Preot din București: „Este greșit să credem că cel care se vaccinează are 666, nu se mai mântuiește, este blestemat. Sunt niște aberații”

Preot din București: „Este greșit să credem că cel care se vaccinează are 666, nu se mai mântuiește, este blestemat. Sunt niște aberații”
Preot din București / Sursă Foto: Captură YouTube
Publicat: 25/10/2021, 19:45
Actualizat: 26/10/2021, 13:39

Într-o predică de câteva minute, părintele Vasile Ioana, de la Biserica Sfântul Nicolae Dintr-o zi din București, a explicat că biserica este locul tuturor, iar decizia autorităților de a nu impune prezentarea certificatului verde la intrarea în biserici este una corectă. În plus, prelatul, care a trecut recent prin infecția cu COVID-19, i-a îndemnat pe enoriași să ceară întotdeauna sfatul medicilor în legătură cu vaccinarea anti-COVID-19 și să nu creadă în conspirații.

În predica ținută duminică, la sfârșitul Liturghiei, preotul s-a declarat fericit cu decizia autorităților de a lăsa credincioșii să intre în biserică fără să prezinte certificatul verde. Acesta a explicat că, în biserică, românii își găsesc pacea și speranța, mai ales în vremuri grele, și că biserica este locul unde n-ar trebui să existe discriminare.

„În sfârșit, statul român recunoaște, în această săptămână, importanța omului în biserică, în această pandemie. Dăm slavă lui Dumnezeu pentru că, în sfârșit, suntem lăsați să ne închinăm fără să fim discriminați. Pentru că cine e capul bisericii? Hristos! Care a spus așa: «veniți la mine toți!» N-a spus: «veniți la mine doar cei vaccinați sau doar cei nevaccinați!» «Veniți la mine toți cei osteniți și împovărați, iar Eu vă voi odihni pe voi!» În biserică, omul își găsește pacea – și vaccinatul, și nevaccinatul. V-am spus și vă repet, de la începutul pandemiei: vă iubim la fel de mult, și pe unii, și pe alții!”, au fost cuvintele rostite de părintele Vasile Ioana în predica sa de la sfârșitul Liturghiei.

„Noi, preoții, vă putem da sfaturi în legătură cu mântuirea, nu vă putem da sfaturi medicale”

Preotul i-a îndemnat, de asemenea, pe români, să se consulte întotdeauna cu un medic când vine vorba de sănătatea lor și a subliniat faptul că preoții nu sunt în măsură să ofere sfaturi despre vaccinare.

„Vaccinarea e un act medical, vorbiți cu medicii! Când vrei credit de la bancă, nu vii la părintele Vasile să-l întrebi”

„Întrucât acesta e un act medical, vă îndemnăm să țineți legătura cu medicii voștri. Și este, de altfel, lipsit de educație să respingi medicul care a însoțit-o pe mama ta la naștere, care te-a ajutat când erai copil, care te-a ajutat când erai bolnav. Este greșit să ponegrim medicii! Acești oameni au făcut enorm de mult și ar trebui să le mulțumim pentru modul extraordinar în care se implică în vindecarea poporului.

Acesta este și sfatul patriarhului Daniel, care a îndemnat săptămâna trecută: mergeți și vă sfătuiți cu medicii în legătură cu ce aveți de făcut în viitor! Noi, preoții, vă putem da sfaturi în legătură cu mântuirea, nu vă putem da sfaturi medicale. M-ați întrebat mii de oameni: părinte, mă vaccinez sau nu? Personal, nu pot să vă spun eu exact, ca preot, că nu sunt profesionist în domeniul medical.

Cercetați-vă conștiința! Fiecare dintre voi să-și facă alegerea proprie pentru trupul său, eu nu pot să aleg ce să faci tu cu trupul tău. Eu pot să te îndemn ce să faci cu sufletul tău. Haideți să ne asumăm cu toții ceea ce facem”, a mai afirmat părintele Vasile Ioana.

„Biserica vă îndeamnă pe toți să vă deschideți bine mintea și inima!”

Prelatul a vorbit și despre teoriile conspirației care „au apărut în interiorul bisericii” și a subliniat faptul că ele trebuie respinse de către preoți și credincioși:

„Este greșit să credem că cei care se vaccinează poartă numărul 666, acela nu se mai mântuiește, este stigmatizat, este blestemat… Acestea sunt niște afirmații care au apărut în interiorul bisericii, care trebuie respinse de către noi, preoții. Se vor mântui cei care au credință, fac fapte bune și au harul lui Dumnezeu. Nu putem să-i ponegrim pe ceilalți. Și cei vaccinați să nu-i desconsidere pe cei care, din motive personale, aleg asta (n.r. – să nu se vaccineze). De aceea, biserica este locul tuturor și nu venim aici cu certificat verde.”

„Dar biserica vă îndeamnă pe toți să vă deschideți bine mintea și inima! Dacă trăim aceste vremuri atât de dure, luați decizia corectă: sfătuiți-vă cu medicii și luați decizia corectă pentru sănătatea voastră și a societății în care trăiți”, a mai spus preotul.

„Biserica este spital duhovnicesc, are un rol uriaș în sănătatea spirituală a societății”

„Cei care vreți să vă vaccinați, cei care vă mai gândiți încă dacă să vă vaccinați, luați decizia pe deplin conștient. Și cei care nu vreți să vă vaccinați, la fel, luați această decizie în cunoștință de cauză și asumați-vă inclusiv moartea. Acum a venit momentul asumării! Dacă nu te vaccinezi, poți să mori. Și dacă te vaccinezi. Aici, fiecare înțelege personal care este pentru fiecare răul cel mai mic.

Felicit personal acest grup care a votat în unanimitate această decizie și care a înțeles că biserica este spital duhovnicesc, are un rol uriaș în sănătatea spirituală a societății și că aici, în biserică, v-ați găsit pacea, liniștea, speranța, puterea ca să duceți greul acestei perioade”, au fost cuvintele cu care preotul și-a încheiat predica.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
''Să-i fie țărâna ușoară!'' Dana Roba, mesaj neașteptat despre Daniel Balaciu. Cum a amenințat-o soțul...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Anunțul momentului pentru cei cu PENSII SUB 2.000 DE LEI. Este obligatoriu până pe 31...
Chec de post. Rețeta ideală pentru iubitorii de cafea
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Fanii din Anglia și Scoția, avertizați înainte de Euro 2024 că berea germană e mai...