PNL ar putea susține un candidat din afara partidului pentru Primăria Capitalei

PNL ar putea susține un candidat din afara partidului pentru Primăria Capitalei
Publicat: 07/09/2015, 11:55
Actualizat: 07/09/2015, 12:21

Eugen Nicolăescu a spus că viitorul candidat la Primăria București care va fi susținut de PNL trebuie să aibă și un profil liberal și nu exclude varianta unui „candidat nou”, o persoană care n-are notorietate sau care n-a lucrat vreodată în administrația publică centrală sau locală.

„Noi în această toamnă ne-am propus să definitivăm toate candidaturile pentru toate autoritățile locale din toată țara. În consecință, probabil că în foarte scurt timp vom declanșa procedurile pe care ni le-am stabilit de a verifica prin sondaje care este percepția populației pe anumite persoane pe care dorim să le lansăm în campaniile electorale și probabil la sfârșitul toamnei o să știm care sunt cei mai potriviți candidați, care răspund așteptărilor populației, care trec prin niște criterii pe care noi ni le-am stabilit și unele dintre ele sunt criterii de integritate. Viața ne demonstrează că aceste criterii de integritate sunt importante”, a comentat liderul grupului PNL din Camera Deputaților.

Nicolăescu a precizat că, până acum, și-au anunțat intenția de a candida prim-vicepreședinții Cristian Bușoi și Ludovic Orban, dar și Costică Canacheu.

Candidatul PNL va fi anunțat „probabil cu mult înainte de Crăciun, pentru că totuși este nevoie ca un candidat nou – poate fi și un candidat nou, nu? nu știm în clipa de față – are nevoie totuși de un anume timp până să fie cunoscut de populație și mai departe să poată să trezească interes și evident să transforme interesul în intenție de vot”, a mai spus liderul liberal.

Întrebat dacă PNL ia în calcul susținerea unui candidat din afara partidului, Eugen Nicolăescu a răspuns: „Eu cred că noi nu trebuie să excludem nimic aprioric, eu cred că trebuie să oferim bucureștenilor o candidatură care să reprezinte năzuințele cetățenilor care locuiesc în București, un candidat care să vină cu o viziune, care să vină cu puterea, cu capacitatea de a transforma Bucureștiul într-o Capitală europeană”.

Întrebat ce anume ar însemna un „candidat nou”, liderul deputaților PNL a explicat: „Probabil, așa cum și dvs. încercați să-mi sugerați că ar putea fi cineva din afara partidului și poate fi o persoană care n-are notorietate, care n-a lucrat vreodată în administrația publică centrală sau locală, care n-a avut funcții publice, care nu a beneficiat de demnități și este un om care din punctul nostru de vedere și al bucureștenilor, pentru că el va fi testat, evident, prin sondare, poate să îndeplinească toate aceste criterii și poate fi până la urmă acel primar de care Bucureștiul are nevoie”.

„Repet, nu exclud nici o candidatură, dar în același timp candidatul care va fi susținut de PNL trebuie să aibă și un profil liberal, trebuie să ne dea nouă garanția că nu va fi un autoritar, un comunist, unul care să facă din București altceva decât am crede noi că ar trebui să fie Bucureștiul, un oraș modern”, a mai spus Nicolăescu, întrebat dacă acest acndidat ar putea fi Nicușor Dan.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
6 sfaturi pentru o viață cât mai lungă de la un bărbat de 110 ani....
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la...
De ce este bine să mănânci pește de Florii. Conform tradiţiei, îţi poate aduce un...
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Drama tulburătoare a tânărului de...
Sâmbătă a început distribuirea pensiilor pentru luna mai. Anunțul a fost dat de directorul Poștei...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
ORDINUL s-a dat deja de la primărie. Se întâmplă în FIECARE NOAPTE, începând cu ora...
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vestea tristă a momentului pentru Prințul Paul de România. Momente grele pentru descendentul familiei regale
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
România este paradisul băncilor