• Publicat:
Știri

Premieră națională. Primele imagini cu primii kilometri de autostradă din Moldova – FOTO / VIDEO

Premieră națională. Primele imagini cu primii kilometri de autostradă din Moldova – FOTO / VIDEO
Asociația Pro Infrastructură a postat pe Facebook primele imagini filmate din dronă cu șantierul în lucru din municipiul Bacău, acolo unde se construiește șoseaua de ocolire a orașului care are profil de autostradă.

„Constructorul (UMB) are o mobilizare exemplară în teren și, doar într-o lună și jumătate de muncă, a reușit să avanseze vizibil la podul de 1,21 km peste Râul Bistrița (cea mai mare structură de pe lot). Sunt lucrări și în alte puncte: forare piloți la pasajul peste calea ferată M500 și la cel pe DJ207F la nord de Săucești, iar podul peste Râul Precista și DJ207F începe «să iasă din pământ». Decopertări avem pe tot sectorul filmat, ba chiar zone destul de întinse unde s-au început terasamentele”, arată mesajul postat de Asociația Pro Infrastructură.

Asociația a făcut și scenarii legate de finalizarea unora dintre lucrări.

„Într-un scenariu ultra-optimist, segmentul DN2 Sud-DN2 Nord (care conține A7) ar putea fi gata la finalul anului 2020, DACĂ se rezolvă la timp birocrația (exproprieri-mamut, relocări utilități, arheologie) și DACĂ antreprenorul general va păstra constant ritmul de lucru exemplar, cum rar s-a văzut pe șantierele din România.”, mai arată Asociația Pro Infrastructură.

Potrivit autorităților, 16,2 kilometri din acest drum vor avea profil de autostradă.

Foto: Asociația Pro Infrastructură/ Facebook

Inchide