PNL are semnăturile necesare pentru demiterea Vioricăi Dăncilă. Doi deputați PSD au semnat moțiunea de cenzură / Orban: Avem peste 233 de semnături. Cel mai probabil va fi depusă luni

PNL are semnăturile necesare pentru demiterea Vioricăi Dăncilă. Doi deputați PSD au semnat moțiunea de cenzură / Orban: Avem peste 233 de semnături. Cel mai probabil va fi depusă luni
Publicat: 24/09/2019, 21:40

Surse liberale au declarat pentru Mediafax că PNL a strâns 238 de semnături pentru moțiunea de cenzură, aceasta urmând să fie depusă vineri, cel târziu luni.

Printre semnatari se numără și doi deputați din PSD, trei de la minoritățile naționale, altele decât UDMR, cât și parlamentari din ALDE și Pro România, au explicat sursele menționate

Liderul PNL Ludovic Orban a declarat, luni, că până la finalul săptămânii vor fi finalizate discuțiile cu toate partidele parlamentare în privința moțiunii de cenzură, urmând ca mai apoi aceasta să fie depusă. El a adăugat că mizează pe contribuția tuturor parlamentarilor ALDE.

Tot luni, Călin Popescu Tăriceanu a declarat că Biroul Politic Executiv al ALDE a decis să voteze, la vedere, în favoarea moțiunii de cenzură împotriva Guvernului. Acesta a precizat că 20 de parlamentari ALDE vor semna moțiunea.

PSD a decis strategia de a fi prezenți în bănci la moțiune, însă să nu o voteze. Liderul formațiunii, Viorica Dăncilă a avertizat încă din luna iunie că parlamentarii PSD care vor vota moțiunea ar putea fi excluși din partid.

Orban, despre moțiunea de cenzură: Avem peste 233 de semnături. Cel mai probabil va fi depusă luni

Președintele PNL, Ludovic Orban, a anunțat marți că formațiunea a strâns peste 233 de semnături pentru moțiunea de cenzură și că aceasta va fi depusă cel mai probabil luni. El a adăugat că ultimele negocieri vor fi purtate joi, cu parlamentari individuali.

„Când vom avea toate semnăturile la locul lor, după finalizarea discuțiilor vom anunța cifra finală a numărului de semnatari care susțin moțiunea de cenzură. (…) Am trecut de 233 de semnături. (…) Am discutat cu mai mulți dintre cei cu care am purtat negocieri. Cel mai probabil moțiunea va fi depusă luni. Cel mai probabil, după cum este calendarul prevăzut în Constituție se va dezbate și vota luni sau marți, 7 sau cel târziu 8 octombrie”, a declarat Ludovic Orban, la TVR 1.

Liderul PNL a adăugat că negocierile privind susținerea moțiunii de cenzură se vor finaliza joi.

„Negocierile se vor finaliza în jurul zilei de joi și vom fi pregătiți să anunțăm oficial rezultatul acestor discuții. Mai avem negocieri programate cu parlamentari individuali”, a subliniat Orban.

Totodată, președintele PNL a afirmat că ALDE și Pro România vor susține moțiunea de cenzură și vor vota la vedere.

Tăriceanu: În momentul acesta știu că sunt 238 de semnături pentru moțiune, asta înseamnă că trece

Călin Popescu Tăriceanul, liderul ALDE, a declarat, marți, că Opoziția are în prezent 238 de semnături pentru moțiunea de cenzură, dintre care 20 sunt parlamentari din ALDE.

„În momentul acesta, știu că sunt 238 de semnături, față de cele 233 necesare. Din partea noastră, au fost 20 de semnături. (…) Asta înseamnă că trece.”, a afirmat Călin Popescu Tăriceanu, la Radio Gold FM.

Liderul ALDE a a adăugat că formațiunea pe care o conduce a fost singura care a solicitat PNL să vină cu precizări cu ce va face după ce moțiunea de cenzură o să treacă.

„Am avut cu colegii din conducere o discuție referitoare la modul cum va trebui să ne poziționăm, asta la vreo săptămână după ce am anunțat retragerea de la guvernare. În general, prostie mai mare decât să treci în Opoziție, nu există. (…) Era o discuție, totuși, despre cum ar fi bine să nu votăm, totuși, împotriva Guvernului și a votului de încredere pe care l-ar fi cerut doamna Dăncilă. Înainte de a ne hotărî să semnăm, am fost singurul partid care a cerut PNL să vină și cu ceilalți pași, (…) de a veni cu un program de guvernare, principalele direcții de acțiune, câteva lucruri importante care ar defini acțiunea viitorului Guvern.”, a susținut Tăriceanu.

El a spus, totodată, că viitorul Guvern va avea un mandat limitat în timp.

„Viitorul Guvern va avea, în opinia, mea un mandat limitat în timp. Aș prefera ca intrarea noastră la guvernare, dacă va fi cazul, să fie făcută pe baza rezultatelor pe care le vom obține la alegerile parlamentare”, a susținut Tăriceanu.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O profesoară s-a dus în Dubai ca să mediteze copiii miliardarilor. Un băiat i-a făcut...
Doi papagali au fost chemați ca martori într-un proces de divorț! Fabulos ce au repetat...
FOTO. Imagini incendiare cu Cristina ICH! S-a răzbunat pe Piți jr. și s-a pozat într-un...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Misterul unei crime a fost elucidat după 56 de ani. Cum s-a dat de gol...
ȘOC în România! Miliardarul a divorțat pentru puștoaica de la TV, mai tânără cu 24...
Soția unui artist din România, probleme mari de sănătate! A făcut anunțul șoc: „Femeile care...
Toată ţara intră din această după-amiază sub alertă de vreme severă. Ploi torențiale, grindină, vijelii...
ADEVĂRUL despre moartea lui Corduneanu: Ajunsese să cântărească 35 de kilograme și...
Modul înfiorător în care cetățeanul turc i-ar fi luat viața Mirelei. Avocatul bărbatului în vârstă...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
Sutienele sunt o necesitate de bază care ar trebui să fie scutite de TVA, spun...
Cea mai MASIVĂ gaură neagră din galaxie este INCREDIBIL de aproape de noi
Se schimbă REGULILE PENTRU ITP. Pentru cine devine obligatoriu la 6 luni
Militari români vor lupta în Orientul Mijlociu. Iohannis a aprobat decizia
Văduva lui Costel Corduneanu, mesaj tulburător. Grațiela și-a strigat durerea pe internet: ”După atâția ani...
ADEVĂRUL despre uciderea Mirelei! Acum s-a aflat chinul la care a fost supusă
Julia o acuză pe Roberta că o ironizează! Cele două fete își aruncă înțepături una...
Cum se implică Robert Drilea în creșterea copiilor Deei Maxer: "Mă surprinde cu toate lucrurile...
BANCUL ZILEI. Polițistul către Bulă: - De ce mergeți cu 160 km la oră?
Iată cele mai căutate trăsături la un partener, potrivit științei