Președinte CNAS : Introducerea cardului național de sănătate este un proiect care trebuie să se încheie rapid

Președinte CNAS : Introducerea cardului național de sănătate este un proiect care trebuie să se încheie rapid
Publicat: 18/06/2013, 12:29
Actualizat: 23/05/2015, 08:43

Introducerea cardului național de sănătate este un proiect care trebuie să se încheie rapid și în curând va fi și un program detaliat al derulării acțiuni, mai ales că Ministerul Sănătății și CNAS au lucrat foarte bine pe acest subiect, a declarat marți noul președinte al Casei, Cristian Bușoi.

„Introducerea cardului național de sănătate este unul dintre proiectele care trebuie să se încheie rapid. Deja Ministerul Sănătății, celelalte instituții, Casa Națională de Asigurări de Sănătate s-au mișcat rapid, au lucrat foarte bine. Cât de curând veți primi un program și un calendat detaliat”, a spus președintele Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS), Cristian Bușoi, după instalarea în funcție, la care a fost prezent ministrul Sănătății, Eugen Nicolăescu.

Cristian Bușoi i-a mulțumit ministrului Sănătății că a venit la CNAS chiar în prima lui zi de mandat.

„Îi mulțumesc domnului ministru că a venit astăzi, din prima zi în care am preluat funcția de președinte. Îmi doresc foarte mult și este foarte important pentru sistemul de asigurări să existe o bună colaborare și strânsă comunicare între Ministerul Sănătății și Casa Națională de Asigurări de Sănătate. Prioritățile sistemului le stabilim împreună, ne pliem pe ceea ce înseamnă prioritățile mari ale Guvernului și ale Ministerului Sănătății și sunt convins că printr-o bună comunicare și colaborare, mai ales că personal, ne înțelegem foarte bine, și ne-am cunoscut profesional și politic foarte bine, sunt convins că veți vedea și dumneavoastră, presa, și opinia publică în curând un alt stil de colaborare și comunicare”, a spus Bușoi.

Președintele CNAS a fost raportor din partea Comisiei de piață internă pe directive europene care privesc sănătatea, referitoare la informarea pacienților, la stabilirea prețului medicamentelor cu rețetă, la studiile clinice și la Programul „Orizont 2020” de cercetare în domeniul sănătății.

Bușoi a spus că nu va fi ușor să aplice acasă directivele la care a lucrat în Comisia Europeană, dar că nu va fi nici imposibil.

Premierul Victor Ponta l-a numit vineri pe europarlamentarul PNL Cristian Bușoi la conducerea Casei Naționale a Asigurărilor de Sănătate, după ce Doru Bădescu și-a dat demisia din funcție.

Ponta declara că Bădescu a demisionat în urma discuției pe care a avut-o cu acesta referitor la reacția greșită în cazul nominalizării lui Lucian Duță ca reprezentant al Administrației Prezidențiale în Consiliul de Administrație al CNAS.

Casa Națională de Asigurări de Sănătate a transmis, în 12 iunie, un comunicat de presă, în care arăta că în urma adresei Departamentului de Sănătate Publică al Administrației Prezidențiale, prin care consilierul prezidențial Virgil Păunescu îl numește membru în Consiliul de Administrație al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate pe Lucian Duță, consideră că numirea „este o gafă a Administrației Prezidențiale”.

„Este o numire specifică organizațiilor mafiote. Consilierul prezidențial Virgil Păunescu a deținut, la rândul său, funcția de președinte al CNAS pentru numai 29 de zile, în anul 2000”, arăta CNAS în comunicatul citat.

Premierul Victor Ponta a avut în 13 iunie o discuție, la sediul Guvernului, cu Doru Bădescu, considerând că limbajul folosit în comunicatul oficial difuzat de CNAS a fost total nepotrivit. El i-a cerut președintelui Doru Badescu să își exprime regretul pentru acest ton și pe viitor să folosească un limbaj instituțional adecvat.

După discuția cu premierul, Doru Bădescu a demisionat de la conducerea Casei Naționale a Asigurărilor de Sănătate.

Ponta preciza că Lucian Duță nu este membru în Consiliul de Administrație al CNAS, întrucât Administrația Prezidențială nu a semnat niciun decret de numire a acestuia, fiind „o acțiune personală a unui consilier prezidențial, prieten cu domnul Duță”.

Locul reprezentantului Administrației Prezidențiale în Consiliul de Administrație al CNAS este neocupat de opt luni, după ce în luna octombrie 2012 Monica Pop a fost numită pe această poziție prin decret prezidențial, publicat în Monitorul Oficial, iar la o lună locul a rămas vacant prin demisia acesteia, din motive de incompatibilitate cu funcția de director al Spitalului Clinic de Urgenta Oftalmologic București.

Bogdan Oprea, purtătorul de cuvânt al șefului statului, a declarat, în 16 iunie, că președintele Traian Băsescu nu a emis niciun decret privind desemnarea în Consiliul de Administrație al CNAS a unei persoane care să o înlocuiască pe Monica Pop.

Președintele Traian Băsescu a declarat, luni, la Cotroceni, răspunzând unei întrebări legate de Lucian Duță, că Virgil Păunescu, consilierul prezidențial pe Sănătate, nu a trimis o hârtie în numele șefului statului, iar întrebat dacă „fiecare face ce vrea”, a răspuns: „Se mai întâmplă”.

(Serviciul FOTO al agenției MEDIAFAX vă pune la dispoziție imagini.)

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Dispare numerarul? Decizia finală UE pentru plata cu BANCNOTE
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Peste 1,5 miliarde de oameni din întreaga lume trăiesc cu durere cronică