Povestea unei jurnaliste din Cluj, care a fost suspectă de Covid-19 și internată în spital: „Testul a fost negativ! Simptomele nu!”

Povestea unei jurnaliste din Cluj, care a fost suspectă de Covid-19 și internată în spital: „Testul a fost negativ! Simptomele nu!”
FOTO ilustrativ: Shutterstock
Publicat: 08/08/2020, 15:02
Actualizat: 08/08/2020, 15:05

Jurnalista News.ro Adina Oşan a povestit, pe o rețea de socializare, experienţa sa ca pacient suspectă de Covid-19 și chiar internată în spital, afirmând că testul a fost negativ, nu şi simptomele.

Ea scrie despre personalul medical întâlnit în ambulanţă, la Unitatea de Primire Urgenţe şi la Spitalul de boli infecţioase din Cluj-Napoca, despre întrebările care i s-au pus, potrivit News.ro.

Jurnalista News.ro Adina Oşan (FOTO: Facebook)

Iată postarea integrală a Adinei Oşan:

”M-am gândit vreo 12 zile dacă să scriu sau nu. Asta e decizia!
Testul a fost negativ! Simptomele nu! Salvare, spital, testare, aşteptare….. Nu contează absolut deloc ce afecţiune este şi că trenează încă, după o săptămână de 15 pastile pe zi şi restul cu ceva mai puţine!

Altceva e de spus din partea mea.

Am aşteptat ambulanţa aproape şapte ore, nu o spun cu reproş, e clar că oraşul era plin de cazuri mult mai grave. În mod normal m-aş fi răţoit. Nu a fost cazul.

Mă uitam la cei doi oameni de pe ambulanţă, care mi-au luat tensiunea în faţa blocului (bineînţeles că a fost dezastru)….. mă uitam la ei în continuu, mai ales că am stat vreo trei ore împreună.

Scriu acum pentru a înţelege toţi cei care îşi dau cu părerea despre spitale, ambulanţe, servicii medicale etc în perioada asta complicată.

Traseul este aşa: UPU, primul triaj, viză pentru al doilea cort de triaj, analize medicale rapide, repartizare la spitalul disponibil, în cazul meu Infecţioase.

Alea sunt poveşti cu lume care stă agăţată de uşile spitalului. Nu era nimeni, nu ai acces acolo fără ambulanţă, care intră prin subsol. Dezinfectare de 100 de ori, acoperire picioare, mâini, faţă, dezinfectat buletin, tot ce ajunge în contact cu tine. Oameni traşi la faţă, chiar dacă nu se vede sub măşti, se vede în ochi. Oameni care mai au răbdare. ”Aţi fost în Deltă? Cu cine aţi ajuns în contact? Câte persoane? Cu cine aţi fost în contact de când aţi venit acasă? Aveţi alergii? Unde vă doare? De când aveţi febră? Ce a spus medicul de familie? Haideţi să auzim plămânii… şi inima… Tegumentele sunt calde, gambele cam umflate, buzele uscate. De când tuşiţi aşa? Aţi avut frisoane? Dureri musculare?….”

Şi tot aşa. Cu răbdare, calm, aproape în şoaptă.

La cortul de triaj de la UPU, unde dacă intri nu mai ai ce căuta afară, ţipau aparţinătorii tot felul spre medici, spre asistente. Că nu există Covid, că nu au dreptul să reţină pe nimeni, că e ţara nimănui, că e nesimţire, că se duc pe proprie răspundere la infecţioase, şi înjurături, şi circ, şi umilinţă pentru măştile trase la faţă.

Când am ajuns eu la testare nu erau paturi. Eram cu rucsacul pregătită, şi-au cerut scuze şi m-au trimis acasă în aşteptarea rezultatului. Testarea e ciudată, în cazul meu pe nas. Beţişorul acela ajunge în creier, aşa am simţit. Nu doare, dar e ciudat, nimic nu ajunge acolo în mod normal, nu-i aşa?

De atunci mă lupt cu o febră şi accese de tuse care nu cedează orice aş face. Nu e Covid, aşa zice testul. Dar e ceva ce n-am mai trăit, nici nu vreau să mă gândesc prin ce trec cei infectaţi. Nu trece şi gata!

Au trecut 12 zile! Cumva se va linişti şi povestea asta!
Am rămas cu gândul la cei doi oameni de pe ambulanţă, la costumele lor, ochii aceia abia ghiciţi, felul în care s-au purtat cu mine şi au stat cu maşina la dispoziţie până am plecat acasă. A fost o fracţiune de secundă la final în care m-am uitat la ei şi am vrut să caut banii. Nu am ştiut cum să mă port, nu am ştiut cum să fac asta fără să-i jignesc, pentru că nu am mai făcut asta niciodată. Nu aveam nimic altceva la mine care să consider că merită oferit acelor oameni obosiţi îngrozitor! Nu am ştiut cum să-i recompensez şi mă gândesc şi acum. Nu am mai fost niciodată cu ambulanţa şi nu am ştiut şi nu ştiu nici acum cum trebuie să mă port cu aceşti oameni speciali.

Îmi rămâne să-i găsesc într-o zi. Chiar cred că se va întâmpla. Cumva le voi mulţumi pentru cum mi-au purtat de grijă! Şi, da, ştiu că pentru asta sunt plătiţi! Doar că au trecut de faza asta de multe luni.

Să ne înţelegem: o să-mi revin! Nu-mi plâng de milă, nu acesta e scopul postării. Doar că mi-a rămas gândul la oamenii aceştia din spitale, despre care se vorbeşte atât de mult şi, de fapt, deloc cu adevărat! Şi merită mult mai mult respect decât parcă ne prefacem că le oferim!”

Un pacient infectat cu Covid-19 a bruscat o asistentă a Spitalului din Lugoj, pentru că nu era lăsat să plece acasă

Medicii de la Spitalul Municipal din Lugoj, județul Timiș, au trăit moment de panică, recent, atunci când un pacient recalcitrant, în vârstă de 70 de ani, diagnosticat cu Covid-19, a vrut să plece acasă.

Bărbatul a vrut să sară pe geamul salonului în care era internat, pentru că nu mai voia să stea în spital. Mai mult, a bruscat o asistentă și s-a comportat urât cu personalul medical.

Pacientul, diagnosticat și cu diabet, a dezvoltat simptome severe de Covid-19, care i-au determinat pe doctori să îl transfere în secția de Anestezie și Terapie Intensivă.

O femeie de 33 de ani, însărcinată în 6 luni, a murit la Spitalul din Alba Iulia din cauza Covid-19. Fusese transferată, în stare gravă, de la Târgu Mureș

O tânără de 33 de ani din satul Tătârlaua, comuna Cetatea de Baltă, județul Alba, însărcinată în 25 de săptămâni și confirmată cu noul coronavirus, a murit vineri după-amiaza în Secția de Terapie Intensivă a Spitalului Județean de Urgență din Alba Iulia.

Potrivit unor surse medicale, citate de ziarulunirea.ro, femeia era confirmată pozitiv cu noul coronavirus și se afla internată de trei săptămâni.

România a depășit 60.000 de cazuri de Covid-19! Sunt 1.350 de noi cazuri de infectare și 43 de decese, în ultimele 24 de ore

Potrivit Grupului de Comunicare Strategică (GCS) a anunțat, sâmbătă, că în România au fost confirmate 60.623 de cazuri de persoane infectate cu SARS – CoV – 2, fiind înregistrate 1.350 de noi cazuri (acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv) și 43 de decese, în ultimele 24 de ore, din 21.444 de teste efectuate.

România a depășit, astfel, pragul de 60.000 de cazuri de COVID-19. Alți 29.872 de pacienți au fost declarați vindecați și 6.204 de pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare.

Dragoș Tănase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Milioane de români rămân fără pensii, în prag de Paşte! Veste teribilă pentru pensionari
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Au păcălit poporul cu televizorul! Ce înseamnă, de fapt, cifrele scrise de Sorin în baracă,...
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic...
Experiment: un tânăr a devenit om al străzii pentru a demonstra că poate ajunge milionar...
"Am călătorit în timp". Profesorul ieșit din comă a fost în anul 3906 și spune...
Ce spunea Vali Vijelie despre posibilitatea de a-și înșela soția: „Ochii văd, inima cere!”. Dezvăluirile...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Compania coreeană Hanwha vrea să înfiinţeze în România un hub industrial pentru Europa
Au editat ADN-ul uman cu Inteligența Artificială! Ce-a urmat este ULUITOR
S-a dat decizia pentru TOATE FEMEILE, inclusiv cele din România. Noile norme vor fi total...
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Când cresc salariile în România! Breaking news
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Lovitura dură pentru TikTok! Comisia Europene suspendă noul program al platformei: ”Există riscuri pentru sănătatea...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
Antarctica este împânzită cu vulcani, dar ar putea oare să erupă?