Premierul Florin Cîțu, după ședința de Guvern: Au fost plătiți 240 de milioane pentru achiționarea suplimentară de Remdesivir / Am aflat că sunt și concursuri unde nu se prezintă medici la ATI- VIDEO

Premierul Florin Cîțu, după ședința de Guvern: Au fost plătiți 240 de milioane pentru achiționarea suplimentară de Remdesivir / Am aflat că sunt și concursuri unde nu se prezintă medici la ATI- VIDEO
Premierul Florin Cîțu face declarații după ședința de Guvern care a avut loc joi, 15 aprilie 2021 / Sursă FOTO: Alexandru Dobre - Mediafax Foto
Publicat: 15/04/2021, 16:08
Actualizat: 15/04/2021, 17:26

Premierul României Florin Cîțu susține declarații de presă la Palatul Victoria, după ședința de Guvern care a avut loc joi, 15 aprilie. 

Ședința de Guvern de joi, 15 aprilie, este prima după revocarea din funcția de ministru al Sănătății a lui Vlad Voiculescu și asumarea funcției de către premierul Florin Cîțu.

„În primul rând, vreau să mulțumesc colegilor care au venit la ședința de Guvern și au înțeles că după ce au spus că nu vin e mai important să avem grijă de treburile României în acest moment. Trecem printr-o pandemie și România trece printr-o perioadă dificilă și este important ca toți să fim pentru români.

În ședință au fost aprobate câteva acte normative improtante.

Vreau să demontez o informație falsă din spațiul public. Memorandumul propus și aprobat de Ministerul Muncii nu propune nicio reducere de venituri în sectorul bugetar. Nu se propune nicio scădere de venituri în sectorul public prin acest memorandum”, a transmis Florin Cîțu.

Ce acte normative au fost adoptate în ședința  de Guvern

În cadrul ședinței de Guvern au fost aprobate mai multe acte normative, printre care și cel reglementează sancționarea operatorilor economici care nu respectă legislația în vigoare în ceea ce privește măsurile adoptate în timpul pandemiei COVID-19. Este vorba de închiderea temporară a unităților pe care le dețin.

„Alte acte normative aprobate. Era nevoie de o Ordonanță de Urgență pentru Planul de Restructurare a Complexului Energetic Oltenia. Este unul aprobat de Comisia Europeană pentru cumpărarea certificatelor verzi. Am găsit un mecanism de finanțare. A trecut și această ordonanță.

Am aprobat memorandumul care stă la baza semnării celui de-al patrularea formular de comandă de vaccin împotriva COVID-19 produs de compania BioNTech&Pfizer pentru o cantitate de 4,2 milioane de doze opționale. Prin acest memorandum 300.000 de doze vin mai repede în România. Ele sunt doze care vin deja din trimestrul doi al anului 2021.

Am adoptat proiectul de lege privind modificările la Legea 55, care merge în Parlamentul României. Este vorba de acea prevedere referitoare la operatorii economici care nu respectă legislația în vigoare. Pot fi închiși pe o perioadă scurtă la început și apoi pe una mai lungă”, a declarat premierul.

Florin Cîțu, despre situația din spitale

În cursul zilei de joi, prim-ministrul Florin Cîțu a avut o întâlnire cu directorii Direcțiilor de Sănătate Publică din țară, dar și una cu directorii de spitale COVID-19, la ambele participând și Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății, căruia i-au fost delegate atribuții de ministru.

„Tot astăzi am avut întâlniri online cu toți directorii de DSP din România. Am discutat despre numărul de paturi la Terapie Intensivă. Ținta pe termen scurt era de 1600 de paturi. Dar este clar că în perioada următoare, următoarele două săptămâni, este nevoie de un efort suplimentar, comun.

Acum vin de la întâlnirea cu directorii de spitale COVID-19 cărora le-am mulțumit pentru efortul pe care îl fac de un an de zile. I-am asigurat că vom pune la dispoziție resursele necesare. Au fost plătiți 240 de milioane pentru achiționarea suplimentară de remdesivir. Dacă este nevoie, venim cu alte sume.

Am aflat că sunt și concursuri unde nu se prezintă medici la ATI. Pe de altă parte, am aflat că sunt doctori care ies din școală și încă nu sunt în concurs. Trebuie să iasă informații că se pot face concursuri pe termen scurt pentru medici, în spitale”, a declarat Florin Cîțu.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ireal ce a putut păți o tânără de 21 de ani, după ce a băut...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
Copil de șase ani din Gorj, vândut în Germania pentru 8.000 de lei. Ce se...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Vestea serii despre Ion Iliescu. Avocatul său a făcut anunțul
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Galileo Galilei, omul care a schimbat cursul istoriei. „Și totuși, se mișcă!”