Ponta, mesaj dur pentru PNL: „Să spună că după vot nu se închide ţara, nu se vând toate companiile româneşti”

Ponta, mesaj dur pentru PNL: „Să spună că după vot nu se închide ţara, nu se vând toate companiile româneşti”
Ponta, mesaj dur pentru PNL: „Să spună că după vot nu se închide ţara, nu se vând toate companiile româneşti” / Sursă foto: Facebook
Publicat: 25/10/2020, 20:54
Actualizat: 25/10/2020, 20:55

Victor Ponta și Călin Popescu Tăriceanu, candidați la alegerile parlamentare din partea Pro România, au vorbit despre scandalul presupusei fraude electorale la alegerile locale de la Sectorul 1 și s-au declarat rezervați cu privire la corectitudinea alegerilor parlamentare din 6 decembrie 2020.

Foștii premieri au vorbit la România Tv despre scandalul posibilei fraude de la votul la alegerile locale 2020 de la Sectorul 1, din Capitală.

„Mulți nu vor merge…”

„Eu am mai spus şi spun din nou, la alegerile locale 700.000 de romani s-au dus la vot, au pus ştampila şi votul lor a fost anulat. Atenţie, mai multe sunt anulate decât s-a votat în tot Bucureştiul. E clar că nu au fost bine organizate, cum a spus domnul Orban.

Pe 6 decembrie mulţi se vor teme să meargă la vot, mulţi nu vor merge, dacă tot le este anulat votul, aşa că ce democraţie avem? Forţa asta cu care suntem împinşi la vot, dar nu avem voie la şcoală, la biserică, arata că nu mai avem democraţie.

Dar mai avem o şansă, la alegeri, să salvăm România, pentru că cei care sunt acum la putere sunt anti-Romania”, a declarat Ponta.

Tăriceanu, despre suspiciunile de fraudă electorală

Suspiciunile de fraudă i-ar putea descuraja pe români să vină la vot pe 6 decembrie, a avertizat, la rândul său, Tăriceanu.

„Problema cea mai mare este cum văd cetăţenii şi câtă încredere mai au în alegeri corecte. Ceea ce am văzut denotă că alegerile au fost prost organizate, avem dovezi clare ale haosului care a domnit. Reprezentanţii USR şi-au făcut de cap, au manevrat cum au vrut voturile, procesele verbale, tot ce au vrut. Iohannis şi Orban împing către alegeri fără să ţină cont de numărul mare de îmbolnăviri, avem cel mai mare număr de morţi la mia de locuitori, pe ei îi interesează doar alegerile.

Ceea ce am văzut este că preşedintele BES a patronat acest haos, tot ceea ce am văzut. Mai departe, se pare că e primit un ordin ca totul să se muşamalizeze şi să se meargă spre victoria PNL-USR. Sunt curios ce s-ar fi întâmplat dacă alegerile ar fi fost organizate de PSD? Câţi oameni ar fi fost în stradă, câte luări de poziţii ale ambasadorilor din România? Iar acum s-a aşternut o linişte completă şi totală”, este de părere Tăriceanu.

Ponta, despre alegeri: „Cum or să fie organizate în pandemie?”

Ponta a spus că determinarea guvernului actual de a organiza alegerile în 6 decembrie este parte a unui plan de „distrugere a economiei românești”.

„Rezultatul în anumite zone s-a decis înainte de vot, iar asta e mai rău decât în comunism. Dacă alegerile astea nu au fost corecte, cum o să fie cele care vin acum? Cum or să fie organizate în pandemie? Am intrat în campania pentru locale cu sub 1000 de cazuri pe zi, iar acum avem peste 5000. Întrebarea e cât de mare e spaima în PNL, USR, am văzut că şi PSD a fost de acord, ca să accepte organizarea alegerilor în aceste condiţii?

Cred că cel mai important e să ştim pe 6 decembrie ce îşi doreşte fiecare să facă pentru România. Cei de la USR au început deja să se certe cu PNL pe funcţii, ceea ce era previzibil. Nu am văzut pe nimeni să spună că nu se închide ţară după vot, că nu se vinde tot ce a mai rămas din companiile româneşti, că nu chemăm Fondul Monetar Internaţional să ne pună să tăiem pensii şi să mărim taxe. Noi, Pro România, asta ne propunem”, a conchis preşedintele Pro România.

Mihai Georgescu
Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții de presă românești și din Europa. Scrie la citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase