Pregătirile pentru Summitul de la Sibiu au ajuns pe ultima sută de metri: 27 de șefi de stat și de guvern vor fi prezenți – FOTO

Pregătirile pentru Summitul de la Sibiu au ajuns pe ultima sută de metri: 27 de șefi de stat și de guvern vor fi prezenți - FOTO
Publicat: 08/05/2019, 11:15

Ultimele detalii sunt puse la punct în Piața Mare din Sibiu, unde vor avea loc majoritatea evenimentelor din cadrul Summit-ului.

În fața Primăriei Sibiu, unde au loc lucrările Summit-ului, a fost așezat, miercuri, covorul roșu, unde vor fi primite, joi, delegațiile oficiale.

În Piața Mare a fost amplasată scena unde va avea loc un spectacol de muzică pop și folclor, joi seara, iar miercuri au loc ultimele repetiții ale artiștilor.

Steaguri ale Uniunii Europene și ale României au fost montate pe străzile principale ale orașului și pe aleile din centru, iar gurile de canal au fost sigilate, ca măsură de securitate.

În cursul zilei de miercuri, de la ora 22, traficul auto pe străzile din centrul Sibiului va fi restricționat, până joi, 9 mai, la ora 20.00, pe următoarele străzi, cu excepția riveranilor: str. A. Xenopol, str. Mitropoliei, str. Centumvirilor, str. Al. Odobescu, str. Ocnei, str. A. Iancu, str. Gen. Magheru (tronsonul Filarmonicii – Constituției), str. Felinarului, Pasajul Școlii, str. Manejului, str. Filarmonicii, str. Tribunei, str. Azilului.

De asemenea, traficul auto va fi închis, în perioada 8 mai, ora 22.00 – 9 mai, ora 20.00, pe următoarele străzi, inclusiv pentru riverani: str. Gheorghe Lazăr, str. Arhivelor, str. Gen. Magheru (tronsonul dintre Filarmonicii și Piața Mare).

Piața Unirii, pe tronsonul dintre strada Andrei Șaguna și str. N. Bălcescu, se va închide traficului auto începând din 8 mai, ora 18.00 și se va redeschide în data de 9 mai, ora 20.00.

De asemenea, va fi restricționat și traficul pietonal, însă doar în data de 9 mai, între orele 6 și 22, în câteva zone din centrul orașului.

În data și intervalul orar menționate accesul pietonal pe următoarele străzi și în următoarele piețe va fi posibil doar pentru riverani: Cetății, între intersecția str. Cetății – Nicolae Bălcescu și ieșirea din parcarea „Cazarma 90”, A.D. Xenopol, Mitropoliei, Centumvirilor, Al. Odobescu, Ocnei, Tribunei, Gh. Lazăr, între str. Timotei Popovici și Ghe. Magheru; Piața Mare nr. 6, 2, 1 și str. Samuel von Brukenthal nr. 1-4; Piața Mică, Piața Huet (în cazul acestor două piețe, accesul pietonal va fi restricționat începând din data de 8 mai, ora 6 până în data de 9 mai, ora 20).

Cei domiciliați în aceste zone vor avea acces la proprietăți în baza documentelor de identitate însoțite de ecusonul nominal de acces. Angajații societăților comerciale din aceste zone vor avea acces la locul unde își desfășoară activitatea în baza unui ecuson nominal de acces și a unui document de identitate. De asemenea, turiștii cazați în unitățile hoteliere din aceste zone vor avea acces la locul de cazare în baza unui ecuson nominal de acces și a unui document de identitate.

Sibienii au acces pietonal, parțial, în zona centrală, str. N.Bălcescu și Piața Mare, Parcul Bulevard, Piața Unirii – între străzile Andrei Șaguna și N.Bălcescu, după ce vor fi verificați în filtrele de securitate amplasate în zonă.

Summitul șefilor de stat sau de guvern din UE, care va avea loc pe 9 mai la Sibiu, este cel mai așteptat eveniment politic european în perioada deținerii de către România a Președinției Consiliului UE. În acest context, liderii europeni vor discuta despre noua agendă a UE pentru 2019-2024.

Summitul informal al șefilor de stat sau de guvern din UE va fi găzduit de președintele Klaus Iohannis iar președintele Consiliului European, Donald Tusk, va prezida reuniunea. La eveniment vor participa lideri din 27 de state membre UE, președintele Comisiei Europene (CE), Jean-Claude Juncker, și președintele Parlamentului European (PE), Antonio Tajani.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Ministrul Muncii a anunțat datele exacte la care vor fi virate pensiile pe luna mai
Familia Regală a Marii Britanii, lovită de o nouă tragedie. A fost găsit mort, în...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
Céline Dion, de nerecunoscut din cauza BOLII! S-a transformat total în ultima perioadă. Boala teribilă...
Datele exacte când vor intra pensiile pe luna mai, pe card şi prin Poştă. Anunţul...
Ramona s-a aruncat de la etaj după ce a născut! Dezvăluiri! "Dumnezeu s-o ierte"
Angajații români vor beneficia de trei noi tipuri de vouchere: Simona Bucura Oprescu „România e...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
S-a terminat pentru ILIESCU. S-a decis oficial azi, 26 aprilie. Breaking News
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cătălin Dobrescu ar fi vrut luni la rând să se împace cu Oana Radu: "După...
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Test de cultură generală. Cum rămâne aprinsă torța Olimpică?