Polițistul prahovean Saghel îi dădea informații despre dosare patronului Petrolul Ploiești, Daniel Capră

Polițistul prahovean Saghel îi dădea informații despre dosare patronului Petrolul Ploiești, Daniel Capră
Publicat: 19/08/2015, 13:11

Potrivit referatului cu propunere de arestare preventivă întocmit de DNA Ploiești în dosarul în care sunt cercetați șeful DGA Prahova, Constantin Ispas, ofițerul BCCO Ploiești Emanuel Saghel și adjunctul șefului Poliției Județene Prahova, Adrian Rădulescu, Saghel, care conduce Serviciul de combatere a finanțării terorismului și spălării banilor din BCCO Ploiești, primea bilete la meciurile echipei de fotbal Petrolul Ploiești și îi furniza patronului clubului ploieștean, Daniel Capră, informații despre dosarele în care acesta este cercetat de DIICOT.

Astfel, conform documentului citat, în primăvara anului 2014, Emanuel Saghel l-a contactat pe Daniel Capră și i-a spus că știe despre controlul fiscal făcut de către Direcția Antifraudă Fiscală Alexandria la clubul sportiv Petrolul, asigurându-l că actul de control fiscal va fi urmat de un dosar penal, „în legătură cu care se va implica personal, atât pentru a fi preluat de o unitate de parchet din Ploiești, cât și pentru a-l soluționa în mod favorabil”.

Conform procurorilor DNA, despre discuțiile dintre patronul de la Petrolul și ofițerul BCCO Ploiești, dar și despre asigurările verbale date de Saghel cu privire la soluționarea favorabilă a dosarului întocmit pe numele lui Daniel Capră și al clubului patronat de acesta, F.C. Petrolul Ploiești SA, are cunoștință și Alexandru Crângu, director executiv al clubului sportiv menționat și prieten al celor doi.

„Urmare a acestor promisiuni, Saghel Emanuel a pretins și primit pentru fiecare partidă-meci de fotbal disputată de către F.C. Petrolul Ploiești, pe teren propriu, bilete de acces – între 5 și 30 de bilete, având valoare nominală aferente tribunelor 0, I și II, cuprinsă între 20-50 lei, media valorică pentru meci jucat fiind de 300-800 lei. Aceste bilete erau pretinse și primite la sediul clubului de fotbal, cel ce se ocupa de procurarea și înmânarea acestora fiind Crângu Alexandru”, se arată în referatul cu propunere de arestare preventivă.

Procurorii susțin, de asemenea, că, pe lângă biletele de acces la meciurile de fotbal, Emanuel Saghel „a beneficiat și de alte foloase, constând în consumații de băuturi alcoolice și alimente, servite la una din lojele stadionului, consumații oferite de către S.C. Rodis S.R.L., al cărei administrator era Crângu Alexandru, facturate către S.C. FC Petrolul Ploiești S.A. și achitate integral de Capră Daniel în contul societății, la aceste consumații participând, printre alte persoane și Rădulescu Adrian – adjunct al I.J.P. Prahova și Dosaru Viorel – șeful I.J.P. Prahova. Aceste consumații se ridicau la valoarea de 500-1.500 lei, pentru fiecare meci desfășurat”.

Un martor cu identitate protejată din dosar susține, de asemenea, că, în octombrie 2014, Emanuel Saghel s-a întâlnit cu Daniel Capră la un restaurant din Ploiești despre care se știe că aparține directorului executiv al FC Petrolul Ploiești, Alexandru Crângu, și că acolo ofițerul BCCO Ploiești l-a anunțat pe Capră „că nu poate să-l ajute în rezolvarea favorabilă a dosarului său penal, informându-l că telefoanele sale sunt interceptate de organele de poliție și sfătuindu-l în același timp să nu își schimbe numerele de telefon, dar să aibă grijă despre ce discută la telefon și cu cine discută, angajându-se totodată că îl va anunța din timp despre data efectuării perchezițiilor domiciliare ce vor fi solicitate în cauză”.

Același martor susține că Saghel îi trimitea mesaje lui Daniel Capră și prin intermediul lui Alexandru Crângu, precizează referatul DNA.

Șeful Direcției Generale Anticorupție Prahova, Constantin Ispas, adjunctul șefului Poliției Județene Prahova, Adrian Rădulescu, și Emanuel Saghel, care conduce Serviciul de combatere a finanțării terorismului și spălării banilor din BCCO Ploiești, au fost reținuți luni seară de procurorii DNA Ploiești.

Ulterior, comisarul șef Constantin Ispas, reținut pentru trafic de influență, efectuarea de operațiuni financiare ca acte de comerț incompatibile cu funcția, luare de mită, folosire de informații care nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații, spălare a banilor și cercetare abuzivă, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, printr-o decizie a Tribunalului Prahova.

Emanuel Saghel, care fusese reținut pentru șantaj, trafic de influență, folosire, în orice mod, direct sau indirect de informații care nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații și luare de mită, a fost pus sub control judiciar, în urma deciziei instnaței.

Decizia Tribunalului Prahova privind măsurile preventive față de cei doi poate fi contestată la Curtea de Apel Ploiești.

Pe de altă parte, procurorii anticorupție din cadrul Serviciului Teritorial Ploiești al DNA l-au pus sub control judiciar pe comisarul șef Adrian Rădulescu.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Am fost la ambasada Rusiei să văd „Provocarea”, filmul interzis în România. S-a stricat ceva...
Ce salariu primește un angajat la 'împinge tava' în Mamaia, acum, în 2024. Are o...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Mișcarea strategică a lui Putin în Marea Neagră. Fotografii din satelit arată unde și-au mutat...
Anunțul făcut de Lavinia Pîrva după 7 ani de mariaj cu Ștefan Bănică Jr.: ”Întotdeauna...
Cum se menține în formă Romanița Iovan la 59 de ani. SECRETELE ei: ce consumă...
Alerte meteo de vreme severă imediată emise de ANM. Cod galben în mai multe zone...
Adio, doamnă! Vestea morții ei a picat ca un trăsnet
Ce a făcut Mădălin Paul Păduran cu câteva ore înainte de accident! Dezvăluirile făcute de...
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
Ceva CIUDAT se întâmplă cu SATELIȚII lui ELON MUSK! De ce NU trebuie lăsați să...
Schimbare uriașă în ROMÂNIA. Anunț de la Guvern azi, 20 APRILIE: Am decis foarte clar
Prințul Harry, într-un nou scandal de proporții. Fotograful regal l-a dat de gol
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
"Dumnezeu s-o ierte!" De ce a murit, de fapt, Naomi! Acum s-a aflat!
Gabriela Cristea, despre sacrificiile prin care a trecut pentru a ajunge un antreprenor de succes:...
"A scos o canistră şi a turnat pe el". Cine este bărbatul care și-a dat...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Modul ciudat prin care tardigradele supraviețuiesc radiațiilor