Președintele organizației de tineret ALDE, reacția la declarația lui Orban: Dacă nu știi ce vorbești, mai bine taci!

Redactor:
Politic
Președintele organizației de tineret ALDE, reacția la declarația lui Orban: Dacă nu știi ce vorbești, mai bine taci!
Președintele Tineretului Alianței Liberalilor și Democraților (TLDE), Claudiu Catana, a catalogat, duminică, inițiativa lui Ludovic Orban drept una pompieristică, după ce liderul PNL a declarat că lui nu i se pare normal ca IT-iștii să fie scutiți de plata impozitului pe venit.

„Am citit cu stupoare declarația mai marelui PNL Ludovic Orban despre cei care lucrează în domeniul IT. Suntem cei mai buni în domeniul IT, dar liderul PNL vrea să-i pună pe fugă pe toți cei care lucrează în acest domeniu. Ludovic Orban acționează, ca de obicei, pompieristic. Fără nici o analiză a impactului în economia națională a măsurii de care beneficiază în prezent tinerii IT-ști, liderul PNL vine și dă cu barda cerând eliminarea facilităților la impozitare acordate acestei categorii”, a scris, pe Facebook, Claudiu Catana.

Președintele Tineretului Alianței Liberalilor și Democraților a transmis că Ludovic Orban confirmă astfel informațiile potrivit cărora, dacă PNL ar reuși să revină la guvernare, va face exact ceea ce a mai făcut în guvernarea PDL, „în spiritul căreia peneliștii s-au integrat perfect: vor tăia în carne vie salariile medicilor, profesorilor, vor reduce pensiile, vor încuraja tinerii ca e mai bine să plece din țară”.

„Au pregătit un pachet financiar complet împotriva populației. Desigur, Orban ignoră total faptul că în valul acesta migraționist al românilor, IT-știi erau pe primul loc. După ce statul și companiile investeau în calificarea lor, ei alegeau să părăsească masiv țara. Înaintea adoptării măsurilor referitoare la scutirea de impozit pe venit acordate angajaților din această branșă, era cea mai expusă categorie la „brain drain”, pentru că locurile de muncă din Vest li se păreau specialiștilor mult mai atractive. Situația acum s-a schimbat, tinerii rămân acasă, iar companiile aleg să investească în România. Invidios că IT-iștii câștigă cel mai bine în România, anunță această mare prostie. Ar trebui ca toți să-i urască pe toți, cum face el? Să fie unii tineri învrăjbiți contra altora? De ce nu a venit cu o idee constructivă? De ce, în loc să ceară anulări, Ludovic Orban nu propune soluții concrete care să-i aducă pe români înapoi, acasă, iar pe alții să-i convingă să nu mai plece? Răspunsul e simplu: dacă nu știi ce vorbești, mai bine taci! Dacă îți urăști propriul electorat, dă-te la o parte”, a mai transmis, pe Facebook, Claudiu Catana.

Președintele TLDE a conchis precizând că este de părere că „totuși e o glumă proastă Ludovic Orban și nu trebuie nici macar să ne gândim că acest om ar putea conduce România”.

Reacția vine după ce președintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, sâmbătă, la Mediaș, că nu i se pare normal ca cei care lucrează în IT să fie scutiți de plata impozitului pe venit. „Orice venit trebuie impozitat. Nu poți să creezi facilități fiscale care îmbracă forma unor privilegii”, a spus Orban.

„Mie nu mi se pare normal ca IT-iștii să fie scutiți de plata impozitului pe venit. IT-iștii câștigă cel mai bine în România. A fost o perioadă în care să stimulezi, ca oamenii să se ducă spre zona de IT, acuma nu mi se pare normal, vă spun sincer. De ce? Păi un angajat dintr-o forjă sau un șofer de TIR care muncesc în condiții extrem de grele trebuie să plătească impozit pe venit și altul care încasează venituri semnificative și altul care încasează venituri dintr-o muncă mai mult intelectuală, mentală fără discuție, de ce să nu plătească impozit? Neutralitatea fiscală e un principiu fundamental. Orice venit trebuie impozitat”, a spus Orban.

Potrivit acestuia, nu pot fi create „facilități fiscale care îmbracă forma unor privilegii”.

Foto: Facebook / Claudiu Daniel Catana

 

Tags:
Scandalul a erupt în ţară! Vedetele gimnasticii, abuzate sexual: "S-a întâmplat cu mama în cameră"....
Un călător în timp din anul 2582, predicție înfiorătoare: Ce se va întâmpla pe 6...
FOTO. Bianca Drăgușanu, imaginile cu care a zăpăcit milionarii! S-a pozat într-un costum minuscul de...
Câți bani îi dă Andreea Marin femeii care îi gătește și îi face curățenie în...
Mama lui Cristi Borcea, lovitură în imobiliare în `stațiunea bogaților`! Ridică un bloc de cinci...
Unde sunt cele mai adânci puncte ale oceanelor. Cercetătorii sunt siguri acum, au înconjurat lumea...
NEWS ALERT Diplomat român, expulzat de Federaţia Rusă
BANCUL ZILEI – Camera ascunsă: ipostaze năucitoare cu nevasta și amantul
Ion Rădoi: Prețul unei călătorii cu metroul ar trebui să fie majorat până la 50...
Un călător în timp din anul 2582, predicție înfiorătoare: Ce se va întâmpla pe 6...
O FEMEIE dispărută în 2020, GĂSITĂ în viață în munți. A SUPRAVIEȚUIT cu iarbă și...
BOMBĂ în procesul lui Șerban Huidu! Ce au descoperit judecătorii, e ultima șansă pentru vedeta...
Veste de ultim moment pentru milioane de pensionari. Nu mai pot pierde bani
S-au cunoscut în timpul unei partide de amor în trei, apoi au deschis o afacere....
Breaking News: COD ROȘU de intervenţie în România! Au murit pe loc
Infectarea cu coronavirus după vaccinare. Când nu ne protejează vaccinul, explică un medic
Marele exod din România. Eurostat avertizează: România va înregistra una din cele mai abrupte reduceri...
Cum să îţi dai seama imediat dacă cineva nu este atât de deştept pe cât...
Inchide