Ponta și Antonescu, huiduiți, la Iași, de câteva persoane, care le-au strigat: „Hoții! Hoții”

Ponta și Antonescu, huiduiți, la Iași, de câteva persoane, care le-au strigat: Hoții! Hoții
Publicat: 24/01/2013, 12:32
Actualizat: 26/02/2013, 13:30

Liderii USL, Victor Ponta și Crin Antonescu, au fost huiduiți, joi, la Iași, de câteva persoane care participau la manifestările prilejuite de Unirea Principatelor Române, care au strigat: „Hoții! Hoții”, un alt grup huiduind și când consilierul prezidențial Iulian Chifu a depus o coroană de flori.

Câteva persoane care au participat la festivitățile dedicate Unirii Principatelor Române de la Iași i-au huiduit pe liderii USL, Victor Ponta și Crin Antonescu, în timp ce dădeau mâna cu oamenii.

După susținerea discursurilor și după ce s-au prins în Hora Unirii, premierul Victor Ponta și președintele Senatului, Crin Antonescu, s-au îndreptat către oamenii care au asistat la manifestări pentru a da mâna cu aceștia.

La un moment dat, câteva persoane au început să strige „Hoții! Hoții”, una dintre acestea spunând: „Bandiților, hoților, la pușcărie!”.

Victor Ponta și Crin Antonescu nu le-au răspuns celor câteva persoane și au continuat să dea mâna cu ceilalți oameni. Mulți dintre cei prezenți le-au cerut liderilor USL locuri de muncă, pensii și salarii mai mari.

De asemenea, când s-a anunțat că va fi depusă o coroană de flori de căte consilierul prezidențial Iulian Chifu, din mulțime s-au auzit huiduieli.

După discursurile de pe scena din Piața Unirii, oficialitățile au depus coroane de flori la mormântul domnitorului Alexandru Ioan Cuza.

Manifestările dedicate Unirii Principatelor Române au început în jurul orei 9.00, cu un spectacol folcloric, pe scena montată în Piața Unirii din Iași urcând Maria Dragomiroiu, Petrică Mâțu Stoian, Veta Biriș, Laura Lavric, Zinaida Julea și Nicolae Hlib.

La festivitățile oficiale, care au început la ora 10.00 cu intonarea imnului național, au participat premierul Victor Ponta, președintele Senatului, Crin Antonescu, șeful Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, precum și mai mulți miniștri, între care Daniel Constantin, Varujan Vosganian și Liviu Dragnea.

De asemenea, au fost prezenți primarul Iașiului, Gheorghe Nichita, dar și șeful Consiliului Județean, Cristian Adomniței, și prefectul Romeo Olteanu.

Premierul Victor Ponta a ajuns în Piața Unirii din Iași în jurul orei 9.45, fiind însoțit de reprezentanți locali ai PSD și PNL. Ulterior, Ponta a mers să discute cu oamenii prezenți în Piața Unirii, iar unul dintre participanți i-a spus: „Dați-ne salarii și pensii că avem parte doar de scumpiri”, moment în care primarul Gheorghe Nichita a încercat să-l îndepărteze pe bărbat și le-a spus oamenilor că se vor întoarce să discute cu ei după discursuri.

Oficialitățile prezente la evenimente au ținut discursuri pe scena amplasată în Piața Unirii din Iași, apoi au coborât au depus coroane la mormântul domnitorului Alexandru Ioan Cuza și s-au prins în Hora Unirii, alături de miile de persoane prezente la manifestări.

Liderul PNL Iași, Relu Fenechiu, nu a urcat pe scena din Piața Unirii, iar întrebat de ce a preferat să rămână jos a spus: „De jos se vede mai bine!”.

În cursul serii vor avea loc retragerea cu torțe a militarilor pe bulevardul Ștefan cel Mare al municipiului, după care în Piața Palatului Culturii este programat un concert susținut de Zdob și Zdub, Iris și Ruby.

Circulația mijloacelor de transport prin centrul orașului este oprită joi, pe toată durata desfășurării evenimentelor din Piața Unirii.

Președintele Traian Băsescu nu va participa în cursul zilei de joi la ceremoniile organizate la Iași și la Focșani pentru sărbătorirea a 154 de ani de la Unirea Principatelor Române, a precizat, pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al șefului statului, Bogdan Oprea.

Florin Ghețău, [email protected]

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Furie și indignare după ce fotografia cu teroriștii Hamas defilând cu trupul gol și mutilat...
Mirel din Timişoara, renegat de familie după crima oribilă! Gestul făcut de fiecare membru în...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Avertismentul lui Donald Tusk. „Ştiu că sună devastator, dar a început o nouă eră: era...
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
15 județe, sub avertizare cod galben de vreme severă până diseară. Meteorologii anunță vânt puternic...
Ies la iveală noi detalii despre Mirel. Tânărul este cunoscut pentru agresivitate: "Era foarte obsesiv,...
Autoritățile au decis. Cine va avea custodia Ritei, fiica regretatei Rona Hartner: ,,Tatăl are rolul...
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
Metodă „DRONA” folosită pe autostradă. Care sunt șoferi vizați? - VIDEO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Bestia COSMICĂ din INIMA galaxiei noastre S-A TREZIT
Devine obligatoriu în România. Anunț la Guvern chiar azi, 29 martie: Voi scrie în lege...
Un mare post din România moare. Se închide, sute de angajați rămân pe drumuri
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Primele declarații ale familiei lui Mirel Dragomir, după tragedia de la Timișoara! Tatăl tânărului: "Nu...
Patrick, sentimente ascunse pentru Giuly!? Patrick și Robert au purtat o discuție pe tema acestui...
"Nu-mi pare rău că sunt la închisoare". Mirel Dragomir nu are remușcări după fapta comisă....
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să...
Scandinavia s-ar fi „născut” din Groenlanda, indică un nou studiu geologic