Președintele Academiei Gheorghe Hagi speră să-l angajeze pe Gigi Becali: Un om ca el ar fi binevenit

Președintele Academiei Gheorghe Hagi speră să-l angajeze pe Gigi Becali: Un om ca el ar fi binevenit
Publicat: 13/12/2013, 20:10
Actualizat: 13/12/2013, 20:16

Președintele Academiei Gheorghe Hagi, Paul Peniu, a declarat, agenției MEDIAFAX, că gruparea patronată de fostul căpitan al naționalei va solicita Penitenciarului Poarta Albă o persoană „cu bogate cunoștințe de fotbal”, sperând să-l angajeze astfel pe Gigi Becali, aflat în regim deschis de detenție.

„Săptămâna viitoare, e foarte probabil să se facă o cerere către penitenciar prin care vom solicita ca în cazul în care au oameni cu bogate cunoștințe de fotbal să poată fi angajați de noi, în condițiile prevăzute de lege. Vom vedea în ce condiții vom putea face acest lucru, dar și în ce condiții putem îndeplini noi astea. Un om ca Gigi Becali ar fi binevenit la Academie, ne-ar putea oferi multe sfaturi, ne-ar putea consilia în privința unor eventuale transferuri. A format la Steaua o echipă puternică, cu foarte mulți jucători de valoare și de ce nu am putea beneficia și noi de sfaturile dânsului?”, a afirmat, vineri, Peniu.

Viitorul Constanța, echipa de Liga I patronată de Gheorghe Hagi, nașul lui Gigi Becali, a fost mutată în acest sezon la Voluntari și își dispută meciurile de pe teren propriu pe Stadionul Concordia din Chiajna. La Constanța a rămas academia de fotbal a fostului internațional.

Gigi Becali a fost transferat, joi dimineață, de la Penitenciarul Jilava la Poarta Albă, reprezentanții unității de detenție din județul Constanța declarând că acesta va sta tot la secția de la Valea Seacă, dar va avea regim deschis, și nu semideschis, ca până acum.

Avocarul Daniel Ionașcu a declarat, pentru MEDIAFAX, că Gigi Becali ar urma să revină la Penitenciarul Jilava în jurul date de 13 ianuarie 2014, când are termen în procesul în care reprezentanții Penitenciarului Jilava au contestat în instanță decizia judecătorului delegat privind executarea pedeapsei în regim deschis.

La secția de la Valea Seacă a Penitenciarului Poarta Albă, aflată în comuna Valu lui Traian, pot fi executate pedepsele atât în regim semideschis, cât și deschis.

Curtea de Apel București a decis definitiv, în 26 noiembrie, ca Gigi Becali să rămână cu sporul de șase luni aplicat la pedepsele de trei ani de închisoare primite în dosarul „Valiza” și în cel privind schimbul de terenuri cu Ministerul Apărării Naționale.

Surse judiciare au declarat, pentru MEDIAFAX, că după ce Curtea de Apel București a dispus, în 26 noiembrie, ca Gigi Becali să rămână cu sporul de șase luni aplicat la condamnările de trei ani de închisoare primite în dosarul „Valiza” și în cel privind schimbul de terenuri cu Ministerul Apărării Naționale, s-a decis, în funcție de mai multe criterii, printre care și durata pedepsei, ca finanțatorul FC Steaua să execute pedeapsa în regim semideschis.

Decizia a fost contestată de avocați la judecătorul delegat de la Penitenciarul Jilava, care a admis cererea de executare a pedepsei în regim deschis.

Reprezentanții Penitenciarului Jilava au contestat decizia judecătorului delegat la Judecătoria Sectorului 3, dosarul urmând să se judece în ianuarie 2014.

Pavel Abraham, avocatul lui Gigi Becali, a declarat, pentru MEDIAFAX, că regimul deschis de detenție nu îi permite lui Becali să meargă acasă, dar poate desfășura activități în interesul penitenciarului, în afara unității. Avocatul a precizat că Becali ar putea, spre exemplu, să execute servicii de pază a deținuților, în foișoarele închisorii, sau chiar să supravegheze deținuții ieșiți la muncă în afara penitenciarului.

Regimul deschis de detenție îi mai aduce lui Gigi Becali posibilitatea de a primi mai des vizite ale membrilor familiei, dar și pachete.

Gigi Becali a fost transferat, în 29 octombrie, de la Penitenciarul Jilava la Penitenciarul Poarta Albă din județul Constanța, după ce Administrația Penitenciarelor a aprobat cererea acestuia.

În 20 mai, Gigi Becali a fost condamnat definitiv de instanța supremă la trei ani de închisoare cu executare în dosarul schimbului de terenuri cu Ministerul Apărării Naționale (MApN). Alături de acesta au primit pedepse de câte doi ani de închisoare cu executare fostul ministru al Apărării Victor Babiuc și fostul șef al Statului Major General Dumitru Cioflină. Cei trei au fost încarcerați în 20 mai la Penitenciarul Rahova, iar în 10 iunie au fost transferați la Penitenciarul Jilava.

Becali mai are două condamnări definitive, dispuse anul acesta tot de instanța supremă, respectiv una de trei ani de închisoare cu suspendare, în dosarul sechestrării celor care i-au furat limuzina, și una de trei ani de închisoare cu executare în dosarul „Valiza”, pentru dare de mită și fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
GALERIE FOTO. Cum arată Cernobîl și Pripiat la 38 de ani de la dezastrul nuclear...
Tradiții și obiceiuri la români. Ce nu ai voie să faci în Duminica de Florii...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
Am făcut calculul complet! Ce pensie va primi un român, dacă a muncit exact 25...
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe...
Cât vor primi românii în mână după creşterile salariale de la 1 iulie. Cum se...
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
S-a aflat! Vor întârzia sau nu pensiile în luna mai 2024? Daniel Baciu a făcut...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
Capcana legată de BANII DE PENSIE. Abia acum s-a aflat ce se poate întâmpla
Este cea mai bizară insulă din lume. Puțini oameni au curaj să se apropie de...
Ce mai face și cum arată acum fosta ispită masculină de la Insula Iubirii, Sorin....
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
De ce Lora nu a devenit mamă până la 41 de ani: "Eu mă simt...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Cum au trecut razele cosmice prin atmosfera Pământului acum 41.000 de ani?