Ponta, despre fotografiile cu șeful DIAS: Nu comentez imagini cu bărbați dezbrăcați

Ponta, despre fotografiile cu șeful DIAS: Nu comentez imagini cu bărbați dezbrăcați
Liderul PSD, Victor Ponta, a declarat, la Târgoviște, referitor la șeful Serviciului de Acțiuni Speciale din Constanța, care a apare dezbrăcat în mai multe fotografii publicate în presă, că nu comentează "imagini cu bărbați dezbrăcați", precizând că ministrul de Interne "sigur va analiza situația".
Publicat: 12/11/2012, 15:19
Actualizat: 29/03/2019, 18:36

Liderul PSD, Victor Ponta, a declarat, la Târgoviște, referitor la șeful Serviciului de Acțiuni Speciale din Constanța, care a apare dezbrăcat în mai multe fotografii publicate în presă, că nu comentează „imagini cu bărbați dezbrăcați”, precizând că ministrul de Interne „sigur va analiza situația”.

„În general nu comentez imagini cu bărbați dezbrăcați. Nu cunosc și nu pot să contest ceea ce spuneți dumneavoatra. Ministrul de Interne (n.r. – Mircea Dușa) sigur va analiza situația. Dați-mi voie ca prim-ministru, totuși, să nu rezolv chiar toate lucrurile din această țara. De aceea am miniștri, doi dintre ei fericiți lângă mine (n.r. -Rovana Plumb, ministrul Mediului și Daniel Constantin, ministrul Agriculturii), așa încât fiecare își face datoria”, a declarat sâmbătă, într-o conferință de presă, Victor Ponta.

Liderul PSD, Victor Ponta, președintele PC, Daniel Constantin, dar și ministrul Rovana Plumb au participat, sâmbătă, la Casa Sindicatelor din Târgoviște, la lansarea candidaților USL Dâmbovița la alegerile parlamentare.

Poliția Județeană Constanța a declanșat o anchetă internă după ce în presă au fost publicate fotografii în care șeful Serviciului de Acțiuni Speciale, comisarul șef Emanoil Moraru, apare dezbrăcat, ținând o pușcă de jucărie în mâini, în sala de antrenamente.

În fotografiile respective, ofițerul apare dezbrăcat, cu o perucă pe cap, iar în mâini ține o pușcă de jucărie. De asemenea, în unele poze apar și o parte dintre subalternii săi, aceștia purtând însă ținutele de intervenție.

Surse din cadrul Poliției Județene Constanța susțineau că pozele respective ar fi fost făcute după o zi de antrenamente, imediat după ce comisarul șef Emanoil Moraru ar fi ieșit de la dușuri.

„În sala de antrenamente există un manechin ce ține o armă în mână, armă care de fapt este o machetă și nu una reală. În glumă, el a luat peruca de la acel manechin și arma și a făcut niște poze”, spuneau sursele citate.

Imediat după apariția fotografiilor în presă, conducerea Poliției Județene Constanța a dispus declanșarea de verificări pentru „a stabili contextul realizării acestora și veridicitatea lor”.

Totodată, „urmează să se stabilească identitatea persoanei ce a pus la dispoziție fotografiile fără consimțământul protagoniștilor, urmând ca la finalizarea anchetei să fie dispuse măsuri legale în consecință”, se menționa într-un comunicat de presă al Poliției Județene Constanța.

Șeful Serviciului de Acțiuni Speciale a declarat că imaginile respective au fost făcute în „intimitate profesională”, în urmă cu circa doi ani, după o zi de antrenament, fiind vorba despre „glume între colegi”.

„Fotografiile au fost făcute acum vreo doi ani și ceva. Terminaserăm antrenamentele în sală și eu începusem să ma schimb ca să intru la duș. Nu eram în pielea goală, eram în suspensor. S-au făcum mai multe fotografii după un poster pe care îl aveam în sala de sport și care arăta austeritatea – patru luptători dintre care unul este dezbrăcat. Peruca este de la un manechin, arma de asalt este o armă M16 din plastic, de jucărie, și efectiv, glumeam. Toți am făcut glume la vremea respectivă”, a spus șeful Serviciului de Acțiuni Speciale.

Emanoil Moraru a mai spus că bănuiește că ar fi vorba despre o răzbunare după ce a vrut să dea afară doi colegi.

„Am fost băgat în corzi de vreo 11 luni pentru că am vrut să pedepsesc doi polițiști care nu au ce căuta în Poliție. Dar au fost protejați până la amenințări. Am avut multe comisii de control și toți au spus că este o nemernicie”, a declarat Moraru, care a mai spus că în cadrul IPJ se știa de existența fotografiilor și le-au interpretat ca atare, respectiv „ca pe o glumă”.

Comisarul șef Emanoil Moraru este și președinte al Corpului Național al Polițiștilor (CNP) Constanța, fiind ales în această vară, pentru a doua oară.

În plus, în luna martie a acestui an, el a fost desemnat de către șeful Inspectoratului General al Poliției Române cel mai bun președinte CNP din țară.

Activitatea lui Emanoil Moraru este recunoscută pe plan național ca fiind foarte bună, el fiind și singurul negociator recunoscut internațional din Dobrogea, fiind pregătit de agenții FBI specializați în negocieri.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
EXCLUSIV: 50 de lei o porție de hamsie la malul mării! Ce prețuri au restaurantele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Documentul ce trebuie depus de proprietarii de TEREN. Este obligatoriu până pe 7 iunie
Viața la bloc. Activitatea banală pentru care poți fi amendat
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Regele Charles al III-lea este „mai bolnav decât lasă să se vadă”