Polițiștii din Călărași, după ce au recunoscut că au întreținut relații sexuale cu fata de 15 ani: A fost de acord. Noi avem mai multă credibilitate decât ea

Polițiștii din Călărași, după ce au recunoscut că au întreținut relații sexuale cu fata de 15 ani: A fost de acord. Noi avem mai multă credibilitate decât ea
Publicat: 11/08/2015, 16:51

Adrian Nicușor Șerban și Daniel Florentin Dumitriu, polițiștii demisionari de la Ordine Publică din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție (IPJ) Călărași, arestați pentru viol, au recunoscut în fața judecătorilor care au decis măsura preventivă că au întreținut relații sexuale cu adolescenta de 15 ani, fugită din centrul de plasament de la Perișoru, dar susțin că aceasta nu s-a împotrivit, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Astfel, potrivit încheierii de ședință pronunțată de Tribunalul Călărași, în momentul în care au ajuns în fața instanței, avocații celor doi au susținut nevinovăția polițiștilor.

Cei doi agenți au admis că au întreținut relații sexuale orale cu fata, însă spun că totul s-a întâmplat cu consimțământul acesteia, apărătorii celor doi susținând că nu a existat constrângere „nici fizică, nici morală”.

Mai mult, apărătorul unuia dintre cei doi polițiști a susținut că agenții au mai multă credibilitate decât fata, întrucât aceasta a dat anterior dovadă de „comportament antisocial”, prin fuga repetată din centrul de plasament.

„(Avocatul – n.r.) solicită a se aprecia ca fiind corecte declarațiile celor doi date în calitate de inculpați și ca nesinceră declarația părții vătămate și având mai multă credibilitate declarațiile celor doi. Precizează că partea vătămată, o persoană, deși la o vârstă minoră, până în prezent nu a dovedit un comportament ireproșabil față de regulile de conduită, pentru că este de notorietate că de mai multe ori partea vătămată a părăsit centrele de reeducare din care ea a fugit și având comportamente antisociale”, se arată în încheierea de ședință a Tribunalului Călărași care a dispus arestarea preventivă a celor doi polițiști.

În documentul citat se precizează că, inițial, cei doi polițiști au fost audiați ca martori în acest dosar și au spus că totul s-a întâmplat în afara orelor de program. Ulterior, după ce au fost inculpați, și-au reevaluat poziția și au admis să totul s-a întâmplat în timp ce ei erau în timpul serviciului. Mai mult, avocatul a spus că cei doi polițiști au fost „presați” să-și dea demisia din poliție.

„(Avocatul – n.r.) precizează că, în declarațiile inițiale, inculpații au fost audiați în calitate de martori, ori în această calitate martorul nu se poate acuza, ci poate spune orice, singurul neadevăr declarat de ei fiind faptul că au poziționat evenimentul în afara orelor de program doar pentru a-și apăra locul de muncă. În prezent însă nu mai este cazul să susțină că se aflau în afara orelor de program, întrucât pentru imaginea instituției au fost presați să renunțe la locul de muncă, astfel încât și-au depus demisia”, se mai arată în documentul citat.

Din audierile în fața instanței care a dispus arestarea preventivă reiese că cei doi polițiști au dus-o pe fată pe un câmp lângă municipiul Călărași și au întreținut relații sexuale orale cu aceasta, pe rând, în mașina Poliției, iar ulterior au adus-o pe fată înapoi în municipiul Călărași, ulterior aceasta povestindu-le mai multor persoane, martori în acest dosar, ce s-a întâmplat și mergând la spital.

Avocații celor doi au susținut în fața instanței că Dimitriu și Șerban s-ar putea face vinovați de infracțiunea de act sexual cu un minor sau de folosire abuzivă a funcției în scop sexual, dar nu de viol.

Mai mult, avocatul lui Daniel Florentin Dimitriu a spus că acesta a fost „un elev model” la școala de poliție, are diplome în domeniul IT și de electronist și că a absolvit „un curs de bune maniere polițienești”.

În fața judecătorilor, Daniel Florentin Dumitriu, în vârstă de 28 de ani, care a lucrat în Poliție timp de doi ani și jumătate, a spus că nu este un pericol social și că, dacă i s-a terminat cariera în Poliție, „nu vrea să i se termine și viața”.

Colegul său, Adrian Nicușor Șerban, a spus că ceea ce s-a întâmplat a fost „un moment de inconștiență” și că nu a crezut că fapta lor va avea „consecințe atât de grave”.

„(Adrian Nicușor Șerban – n.r.) precizează că își recunoaște vina și consideră că a plătit cu funcția pentru ceea ce a făcut și solicită a fi cercetat în libertate întrucât nu prezintă un pericol public, are credit la o bancă și dacă ar fi lăsat în libertate ar putea să-și ajute familia, iar aceasta la rândul ei, să-l ajute să treacă peste acest moment”, se mai arată în documentul citat.

Judecătorii care au dispus arestarea preventivă a celor doi au apreciat fapta lor ca fiind „extrem de gravă” în condițiile în care ei aveau ca sarcină de serviciu tocmai găsirea acelei fete care era dată în urmărire prin dispoziție a Poliției Române.

Magistrații au apreciat, de asemenea, că elementul de constrângere asupra fetei „există și este dat de locul unde s-a petrecut fapta, mașina poliției, care pentru o persoană de 15 ani creează i stare de intimidare și temere”.

Judecătorii au considerat, totodată, că „uniformele celor doi polițiști au creat asupra părții vătămate sentimentul de teamă și îngrijorare că o vor duce înapoi la Centrul de Plasament Perișoru, lucru pe care partea vătămată nu și-l dorea, împrejurare ce a alterat voința părții vătămate, inculpații profitând din plin de această stare”.

La începutul lunii august, magistrații Tribunalului Călărași au respins contestațiile înaintate de către cei doi polițiști la măsura arestării preventive, dispusă de Judecătoria Călărași în dosarul în care aceștia sunt acuzați că au violat o fată fugită din centrul de plasament „Sfântul Ștefan” din localitatea Perișoru.

Violul s-ar fi petrecut în 5 august, pe un câmp situat la aproximativ un kilometru și jumătate – doi kilometri de municipiul Călărași, în perimetrul unui fost poligon de trageri. Polițiștii ar fi abandonat-o pe adolescentă în fosta unitate de trageri, ea fiind găsită de un cioban care a dus-o la spital, iar medicii au sunat la 112 și au anunțat cazul. Fata de 15 ani fugise, în 3 august, din Centrul de plasament „Sfântul Ștefan” din comuna Perișoru, unde se afla din februarie 2013, când a fost abandonată de familie.

În 4 august, fata a fost găsită de către autorități în orașul Călărași și dusă în Centrul de plasament de urgență „Sfânta Maria” din municipiu, de unde a fugit o zi mai târziu.

Adolescenta este din comuna Cuza Vodă, județul Călărași, și a fost adusă la centrul de plasament în februarie 2013, de către mama sa, care a abandonat-o și a rămas doar cu fratele mai mic al acesteia. Femeia își caută foarte rar fiica în centrul de plasament și nu mai locuiește în județul Călărași. Paul Dragu a spus că, de cele mai multe ori atunci când se întâlnesc, tânăra și mama ei se ceartă. Potrivit aceleiași surse, tatăl fetei este plecat la muncă în Spania.

Surse din Poliție declarau pentru MEDIAFAX că fata de 15 ani a plecat de 300 de ori din centrul de plasament din Perișoru, ultima dată înaintea violului, centrul fiind amendat cu 100 de lei de Poliție pentru ultima fugă a fetei.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
EXCLUSIV: 50 de lei o porție de hamsie la malul mării! Ce prețuri au restaurantele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Regulă pentru absolut toți șoferii din România. Se pedepsește cu închisoarea de la 2 la...
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
China și SUA ar trebui să fie parteneri, a declarat Xi Jinping