Preotul Calistrat Chifan le recomanda enoriașilor să facă gargară cu apă şi sare, ţuică, agheasmă şi albastru de metil pentru nu se infecta cu coronavirus! Acum a fost diagnosticat cu COVID-19

Preotul Calistrat Chifan le recomanda enoriașilor să facă gargară cu apă şi sare, ţuică, agheasmă şi albastru de metil pentru nu se infecta cu coronavirus! Acum a fost diagnosticat cu COVID-19
Preotul Calistrat Chifan le recomanda enoriașilor să facă gargară cu apă şi sare, ţuică, agheasmă şi albastru de metil pentru nu se infecta cu coronavirus! Acum a fost diagnosticat cu COVID-19
Publicat: 05/09/2020, 13:57
Actualizat: 05/09/2020, 13:59

Părintele Calistrat Chifan de la Mănăstirea Vlădiceni este super cunoscut în România. În urmă cu doar câteva săptămâni, îi sfătuia pe credincioși să facă gargară cu apă şi sare, ţuică, agheasmă şi albastru de metil pentru a nu se infecta cu coronavirus. Recent, a anunțat chiar el, pe pagina personală de Facbook, că a contractat COVID-19.

Preotul Calistrat Chifan este urmărit pe Facebook de peste 750.000 de persoane. Mai mult, are blog personal şi este o prezenţă constantă în mass media şi social media. În urmă cu o lună şi jumătate îi învăța pe enoriaşi sale să se apere de coronavirus cu ţuică, gargară cu apă şi sare şi albastru de metil.

Despre virus aş spune eu ceva simpluţ acuma, care este naivă situaţia, ca primă vedere. Noi ne protejăm cu masca, dar dacă el este de ordinul nanomilimetrilor, nici nu se vede cu ochiul liber, e o particulă minusculă care circulă prin respiraţie o împrăştii, dar întrebarea este dacă ochiul este umed, nu s-ar putea lipi de ochi, pentru că e tot o zonă umedă? Dacă  ia contact cu urechea, care răspunde cu nasul, ORL-ul, nu tot poate să intre? Când este să te întâlneşti cu virusul sau ai cartea lui de vizită, îl găseşti. Deci dacă nu este să te întâlneşti, nu este te întâlneşti. Eu sunt precaut, dar am altă părere, am altă viziune asupra acestei probleme. 

Am văzut foarte mulţi oameni care au ajuns să intre într-o panică nebună de această problemă a vriusului, deci efectiv au devenit isterici ca să folosesc un cuvânt simplu. (…) Eu pe toate băbuţele mele le-am învăţat, pe cele mai în vârstă – şi am în vârstă, vorbesc de 92 de ani, de 93 de ani – ele vin în fiecare miercuri la maslu şi zic: «Nu te-ai întâlnit cu COVID-ul?» «Nu, că am făcut ce mi-aţi spus!» Şi ce le-am spus? Nişte măsuri de igienă foarte simple: în fiecare dimineaţă, prânz şi seara gargară cu apă caldă şi sare ca să se cureţe zona bucală pentru că sarea e cel mai bun dezinfectant bătrânesc de când e ţara şi pământul, după aceea dimineaţa la sculare o gură de ţuicuţă după ce ai luat agheazmă şi anafură, pentru că alcoolul este cel mai bun dezinfectant, după aceea este acest tratament, căruia nimeni nu-i dă importanţă, e o pastilă foarte simplă cu albastru de metil care e tot un dezinfectant, mai ieftin”, declara preotul în a doua jumătate a lunii iulie, intr- emisiune.

Preotul Calistrat Chifan: “O tuse seacă, forţată şi necontrolată a pus stăpânire pe sistemul meu respirator”

La momentul respectiv, preotul Calistrat Chifan anunța că pe 7 iulie s-a testat pentru coronavirus și că rezultatul a fost negativ. Însă, în urmă cu doar câteva ore, a anunţat pe Facebook că a fost infectat cu COVID-19.

Am să vă reamintesc, că o tuse seacă, forţată şi necontrolată a pus stăpânire pe sistemul meu respirator, de aceea am luat decizia cu prezentarea la spital de bună voie. Fără simptome specifice, de virus Covid 19, luni la analiza sângelui s-a confirmat testul ca fiind pozitiv. Diagnosticul este sub controlul specialistului, doamna doctor profesor de la Spitalul Infecţioase-Iaşi, sunt bine, sunt sub tratament cu antibiotice, sunt în rezerva spitalului, sub monitorizare şi repaus, nu este absolut nici o conspiraţie, totul este cât se poate de normal, în câteva zile voi fi la chilie, după decizia specialistului  cu tratamentul efectuat conform protocolului de  spitalizare. Probabil, pare puţin dificil, faptul că 10 sau 12 zile trebuie voi avea repaus şi distanţă faţă de credincioşi, dar astea sunt regulile igienico-sanitare”, a fost mesajul transmis de preot.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Secretul rușinos din trecutul lui Florin Piersic. O colegă l-a dat de gol acum, la...
FOTO. Gimnasta și-a dezvăluit marele secret! Imagini incendiare cu tânăra: e și frumoasă, dar și...
O femeie și-a dus băiatul de 9 ani la medic. A rămas șocată când a...
De ce și cum îți dai seama că duci lipsă de calciu. Semnele care apar...
"L-a agăţat, l-a întors şi l-a izbit de pământ". Copil de 13 ani din Vaslui...
Manchester City s-a calificat în finala Champions League. Finala va avea loc pe 10 iunie,...
Vizita la RAR: Ce a făcut un șofer pentru a trece inspecția
Calendar ortodox 2 iunie 2023. Ce sărbătoare este vineri? Este dezlegare la pește!
Rusalii 2023: Ce semnificație are această mare sărbătoare? Tradiții și obiceiuri pentru această zi sfântă
BANCUL ZILEI. Bulă: Ospătar, ăsta e cotlet de miel sau de porc?
Elon Musk este din nou cea mai bogată persoană din lume / Luna mai una...
Așa o face fericită Radu Siffredi pe Oana Matache, când cred că nu îi vede...
ADEVĂRATA călătorie spre CENTRUL PĂMÂNTULU! China, ÎNGROZITĂ de ce a găsit!
Motivul pentru care băieții răi din filmele de la Hollywood nu folosesc iPhone
Doliu în MUZICA POPULARĂ! A murit VOCEA DE AUR a României: Odihnă veșnică, suflet bun...
Minivacanța, stricată de vreme. Vești proaste de la ANM
Medicii au rămas ȘOCAȚI! Ce au găsit în corpul lui Luis Lazarus, după ce i-au...
Avertisment MAE pentru cei care merg în Bulgaria, Grecia sau Turcia, în minivacanța de Rusalii....