Povestea emoționantă a fetiței lăsate la spital de familia ei: „Le voi împărți cu frații mei chiar dacă mami nu mă mai vrea” / Exemplul de solidaritate pentru o țară întreagă

Povestea emoționantă a fetiței lăsate la spital de familia ei: „Le voi împărți cu frații mei chiar dacă mami nu mă mai vrea / Exemplul de solidaritate pentru o țară întreagă
Publicat: 21/11/2019, 09:34

Micuța cu suflet mare s-a trezit de curând cu patul plin de jucării și haine oferite de alți părinți care o tratează ca pe propriul copil, însă fetița a zis că vrea să le împartă cu frații ei, chiar dacă mama ei nu o mai vrea.

Încă din vară, când a ajuns la spital cu arsuri pe 60% din corp, fetița a stat în spitalul din Arad unde alți părinți, precum și staff-ul medical, i-au devenit a doua familie.

Unii dintre cei care i-au cunoscut povestea chiar au vrut să o ia acasă și să o integreze în familia lor. Însă după ce cazul ei a devenit unul cunoscut în toată țara, Protecția Copilului i-a găsit un asistent maternal care să aibă grijă de ea.

Micuța de 3 ani este unul dintre cei mai vizitați pacienți din spital după ce a cucerit inimilor tuturor cu sufletul ei cald. Însă cei mai râvniți vizitatori pe care îi vrea, mama și frații ei, se lasă așteptați.

Se pare că familia ei nu o poate trata acasă și nu îi poate oferi condițiile necesare unei recuperări medicale, însă mama și tatăl fetiței nu sunt decăzuți din drepturi.

De curând, aceștia au fost contactați iar fetița va fi externată în curând, însă probabil că va fi îngrijită de un asistent maternal.

Oamenii din cadrul spitalului au dat un exemplu țării întregi prin solidaritatea pe care au arătat-o față de fetița pe care o tratează ca pe propriul lor copil.

În fiecare an, peste o mie de copii sunt „uitați” pe paturile de spital din România, iar în multe cazuri, starea lor de sănătate este agravată și de lipsa afecțiunii.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase