Povestea tulburătoare a fetei uitate patru zile la Spitalul de Psihiatrie. „Simona a făcut multe alegeri greșite!” (EXCLUSIV)

Povestea tulburătoare a fetei uitate patru zile la Spitalul de Psihiatrie. „Simona a făcut multe alegeri greșite!” (EXCLUSIV)
Simona Ghinea a ajuns la spital după ce a fost internată de urgență din cauza unei supradoze/Sursa/Facebook
Publicat: 05/11/2020, 19:30

Tânăra care, timp de patru zile, a fost căutată cu disperare în toată Capitala după ce a fost uitată într-un salon al Spitalui Clinic de Psihiatrie „prof.dr. Al. Obregia”, are o poveste de viață sumbră, care vorbește despre idealuri frânte de sărăcie, despre consumul de droguri și despre prostituția ca mod de subzistență. 

În cursul zilei de sâmbătă, în mediul on-line au apărut informații legate de dispariția suspectă a unei tinere în vârstă de 22 de ani. Informațiile au fost preluate imediat de presă și au generat un interes foarte ridicat din partea opiniei publice, în condițiile în care exista o asemănare izbitoare între fata respectivă și portretul robot al femeii ucise și incendiate într-un geamantan, pe un câmp din județul Giurgiu.

Dată în urmărire de polițiștii bucureșteni, aceasta a fost găsită, spre sfârșitul celelei de-a patra zi de căutări, într-un salon al Spitalului de Psihiatrie, secția pentru narcomani. De altfel, dosarul s-a închis aici, iar Simona Ghinea a revenit în anonimat. Rămâne însă povestea tristă a unei fete bătute de soartă, cu idealuri frânte de sărăcie și alegeri cel puțin neinspirate.

Surse din anturajul Simonei Ghinea au dezvăluit, pentru Gândul.ro, că, până acum câțiva ani, aceasta nu se deosebea foarte mult de alți tineri de vârsta ei. A terminat liceul și s-a apucat de o postliceală din care ar fi trebuit să iasă asistentă medicală.

Puțini știau că, de fapt, mama ei, fost critic literar, murise când era încă mică, iar bunicul, singura rudă dispusă să aibă grijă de ea, este un om care abia trăiește dintr-o pensie mizerabilă.

Ar fi ajuns să se prostitueze din sărăcie

Ca să se poată întreține, Simona s-a angajat la restaurantele din Centrul Vechi, unde era plătită ca și clientă falsă.

„Simona a avut mereu niște gusturi foarte proaste la bărbați. A avut un prieten care o bătea și care se droga. Cred că el a învățat-o să consume droguri”, a povestit una dintre prietenele fetei.

Aceasta spune că, din acel moment, viața tinerei ar fi luat-o razna complet și începuse să de cufunde, din nou, în sărăcie. „Era o fată normală până când se îndrăgostea. Din acel moment nu te mai puteai înțelege cu ea, în niciun fel”, a explicat sursa citată.

Așa se ajunsese ca, de multe ori, Simona Ghinea să aibă telefonul mobil la amanet, cel mai probabil ca să facă rost de stupefiante.

În plus, a început să dispară de acasă pentru perioade lungi de timp, motiv pentru care bietul bătrân suna disperat la Poliție. Alteori, pentru că făcea scandal sau era găsită de autorități în timp ce delira pe străzi, fata a fost internată la psihiatrie.

Ca și cum nu era destul, iubitul ei de atunci a început s-o bată cu bestialitate, motiv pentru care aceasta l-a părăsit și a reușit să obțină, împotriva lui, un ordin de protecție.

Simona nu a rămas singură pentru multă vreme. S-a îndrăgostit de un alt băiat, care, spun prietenii ei, ar fi tot consumator de stupefiante, fără un loc de muncă.

La momentul la care tânăra a fost dată în urmărire de polițiști, autoritățile nu au putut să folosească semnalul emis de telefonul mobil în condițiile în care aparatul era la amanet.

După ce au sunat la toate spitalele, lucrătorii Serviciului Urmăriri, din cadrul Poliției Sectorului 2 au prins un fir și au aflat că, în realitate, Simona Ghinea ar fi ajuns prostituată și lucra împreună cu o anume „Cuchi”, o prietenă cunoscută pe raza Secției 12.

Miercuri seară, anchetatorii au găsit-o pe dispărută la Spitalui Clinic de Psihiatrie „prof.dr. Al. Obregia”, unde fusese adusă în urma unei crize generate de o supradoză de stupefiante.

„Simona a făcut multe alegeri greșite. Noi, prietenii ei, ne bucurăm că nu este ea femeia omorâtă și arsă, dar nu ne așteptam s-o găsim într-o asemenea stare. În ritmul ăsta, nici ea nu mai are, poate, prea mult de trăit”, a mai spus prietena tinerei, pentru Gândul.ro.

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate armele subordonate acestuia, în special Poliția Capitalei și Inspectoratul General al Poliției citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase