Polițistul Gheorghe Ionescu va fi înmormântat cu onoruri militare. Ce sumă îi oferă autoritățile soției

Polițistul Gheorghe Ionescu va fi înmormântat cu onoruri militare. Ce sumă îi oferă autoritățile soției
Publicat: 21/08/2015, 12:28

Pentru fapte de eroism și sacrificarea vieții în misiune, agentul șef principal Gheorghe Ionescu a fost trecut în corpul ofițerilor, fiind înaintat în gradul de subinspector de poliție post-mortem, prin ordin al viceprim-ministrului pentru securitate națională, ministrul afacerilor interne, Gabriel Oprea, anunță Ministerul Afacerilor Interne (MAI).

Ministerul va organiza funeraliile militare și va sprijini familia cu tot ce este necesar în aceste împrejurări tragice.

Ministrul Gabriel Oprea și întreaga conducere a instituției vor participa duminică la ceremonialul religios de înmormântare a subinspectorului post-mortem Gheorghe Ionescu.

Vicepremierul a discutat personal, vineri dimineață, cu soția polițistului și a dispus măsurile necesare pentru ca aceasta să fie încadrată în Ministerul Afacerilor Interne, conform prevederilor Ordinului nr. 35 din 13 martie 2014 privind măsurile de sprijin acordate polițiștilor încadrați într-un grad de invaliditate și familiilor acestora, precum și familiilor polițiștilor decedați.

Vicepreședintele Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual (SNPPC) Dumitru Coarnă a declarat că soția lui Gheorghe Ionescu, va primi, conform legislației, un ajutor de 20.000 de euro.

El a mai precizat că polițistul va fi înmormântat la Cimitirul Ghencea Militar din Capitală.

Subinspectorul post-mortem Gheorghe Ionescu avea 44 ani, era căsătorit și lucra de 23 de ani în Ministerul Afacerilor Interne.

„Cu profundă tristețe anunțăm plecarea timpurie dintre noi a colegului și prietenului nostru, subinspector de poliție p.m. Gheorghe Ionescu, din cadrul Brigăzii Rutiere București. Un profesionist de excepție, un om de o mare noblețe sufletească, devotat profesiei de polițist, dăruit pe deplin familiei și țelurilor pe care le-a avut în viață, ne-a părăsit pentru totdeauna, lăsând în inimile și sufletele noastre un gol imens, sentimente de tristețe și regrete eterne. Dumnezeu să te odihnească în pace,”Dulăule”!”, scriu reprezentanții MAI, amintind de porecla polițistului.

Polițistul Gheorghe Ionescu, de la Brigada Rutieră a Capitalei, a murit, vineri dimineață, la Spitalul Floreasca, după ce a fost accidentat grav de un om de afaceri turc în urmă cu aproape trei săptămâni. El a încercat să îl facă să oprească pe șoferul care conducea cu viteză și a fost luat pe capotă de acesta și apoi aruncat în stradă.

Omul de afaceri turc Abdullah Atas, care l-a accidentat pe polițist, va fi acuzat de omor calificat, riscând o pedeapsă de 15 – 25 de ani de închisoare sau detențiune pe viață, au declarat pentru MEDIAFAX surse judiciare.

Soția lui Ionescu a început săptămâna aceasta o campanie de strângere de fonduri pentru a putea să își transfere soțul la o clinică din Israel. Aceasta a anunțat marți, după ce și-a vizitat soțul la spital, că este în stare extrem de gravă, fiind în comă indusă și având nevoie de o intervenție chirurgicală, pe care ea ar dori să o facă la un spital din Israel.

Secretarul de stat Raed Arafat a declarat joi, după ce, împreună cu ministrul de Interne, l-a vizitat la Spitalul Floreasca pe polițistul Gheorghe Ionescu, că acesta este în stare critică și acum nu ar suporta transportul în Israel, dar când se va putea, sunt pregătite fonduri și un avion.

Potrivit medicilor, polițistul a suferit politraumatism, traumatism cranio-cerebral grav cu focare hemoragice multiple și edem cerebral difuz, fractură fronto-parietală stângă, traumatism toracic forte cu multiple fracturi costale și fractură sternală, contuzie pulmonară stângă și hemotorax stâng, traumatism abdominal sever cu ruptură splenică, contuzie pancreatică și multiple leziuni mezenterice cu ischemie de intestin subțire, contuzie renală stângă și hematom retroperitoneal minim. El a suferit multiple intervenții chirurgicale, fiindu-i montat și un senzor de monitorizare a presiunii intracraniene.

Accidentul s-a produs în 2 august, în jurul orei 03.30, în zona intersecției străzii Nicolae Caramfil cu Șoseaua Pipera, unde se afla împreună cu alți agenți de la Brigada Rutieră a Capitalei, pentru un control în trafic.

Accidentul a fost provocat de omul de afaceri turc Abdullah Atas, căruia polițistul i-a făcut semn să oprească. Acesta a încetinit, dar când a ajuns în dreptul agentului de la Rutieră a accelerat și l-a lovit. Polițistul a fost târât pe capotă pe o distanță aproximativ 350 de metri, apoi a fost aruncat pe șosea la 10 metri. Polițiștii au stabilit că șoferul avea o alcoolemie de 1,65 la mie și mergea cu o viteză de 180 – 200 de kilometri la oră.

Omul de afaceri Abdullah Atas a fost arestat preventiv în 3 august, de Tribunalul București.

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
"Măcelarul din Teheran a murit! Drag popor al Iranului, bucură-te!". Cine sunt iranienii fericiți că...
Reacția virală a unei turiste din Marea Britanie când a văzut cât costă o cafea...
FOTO. Cea mai bogată româncă are o avere de peste 800.000.000 de euro și arată...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
VIDEO „Vezi că te bat”. Miron Cozma s-a îmbrâncit cu liderul Asociației Victimelor Mineriadelor, după...
Oana Roman a făcut o gafă colosală şi a fost taxată imediat: 'Se vede clar...
Cum a aflat Monica Tatoiu că are CANCER! „Pierd un litru de sânge la trei...
ANIMAŢIE. "Nu pot să vă spun ce am văzut, băiatul ardea". Trei prieteni, cursă nebună...
Breaking news despre Florin Piersic!
Care este singurul tip de carne complet interzis în România! Ce pățești dacă mănâci așa...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Când intri pe autostradă, dai semnal STÂNGA sau DREAPTA? Ce semnale luminoase sunt impuse de...
Curtea Penală Internaţională solicită mandate de arestare pentru premierul Netanyahu şi Yahya Sinwar - liderul...
O PREDICȚIE extraordinară a lui EINSTEIN, tocmai a fost CONFIRMATĂ
Se schimbă buletinele în România. Când se emit noile cărți de identitate
Mesaje si felicitări de Sf. Constantin și Elena 2024 cu „La mulți ani”. Cele mai...
Bunicul Florentinei, fata ucisă la Sibiu, detalii șocante! "Nu a..."
Culiță Sterp a apelat de urgență la mama Geta! Cu ce bunătăți s-a dus femeia...
Ei sunt cei trei tineri care au murit în cumplitul accident din Iași. George și...
BANCUL ZILEI: - Bulă, cocoșul tău de ce nu cântă dimineața? - Pentru că este...
Noi funcții Google pentru Android și Maps! Anunțul făcut de companie
×