Poliția Rutieră cere ajutorul SRI. Fiul primarului Radu Mazăre conducea atât de repede, că imaginile radar au ieșit neclare

Poliția Rutieră cere ajutorul SRI. Fiul primarului Radu Mazăre conducea atât de repede, că imaginile radar au ieșit neclare
Publicat: 08/10/2012, 15:11
Actualizat: 03/02/2019, 12:46

Poliția Rutieră a trimis la SRI o filmare neclară realizată de camera unui radar, care surprinde autoturismul lui Răducu Mazăre mergând cu viteză mare pe A2 și care trebuie analizată cu aparatură performantă, pentru a se stabili cine se afla la volan, au delarat, pentru MEDIAFAX, surse din Poliție.

Polițiștii Direcției Rutiere din Inspectoratul General al Poliției Române (IGPR) au trimis la Serviciul Român de Informații (SRI) o filmare realizată de aparatul radar pe A2, la 22 august, în care un autoturism Jaguar al fiului primarului Radu Mazăre, Răducu, a fost surprins în dreptul kilometrului 49, pe sensul de mers dinspre Constanța spre București, în timp ce mergea cu 194 de kilometri pe oră. Polițiștii au solicitat SRI să editeze imaginile până când acestea devin clare, în condițiile în care, din cauza faptului că soarele bate în parbrizul automobilului, nu se poate distinge figura persoanei care se află la volan.

Polițiștii au declanșat o anchetă după ce autoturismul respectiv a fost oprit la kilometrul 30, iar șoferul, în persoana lui Răducu Mazare, le-a spus că, în momentul în care mașina sa a fost înregistrată de radar, nu el se afla la volan, ci un un prieten de-al său. Fiul primarului din Constanța a explicat că, între kilometrul 49 și kilometrul 30, prietenului său i s-a făcut rău și, din acest motiv, a fost nevoit să treacă el la volan, pentru a preveni un eventual accident.

Prietenul lui Răducu Mazăre a susținut, la rândul său, declarația șoferului, drept pentru care polițiștii i-au ridicat lui permisul de conducere, și nu fiului primarului Constanței.

Pentru a fi siguri că fiul lui Mazăre și prietenul său au spus adevărul, polițiștii au analizat imaginile a doua zi, însă, din cauza soarelului care bătea în parbriz, nu s-a putut trage nicio concluzie. Ca urmare, înregistrarea a fost trimisă, mai departe, Institutului de Criminalistică al Poliției Române. Criminaliștii nu au putut nici ei să se pronunțe în legătură cu persoana aflată la volan, drept pentru care reprezentanții Direcției Rutiere au cerut sprijinul SRI, instituție care deține aparatură mult superioară celei aflate în dotarea IGPR. Potrivit surselor citate, până în prezent, SRI nu a transmis niciun răspuns.

Purtătorul de cuvânt al SRI, Sorin Sava, a declarat că, fiind vorba despre o anchetă în curs, instituția pe care o reprezintă nu poate nici să confirme și nici să infirme faptul că verifică imaginile respective, la solicitarea Poliției Rutiere.

Cu o lună și jumătate înaintea incidentului de pe A2, Răducu Mazăre rămăsese fără permis, tot pe autostrada București-Constanța, pentru depășirea limitei de viteză, însă carnetul de conducere i-a fost restituit, după ce a depus o contestație în instanță. Ca urmare, până la soluționarea cauzei, Răducu Mazăre are dreptul să conducă. În cazul în care instanța va respinge contestația, fiul primarului Mazăre va pierde dreptul de a conduce pentru 90 de zile.

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cine a ucis-o pe Karen în 1966? Misterul a fost elucidat abia acum, iar descoperirea...
Anunţul momentului! Este vorba despre Florin Piersic
Scandalul care a distrus-o pe faimoasa jucătoare de tenis: tatăl ei, acuzat că a avut...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Unei femei i s-a cerut să se târască și să mugească la interviul pentru job....
De necrezut! Pe ce dată pică Paștele în 2025? Se întâmplă asta o dată la...
Boala RARĂ care îl face să pară 'însărcinat' tot timpul. Nici măcar medicii nu se...
Mesaje de Paște 2024. Urări calde și felicitări pentru cei dragi
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Program Metrorex și STB de Paște 2024. Cum vor circula mijloacele de transport în Capitală,...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Xi Jinping vizitează Franţa, Ungaria şi Serbia pe fondul disputei privind tarifele comerciale din UE
SURPRIZĂ de PAȘTE: o frumoasă PLOAIE de METEORI!
Absolut toți românii sunt obligați. Legea a intrat deja în vigoare. Trebuie să-ți cedezi locul
Daniel Pavel se pregătește de nuntă. Detalii legate de marele eveniment
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Gabriela Cristea, mesaj pentru cei care nu vor primi cozonacii săi de Paște. Care este...
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Urangutan văzut în premieră cum a folosit plante medicinale pentru a se trata