritatea zonelor țării, instabilitatea atmosferică fiind cuvântul de ordine al acestei zile. „Avem o schimbare semnificativă a vremii. Pe parcursul zilei de marți, gradul de instabilitate atmosferică se va accentua în majoritatea zonelor și se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, însoțite de descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, ce pot lua chiar aspect de vijelie, iar pe suprafețe mici se pot consemna căderi de grindină”, transmite meteorologul de serviciu, Alina Șerban.

În zonele din nordul Moldovei, Transilvaniei, dar și în cele montane, se vor acumula cantități semnificative de apă, de 30-40 litri pe metru pătrat. „Cantitatățile de apă vor depăși în intervale scurte de timp sau prin acumulare, local, 15-20 de litri pe metru pătrat, iar izolat, cu precădere în nordul Moldovei, Transilvania și zonele montane, chiar 30-40 de litri pe metru pătrat”, spune reprezentantul ANM.

Vântul se va intensifica treptat în aceste zile, începând cu noaptea de marți, cu precădere în zonele de sud și sud-est. „Pe crestele montane înalte, precipitațiile vor fi mixte, iar vântul se va intensifica treptat, cel mai probabil în noaptea de marți spre miercuri, în sudul, centrul și estul țării, urmând a se înregistra viteze mai mari în Dobrogea, sudul Moldovei și în estul Munteniei”, transmite meteorologul de serviciu.

Temperaturile maxime vor fi mai scăzute decât în mod obișnuit în această perioadă, urmând ca la nivel național, valorile termice să fie cuprinse între 12 și 24 de grade, iar cele minimele între 5 și 12 grade Celsius.

Miercuri, de 1 mai, temperaturile maxime se vor încadra între 9 și 21 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 3 și 11 grade Celsius. Nu scăpăm nici de ploi. Vremea se va menține în general instabilă, cu valori termice diurne ce se vor situa sub cele caracteristice datei, în cea mai mare parte a țării.

„Cerul va mai avea înnorări temporar accentuate și va ploua în nord, centru și est, precum și în zonele montane și doar pe arii restrânse în rest, unde vor avea în special caracter de aversă și trecător se vor mai semnala și descărcări electrice, iar izolat cantitățile de apă mai pot depăși 15 litri pe metru pătrat”, potrivit reprezentantului ANM.

Vântul puternic va pune stăpânire pe sudul României, atingând la rafală viteze de 55-65 km pe oră. „Ce e foarte important de subliniat pentru data de 1 Mai, e că vântul va avea intensificări susținute în sudul și sud-estul teritoriului, precum și pe crestele montane, cu rafale ce vor depăși temporar 55-65 km pe oră, în timp ce în restul teritoriului acestea se vor manifesta cu caracter local, la cote ușor mai reduse”, informează meteorologul de serviciu.

În ceea ce privește vremea în Capitală, aceasta va fi caracterizată de instabilitate atmosferică, averse și descărcări, dar mai ales, vânt puternic. „În București, marți ne așteptăm la o ușoară instabilitate atmosferică, spre după-amiază va crește probabilitatea pentru averse și descărcări electrice, iar vântul se va intensifica treptat mâine (marți- n.r.) noapte spre miercuri dimineață, o maximă marți în jurul a 20 de grade, temperatura minimă de marți spre miercuri undeva la 6-8 grade”, transmite reprezentantul ANM.

Vântul puternic va atinge cele mai ridicate valori ale vitezei în ziua de miercuri, când acesta va bate în Capitală cu viteze de peste 50 km pe oră. „De 1 Mai și în Capitală, vântul va prezenta intensificări cu rafale pe parcursul zilei ce estimăm că vor depăși temporar 50-55 de km pe oră. Va continua să se răcească, temperatura maximă undeva la 17-18 grade va caracteriza o vreme răcoroasă pentru această dată, cu atât mai mult cu cât senzația de rece va fi amplificată de intensificările vântului pe parcursul zilei”, a precizat meteorologul de serviciu, Alina Șerban.

Tags:
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cazul ciudat al miliardarului german care și-ar fi înscenat moartea ca să fie împreună cu...
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Câți bani au primit Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la MasterChef. Suma este...
A fost la un pas să moară din cauza unui produs de slăbit popular la...
Vremea 22 aprilie - 20 mai 2024. Prognoza meteorologilor de 1 Mai şi de Paşte;...
Ireal cât a costat sicriul lui Corduneanu! Cosciugul, adus din America
EXCLUSIV: Cât plătesc românii pentru o sticlă de apă plată în restaurantele din București. Prețurile...
Wow sau Bau? Mike a uimit trecătorii după ce a apărut în colanţi la braţul...
Cum transformi Dacia Duster în rulotă cu bani puțini - GALERIE FOTO
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Devine obligatoriu în România de 1 octombrie 2024. Se dau amenzi de până la 10.000...
Scumpiri de weekend. Prețul benzinei crește la pompă
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
De ce s-a SINUCIS Mihaela, fata care s-a aruncat de la balcon! Șocant ce a...
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi?...
Gestul disperat făcut de David Pușcaș pentru a avea bani de chirie: "Eram în momente...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Ce culoare aveau cele mai vechi molecule colorate de pe Pământ?