Premierul Ponta a părăsit Palatul Victoria însoțit de fiul său, Andrei

Premierul Ponta a părăsit Palatul Victoria însoțit de fiul său, Andrei
Publicat: 08/07/2015, 14:25

În jurul orei 14.00, premierul a plecat de la Guvern, coborând scările în cârje și avându-l în față pe fiul său, Andrei, care ținea în mână un skateboard.

Premierul Victor Ponta s-a întors în România și a mers la Guvern, miercuri dimineață, în jurul orei 10.00, el intrând în cârje în Palatul Victoria, înainte de ședința Executivului. Ponta a fost întâmpinat la intrare, pe scările Palatului Victoria, de către premierul interimar Gabriel Oprea și liderul interimar al PSD, ministrul Rovana Plumb. Ulterior, premierul a avut o discuție informală cu miniștrii, timp în care la Guvern a venit și fiul acestuia, Andrei.

Miercuri dimineață, Victor Ponta i-a transmis președintelui Klaus Iohannis solicitarea de a lua act ca, începând de joi, să își reia atribuțiile de premier, ședința de miercuri a Guvernului fiind condusă tot de premierul interimar Gabriel Oprea.

Într-o adresă transmisă Administrației Prezidențiale, Victor Ponta îi solicită președintelui Klaus Iohannis să ia act de reluarea activității sale la Guvern, „având în vedere înlăturarea cauzelor care au generat imposibilitatea exercitării atribuțiilor de prim-ministru”.

Adresa transmisă Președinției este datată 8 iulie și este semnată atât de Victor Ponta, cât și de Gabriel Oprea, în calitate de premier interimar.

Surse oficiale afirmă că premierul a venit la Palatul Victoria de acasă, după ce a ajuns, marți seară, în București.
Liderul PSD, premierul Victor Ponta, a fost internat în 14 iunie la Spitalul Universitar Medipol din Istanbul, unde o zi mai târziu a fost operat la genunchiul stâng.

În urmă cu o săptămână, surse oficiale declarau pentru MEDIAFAX că Ponta intenționează să participe, în 11 iulie, la deschiderea punctului de frontieră Nădlac (România)-Csanadpalot (Ungaria), dar prezența sa la eveniment este condiționată de acordul medicilor care îl vor examina din nou.

În 28 iunie, Victor Ponta declara, la postul B1, că va reveni în țară, „pe picioare, nu în scaun cu rotile sau cârje”, în maximum două săptămâni, interval în care medicii i-au transmis că nu poate pune piciorul jos.

În această perioadă de absență a lui Ponta, conducerea PSD a fost preluată interimar de Rovana Plumb, în timp ce Gabriel Oprea a fost numit prim-ministru interimar.

În 15 iunie, în ziua în care era operat la clinica din Turcia, Victor Ponta fusese citat să se prezinte în fața procurorilor DNA pentru a fi audiat, după ce cu zece zile înainte fusese anunțat că este urmărit penal pentru trei infracțiuni, în dosarul lui Dan Șova.

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție i-au adus la cunoștință premierului Victor Ponta, în 5 iunie, că este urmărit penal pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală în formă continuată și spălarea banilor în dosarul Turceni – Rovinari, fapte pe care le-ar fi săvârșit în perioada în care era avocat.

DNA a cerut atunci Camerei Deputaților să avizeze urmărirea penală pe numele premierului și pentru conflict de interese, însă solicitarea a fost respinsă de către deputați, în 8 iunie.

În 29 iunie, premierul Victor Ponta afirma că în prima zi în care va veni în țară va merge și la DNA pentru o nouă audiere în dosarul aflat în fază de urmărire penală, spunând că este posibil ca procurorul să decidă inclusiv control judiciar.

Cătălina Mănoiu, [email protected]

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un copil de 10 ani a făcut o mărturisire care le-a dat fiori polițiștilor și...
Detalii explozive! Ce s-a întâmplat în apartamentul lui Mititelu jr, după miezul nopții. Beinur a...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a...
Primele & singurele imagini cu Mititelu Jr., după ce s-a intoxicat cu medicamente! E bine,...
Dieta lui Lili Sandu la 44 de ani | Alimentul la care a renunțat definitiv....
Temu şi Shein, verificate la sânge de ANPC. La ce nereguli sunt atenţi inspectorii
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Meteorologii Accuweather anunță precipitații și temperaturi scăzute: Prognoza meteo pentru ziua de miercuri, 24 aprilie...
Momente de neratat cu divele din România! Au căscat gura maaare, maaaare
La ce viteză sar airbag-urile mașinii în caz de impact?
Românii vor să trăiască mai sustenabil, dar le lipseşte infrastructura. Cum se poate implica mediul...
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
Complet interzis în România. Se confiscă mașina pe loc. Decizia de care șoferii nu au...
Anxietatea și depresia, provocate de un obicei banal. Poate fi evitat zilnic
Ce a putut să pună Regina Întunericului în farfuria Iuliei, atunci când ea nu era...
Surpriză în Clanul Cordunenilor! El e NOUL ȘEF după moartea lui Costel
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
”Petrecere Hawaii de 38 de ani” Ce surprinză i-a pregătit Dinu Maxer Magdalenei Chihaia de...
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și...
Poluarea cu metan, acum mai ușor de observat ca niciodată din spațiu