Președintele Colegiului Medicilor: Beuran e un chirurg de elită. Îi rog pe foștii pacienți să-l apere

Redactor:
Gilda Popa
Președintele Colegiului Medicilor: Beuran e un chirurg de elită. Îi rog pe foștii pacienți să-l apere
Președintele Colegiului Medicilor: Beuran e un chirurg de elită. Îi rog pe foștii pacienți să-l apere

„Asistăm zilele acestea la un asalt mediatic indecent, neprofesionist și neinformat la adresa unuia dintre colegii noștri cu un renume profesional, care nu merită cu nimic a fi știrbit prin dezvoltări ideatice fără legături cu relațiile de cauzalitate, care au dus la acele întâmplări, da, adevărate”, se arată într-un comunicat de presă semnat de președintele Colegiului Medicilor, Gheorghe Borcean, citat de Mediafax.ro.

Acesta spune că Mircea Beuran vine dintr-o școală de un prestigiu inegalabil în chirurgia de urgență din România.

„Noi medicii, chirurgii, poate foștii pacienți, dar în niciun caz politicienii noștri, știm cine au fost acești mari doctori, știm ce înseamnă, pentru chirurgia de urgență, școala medicală de la Floreasca.Țurai, Papahagi, Soare, Bucur, Vintilă, Borș, Constantinescu, Doboșiu, Dop, Blidaru, Tiron, Popovici-Zeno, Șuteu și mulți alții au făcut parte din aceeași școală, al cărei continuator este astăzi, Mircea Beuran. Înainte de a fi membru PSD sau universitar, Mircea Beuran este un chirurg de elită”, mai spune șeful Colegiului Medicilor.

Despre pacienta care a ars la Floreasca, Borcean spune că este cu patologie malignă, tratată și recidivată, refuzată în alte servicii, operată cu aproximativ 10-12 zile înainte de incident, dezvoltă o complicație catastrofică, post-operatorie precoce hemoragică.

„Lucrurile se petrec în perioada premergătoare sărbătorilor de iarnă și în afara programului, așa cum survin urgențele. Titularul pacientei era dr Mircea Beuran. Față de urgența hemoragică, amenințătoare de viață, echipa aflată la acel moment lângă pacientă, își anunță șeful care indică reintervenția chirugicală imediată, cu scopul salvării vieții pacientei. Doar cei care nu au participat la astfel de evenimente nu știu ce înseamnă o hemoragie exteriorizată pe tubul de dren de peste 1000 de ml, asociată cu hemoragie digestivă superioară exteriorizată prin hematemeză și melenă a pacientei operate cu puțină vreme înainte pentru o neoplazie depășită chirurgical”, mai arată sursa citată.

Mai departe, în această situație, echipa chirugicală, în absența lui Mircea Beuran, demarează procedurile, transferă pacienta la sala de operație, instalează dispozitivul operator, aseptizează câmpul cu soluție alcoolică și începe intervenția chirugicală, cunoscând că profesorul urma să sosească de acasă, din clipă în clipă.

Modul, circumstanțele, împrejurările, cauzele pentru care s-a produs incidentul tehnic al combustiei vor fi cercetate amănunțit, atrage atenția Borcean.

„Mircea Beuran a ajuns în sala de operație, după ce evenimentul prejudiciabil a avut loc. Acolo găsește o echipă traumatizată psihic de acest eveniment și face exact ce trebuia să facă un șef în adevăratul sens al cuvântului, adică preia răspunderea asupra tuturor întâmplărilor legate de acel moment în care a fost implicată pacienta sa. A continuat și a finalizat intervenția de hemostază, pentru care s-a intrat în sala de operație, participă împreună cu echipa de plasticieni la tratamentul complicației combustionale și finalizează evenimentul prin înscrisurile din protocolul operator, asumându-și sub semnătura proprie, tot ceea ce s-a întâmplat acolo cu bune și cu rele, ca un bărbat și ca un chirurg”, mai punctează președintele Colegiului Medicilor.

Borcean subliniază că este de datoria lui să intervină în această dezbatere, care a devenit publică, menționând că Mircea Beuran, ca „orice om mare în profesia sa, are atât prieteni cât și neprieteni”.

„Pe această cale, îi rog pe prietenii săi, pe foștii săi pacienți să ia atitudine în apărarea lui și îi sfătuiesc pe mai puțin prietenii săi și pe neprietenii săi să nu se bucure. A continua astăzi o dezbatere publică, înainte de finalizarea unei anchete, va pune presiune greu de suportat pe echipa medicală, care tratează un caz de maximă greutate umană, o patologie, complicațiile firești legate de aceasta, dar, mai ales legate de accidentul combustional survenit fără voia lor, dar pe care sunt obligați să îl trateze”, mai spune acesta.

Colegiul Medicilor s-a autosesizat în acest caz și a dispus o anchetă, a confirmat secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Horațiu Moldovan.

 

 

 

Vedeta TVR, în lacrimi! Fiul său S-A SINUCIS chiar de ziua ei. E ştirea care...
FOTO. Cele mai fierbinţi imagini cu Andra! Lipsită de inhibiţii, ea şi-a lăsat formele la...
E o bruneta superba! Maria este cea mai sexy fiica de fotbalist roman. Wow, cum...
Klaus Iohannis A SEMNAT. Moment istoric pentru România
FOTO. Cele mai fierbinţi imagini cu Andra! Lipsită de inhibiţii, ea şi-a lăsat formele la...
Avertisment de la ANM! VREMEA se schimbă radical! Unde se anunță ploi însemnate cantitativ
Demisie în Cehia pe fondul creşterii cazurilor de coronavirus. „Este obosit, dezgustat de politică şi...
Vedeta TVR, în lacrimi! Fiul său S-A SINUCIS chiar de ziua ei. E ştirea care...
Rochița prea scurtă i-a jucat feste! E incredibil ce a pățit prezentatoarea TV în mijlocul...
Incredibil! Țara în care șef de stat este un MORT, dar nu asta este cel...
Simona Halep a dat LOVITURA! Vestea cea mare a venit în urmă cu scurt timp....
PRĂPĂD în România. Culturile agricole sunt DISTRUSE. Premoniții sumbre…
Nelu Tătaru anunţă când vom scăpa de coronavirus
Alimentul care îți otrăvește ficatul. TOP 15 mâncăruri de evitat dacă ai ficatul gras
Descoperă România cum nu ai mai văzut-o. Destinaţii de vacanţă magice la doi paşi de...
Este oficial: Românii pot lua 50.000 de euro gratis de la stat pentru a-şi deschide...
Inchide