Președintele Iohannis S-A OPERAT la umărul stâng. În 2016, fusese operat la umărul DREPT

Președintele Iohannis S-A OPERAT la umărul stâng. În 2016, fusese operat la umărul DREPT
Publicat: 26/10/2018, 10:36
Actualizat: 26/03/2019, 00:34

Președintele Klaus Iohannis a fost internat joi, la Spitalul de Urgență Militar Central „Dr.Carol Davila” pentru o intervenție chirurgicală la umărul stâng, anunță Administrația Prezidențială.

„Intervenția s-a desfășurat conform protocolului medical, cu rezultate foarte bune. Președintele României este apt medical pentru îndeplinirea atribuțiilor funcției, starea sa de sănătate fiind optimă,” precizează Președinția, într-un comunicat de presă.

Vineri dimineață, șeful statului a fost deja externat, dar a primit recomandări medicale privind planul de recuperare fizică.

„În cursul dimineții președintele României a fost externat din Spitalul Universitar de Urgență Militar Central „Dr. Carol Davila”, cu recomandări medicale privind planul de recuperare fizică, elaborat post-operator intervenției artroscopice minim invazive, practicate la umărul stâng,” au transmis reprezentanții unității spitalicești, printr-o informare de presă.

Șeful statului nu este la prima intervenție chirurgicală. În 26 aprilie 2016, el a fost operat la umărul drept tot la Spitalul Militar Central.

„În data de 26 aprilie, președintele Klaus Werner Iohannis a fost internat și operat în cadrul Spitalului Universitar de Urgență Militar Central „Dr. Carol Davila”, la nivelul umărului drept pentru: impingement (conflict) subacromial drept, burșită subacromială dreaptă, leziune de tendon supraspinos. Intervenția s-a desfășurat artroscopic, a decurs în condiții optime, iar starea de sănătate a președintelui României este foarte bună,” precizau atunci reprezentanții spitalului. Klaus Iohannis anunța atunci pe Facebook, că de a doua zi își va relua activitatea la Palatul Cotroceni.

Alți doi dintre ceilalți președinți postdecembriști ai României au avut probleme medicale în timpul mandatului. În august 1994, Ion Iliescu a suferit o criză biliară (popular spus criză de fiere) și a fost urgent internat la Spitalul Elias, unde a doua zi, i-a fost extirpată vezica biliară. In decembrie 2000, proaspăt reales în fruntea statului, Iliescu și-a făcut o operație estetică, pentru a-și elimina câteva pete maronii de pe față, dar intervenția nu a fost recunoscută oficial. În februarie 2002, Iliescu a ajuns din nou la Elias, iar declarațiile despre motivele internării au fost neclare. În timp ce medicul Sorin Oprescu a pretins că președintele a venit pentrufizioterapie, purtătorul de cuvânt de atunci al Administrației prezidențiale, Corina Crețu, declara că avusese nevoie de o serie de investigații medicale. Ultima problemă medicală din timpul mandatelor prezidențiale ale lui Iliescu a apărut în aprilie 2002, când o viroză respiratorie l-a ținut în casă mai multe zile. Ulterior, fostul președinte a mai suferit câteva intervenții chirurgicale. În 16 mai 2005, la Spitalul Elias, i-au fost implantate cinci stenturi pentru lărgirea a cinci artere care îi irigau inima cu sânge. În iunie 2007, la Paris, i-a fost implantat al șaselea stent, apoi a urmat un tratament pentru zona Zoster. În 23 ianuarie 2012, tot la Elias, i-a fost extirpat un polip de colon.

Emil Constantinescu nu a avut probleme medicale deosebite în timpul mandatului, dar în octombrie 2005, i-a fost extirpată o porțiune de 30-35 de cm din colon, urmare a unei diverticuloze colonice, suferite în 1992.

În mai 2006, Traian Băsescu (președinte în funcție) s-a internat la Spitalul Elias, acuzând puternice dureri de spate. Avea o hernie de disc, pe care și-a operat-o la Spitalul Universitar din Viena, atrăgându-și o serie de critici pentru neîncrederea în sistemul medical românesc. Mai târziu, a povestit că a plătit 18.000 de euro pentru intervenție, din care 12.000 au revenit profesoruluiEngelbert Knosp, cel care a condus intervenția. În 8 septembrie 2007, Băsescu a fost operat la Spitalul Militar Central, pentru extirparea unui nodul benign de pe glanda tiroidă.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
Ion Iliescu și Petre Roman, acuzați de infracțiuni împotriva umanității în dosarul Mineriadei. Ce riscă...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Traian Băsescu spune adevărul despre Ion Iliescu: Este prea târziu
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Galileo Galilei, omul care a schimbat cursul istoriei. „Și totuși, se mișcă!”