Polițistul care a ajutat o femeie să obțină permisul auto, după ce a întreținut relații intime cu ea. „Să nu fii sălbatic, cum ești tu de obicei!”

Polițistul care a ajutat o femeie să obțină permisul auto, după ce a întreținut relații intime cu ea. „Să nu fii sălbatic, cum ești tu de obicei!
Publicat: 06/02/2020, 12:05

Magistrații de la Tribunalul Covasna s-au pronunțat, pe 4 februarie 2020, în dosarul „Sex și mită la Permise”, în care doi oameni ai legii din Neamț au fost acuzați că primeau bani și alte avantaje de la aspiranții la șoferie, unul dintre ei obținând favoruri sexuale în schimbul promovării unei candidate, scrie adevărul.ro.

Costel Adrian Anton, agent principal la Serviciul Public Comunitar Regim Permise și Înmatriculare a Vehiculelor Covasna, polițist în Neamț, dar delegat în județul vecin, a fost acuzat de luare de mită, folosire abuzivă a funcției în scop sexual și abuz în serviciu.

Bărbatul a fost condamnat la o pedeapsă de 2 ani, 9 luni și 10 zile de închisoare, pentru care s-a dispus suspendarea sub supraveghere, pe o perioadă de patru ani.

Complementar, judecătorii i-au interzis, timp de doi ani, mai multe drepturi, între care și de a mai avea atribuții de examinare a candidaților la examenul pentru permisul auto sau a unor categorii ale acestuia.

Polițistul a mai fost obligat să presteze 90 de zile de muncă în folosul comunității și s-a dispus confiscare a 4.235 lei și 1.100 euro, bani obținuți din infracțiuni, plus plata unor cheltuieli de judecată în valoare de 7.605 lei. Decizia instanței de fond nu e definitivă și poate fi atacată la Curtea de Apel Brașov.

Ilie Cristian Filip, al doilea polițist, comisar la Serviciul Regim Permise și Înmatriculări Neamț, și el detașat la Covasna, a fost inculpat pentru luare de mită. Pentru această acuzație a primit 2 ani de închisoare cu suspendare și va presta 60 de zile de muncă în folosul comunității.

De la ofițer, completul de judecată a decis confiscarea a 3.135 lei și 500 euro și achitarea a 7.100 lei, cheltuieli judiciare.

„În calitate de examinator a obținut favoruri de natură sexuală de la o candidată”

În cazul polițistului Adrian Anton, ancheta a scos la iveală că una dintre candidate a acceptat să facă sex. DNA Brașov nu a precizat câte favoruri sexuale au fost necesare pentru un chestionar completat corect, dar probabil că mai multe.

Interceptări: „Aveți ceva pentru mine? Băgați… Tre’ să trăim” Din interceptările de la dosar reiese că Adrian Anton era „urecheat” de comisar la telefon, care-l sfătuia să nu se „atingă” de femeile măritate. „Să nu fii sălbatic, cum ești tu de obicei!… Ai văzut tu ieri, ți-a plăcut și nu știu ce și… hai să-i fac un bine. (…) Am întrebat ca să nu dăm… cu alții probleme și… să vină vreun cuțit în tine sau vreo alică de pușcă!”, explică ofițerul.

În acest caz au fost judecați și doi instructori auto din Sfântu Gheorghe, Gabor Koter și Lazlo Elemer Gal, sentințele pentru complicitate la luare de mită și trafic de influență fiind de 1 an și 4 luni de închisoare, respectiv 1 an, 7 luni și 16 zile, ambele cu suspendare.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Temu şi Shein sunt verificate în România de ANPC. Ce trebuie să facă clienții înainte...
Ultimele cuvinte pe care Ana-Maria a reușit să le rostească mamei sale, înainte să fie...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a...
Detalii explozive! Ce s-a întâmplat în apartamentul lui Mititelu jr, după miezul nopții. Beinur a...
Dieta lui Lili Sandu la 44 de ani | Alimentul la care a renunțat definitiv....
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
Veste extraordinară despre pensiile românilor! Marcel Ciolacu a făcut anunțul
Ce au descoperit anchetatorii în mașina presupusului criminal din Orhei. Polițiștii au luat în calcul...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La ce viteză sar airbag-urile mașinii în caz de impact?
Vicepreşedintele Comisiei de Apărare: Rusia a urlat din toţi şoşocii în Parlamentul României
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
Decizie pentru cei care nu locuiesc la adresa din buletin. E OBLIGATORIU în 15 zile
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
”Petrecere Hawaii de 38 de ani” Ce surprinză i-a pregătit Dinu Maxer Magdalenei Chihaia de...
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și...
Patru sulițe aborigene, returnate Australiei după 250 de ani