Ponta: Ideea ca drumurile să fie dezăpezite de localnici cu lopata e o poveste; de-aia încasăm taxe

Ponta: Ideea ca drumurile să fie dezăpezite de localnici cu lopata e o poveste; de-aia încasăm taxe
Premierul Victor Ponta a atenționat autoritățile locale să nu aștepte ca drumurile înzăpezite în perioada de iarnă să fie eliberate de către localnici cu lopata, arătând că aceasta este atribuția statului, care încasează taxe și impozite de la contribuabili.

„În mod sigur fiecare om și comunitate locală se va implica, dar povestea că să dea oamenii cu lopata…e o poveste. Sunt situații în care de-aia suntem stat, de-aia încasăm taxe și impozite, de-aia avem o mulțime de autorități, instituții, șefi și adjuncți de șefi, ca să nu le spunem oamenii că să dea ei cu lopata. O să dea și ei cu lopata, dar nu pot să dea cu lopata doi metri de zăpadă sau să deszăpezească un drum de 50 kilometri, asta este atribuția noastră”, a spus Ponta la videoconferința cu prefecții.

În luna februarie, fostul premier Mihai Răzvan Ungureanu, aflat în zonele înzăpezite din județele Buzău și Vrancea, s-a declarat nemulțumit de faptul că militarii deszăpezesc drumurile, în timp ce localnicii „stau în casă la căldură”.

El a atenționat că este necesar ca la nivel local să fie constituite servicii voluntare de intervenție în cazuri de urgență, pentru recâștigarea unui spirit civic „diminuat” de anii anteriori.

Ulterior, Ungureanu a susținut că nu i-a făcut „leneși” pe sinistrații din județele Buzău și Vrancea, care nu îi ajutau pe militari la deszăpezire, și că nu este cazul să își ceară scuze, afirmând însă în același timp că lipsa de spirit civic nu poate fi cauționată.

 

 

 

Tags:
Inchide