Premierul Florin Cîțu, după ședința de Guvern: Au fost plătiți 240 de milioane pentru achiționarea suplimentară de Remdesivir / Am aflat că sunt și concursuri unde nu se prezintă medici la ATI- VIDEO

Redactor:
Cătălin Prejbeanu
Premierul Florin Cîțu, după ședința de Guvern: Au fost plătiți 240 de milioane pentru achiționarea suplimentară de Remdesivir / Am aflat că sunt și concursuri unde nu se prezintă medici la ATI- VIDEO
Premierul Florin Cîțu face declarații după ședința de Guvern care a avut loc joi, 15 aprilie 2021 / Sursă FOTO: Alexandru Dobre - Mediafax Foto

Premierul României Florin Cîțu susține declarații de presă la Palatul Victoria, după ședința de Guvern care a avut loc joi, 15 aprilie. 

Ședința de Guvern de joi, 15 aprilie, este prima după revocarea din funcția de ministru al Sănătății a lui Vlad Voiculescu și asumarea funcției de către premierul Florin Cîțu.

„În primul rând, vreau să mulțumesc colegilor care au venit la ședința de Guvern și au înțeles că după ce au spus că nu vin e mai important să avem grijă de treburile României în acest moment. Trecem printr-o pandemie și România trece printr-o perioadă dificilă și este important ca toți să fim pentru români.

În ședință au fost aprobate câteva acte normative improtante.

Vreau să demontez o informație falsă din spațiul public. Memorandumul propus și aprobat de Ministerul Muncii nu propune nicio reducere de venituri în sectorul bugetar. Nu se propune nicio scădere de venituri în sectorul public prin acest memorandum”, a transmis Florin Cîțu.

Ce acte normative au fost adoptate în ședința  de Guvern

În cadrul ședinței de Guvern au fost aprobate mai multe acte normative, printre care și cel reglementează sancționarea operatorilor economici care nu respectă legislația în vigoare în ceea ce privește măsurile adoptate în timpul pandemiei COVID-19. Este vorba de închiderea temporară a unităților pe care le dețin.

„Alte acte normative aprobate. Era nevoie de o Ordonanță de Urgență pentru Planul de Restructurare a Complexului Energetic Oltenia. Este unul aprobat de Comisia Europeană pentru cumpărarea certificatelor verzi. Am găsit un mecanism de finanțare. A trecut și această ordonanță.

Am aprobat memorandumul care stă la baza semnării celui de-al patrularea formular de comandă de vaccin împotriva COVID-19 produs de compania BioNTech&Pfizer pentru o cantitate de 4,2 milioane de doze opționale. Prin acest memorandum 300.000 de doze vin mai repede în România. Ele sunt doze care vin deja din trimestrul doi al anului 2021.

Am adoptat proiectul de lege privind modificările la Legea 55, care merge în Parlamentul României. Este vorba de acea prevedere referitoare la operatorii economici care nu respectă legislația în vigoare. Pot fi închiși pe o perioadă scurtă la început și apoi pe una mai lungă”, a declarat premierul.

Florin Cîțu, despre situația din spitale

În cursul zilei de joi, prim-ministrul Florin Cîțu a avut o întâlnire cu directorii Direcțiilor de Sănătate Publică din țară, dar și una cu directorii de spitale COVID-19, la ambele participând și Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății, căruia i-au fost delegate atribuții de ministru.

„Tot astăzi am avut întâlniri online cu toți directorii de DSP din România. Am discutat despre numărul de paturi la Terapie Intensivă. Ținta pe termen scurt era de 1600 de paturi. Dar este clar că în perioada următoare, următoarele două săptămâni, este nevoie de un efort suplimentar, comun.

Acum vin de la întâlnirea cu directorii de spitale COVID-19 cărora le-am mulțumit pentru efortul pe care îl fac de un an de zile. I-am asigurat că vom pune la dispoziție resursele necesare. Au fost plătiți 240 de milioane pentru achiționarea suplimentară de remdesivir. Dacă este nevoie, venim cu alte sume.

Am aflat că sunt și concursuri unde nu se prezintă medici la ATI. Pe de altă parte, am aflat că sunt doctori care ies din școală și încă nu sunt în concurs. Trebuie să iasă informații că se pot face concursuri pe termen scurt pentru medici, în spitale”, a declarat Florin Cîțu.

Scandalul a erupt în ţară! Vedetele gimnasticii, abuzate sexual: "S-a întâmplat cu mama în cameră"....
BREAKING! ATAC terorist. Sunt ZECI de MORTI şi răniţi! Vestea ŞOC a zilei
FOTO. Daniela Crudu, într-un costum de baie minuscul! Și-a arătat trupul complet
Mirela Vaida, în stare de șoc! O nouă lovitură din partea atacatoarei! A fost surprinsă...
Cine este Daniel Dobre, antrenorul reangajat de Simona Halep. A făcut dezvăluiri bombă despre sexualitatea...
Scad pensiile şi salariile! Anunţul care dă fiori românilor
Vasile Firanda şi-a omorât partenerul de cină supărat că nu vorbea româneşte. Un deceniu de...
BANCUL ZILEI – Jocuri erotice cu tipe agățate în bar
Resturi ale rachetei chinezilor Long March-5B, scăpată de sub control, s-au prăbușit în apropierea insulelor...
BREAKING! ATAC terorist. Sunt ZECI de MORTI şi răniţi! Vestea ŞOC a zilei
Ce nu TREBUIE să facă niciodată o femeie în dormitor. UCIDE întreaga plăcere din cauza...
Cum și-a vopsit Porsche-ul un tânăr din Târgu-Jiu. Și-a pus și Dubai la număr, ca...
De ce a pierdut Simona Halep la Madrid, de fapt. S-a aflat acum motivul: ”Nu...
Top 10 gafe, care ţi-au scăpat, din filme celebre. Eroarea din „Braveheart” care nu mai...
Vestea ȘOC a dimineții! Ce s-a întâmplat peste noapte. O altă nenorocire se abate asupra...
Cea mai periculoasă băutură alcoolică pentru ficat. Un român consumă 85 de litri anual
Marele exod din România. Eurostat avertizează: România va înregistra una din cele mai abrupte reduceri...
Cum au reuşit doi români să transforme o casă ridicată în timpul Primului Război Mondial...
Inchide