Președintele Parlamentului European a susținut o alocuțiune la Parlamentul României

Președintele Parlamentului European a susținut o alocuțiune la Parlamentul României
Președintele Parlamentului European, Martin Schulz, a susținut , miercuri, o alocuțiune în fața plenului reunit al Parlamentului României, urmând să primească distincția Colanul Camerei Deputaților.

Președintele Parlamentului European, Martin Schulz, a susținut , miercuri, o alocuțiune în fața plenului reunit al Parlamentului României, urmând să primească distincția Colanul Camerei Deputaților.

Președintele PE va fi prezent miercuri, la Camera Deputaților, de la ora 9.00, urmând să participe, împreună cu președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, și vicepreședintele Senatului, Petru Filip, la o dezbatere privind teme europene de actualitate.

Potrivit unui comunicat al Camerei, printre invitați se numără premierul Victor Ponta, europarlamentari, lideri ai grupurilor parlamentare din Camera Deputaților și Senat.

Tot miercuri, începând cu ora 10.00, președintele Parlamentului European va susține o alocuțiune în fața plenului reunit al Camerei Deputaților și Senatului și va primi Colanul Camerei Deputaților.

Evenimentul va fi urmat de conferința de presă comună a celor doi președinți, Schulz și Zgonea, care va începe la ora 10.45.

De la ora 11.30, va avea loc primirea oficialului european de către președintele Traian Băsescu, la Palatul Cotroceni.

De asemenea, în programul președintelui Parlamentului European este prevăzută o întâlnire, începând cu ora 12.20, cu reprezentanții Grupurilor parlamentare ale PDL din Camera Deputaților și Senat.

În aceeași zi, Schulz va avea, de la ora 15.45, o întrevedere cu ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlățean.

Programul președintelui Parlamentului European va continua cu întâlnirea pe care o va avea cu ministrul Afacerilor Europene, Leonard Orban, începând cu ora 16.30, după care Schulz va avea o întrevedere, începând cu ora 18.00, cu reprezentanți ai mediului academic și studenți ai Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative.

Premierul Victor Ponta și Martin Schulz au fost împreună, în cursul după-amiezii de marți, pentru a inaugura o stație de epurare a apei, realizată la Bumbești Jiu cu fonduri europene nerambursabile, în valoare de 2,5 milioane de euro, după care s-au deplasat la Târgu Jiu, unde au avut programe diferite pentru o scurtă perioadă de timp.

Astfel, în timp ce Victor Ponta și-a depus candidatura la BEJ, președintele Parlamentului European, Martin Schulz, a vizitat cele două parcuri din oraș în care sunt expuse operele lui Constantin Brâncuși, Coloana Infinitului, Poarta Sărutului, Aleea Scaunelor și Masa Tăcerii.

Liderul PSD Victor Ponta a declarat, marți, la BEJ Gorj, unde și-a depus candidatura pentru un nou mandat în Camera Deputaților, că vizita lui Martin Schulz în Târgu Jiu este „o onoare” pentru oraș, spunând că astfel se va reuși poate introducerea Complexului Brâncuși pe lista UNESCO.

PDL participă la ședința Parlamentului în care președintele PE Martin Schulz va prezenta un mesaj, dar nu va onora cererea acestuia de a se întâlni cu parlamentarii PDL dacă oficialul UE merge la manifestările din Gorj în sprijinul lui Victor Ponta, a anunțat, luni, președintele PDL, Vasile Blaga.

„Noi vom participa, miercuri, la ora 10:00, la lucrările reunite ale Senatului și Camerei Deputaților în care domnul Schulz își va prezenta mesajul, dar dacă domnia sa se implică în campania electorală și va participa la manifestările din județul Gorj în sprijinul domnului Ponta, noi nu vom onora cererea domniei sale de a avea o întâlnire cu grupurile parlamentare pentru că nu dorim să certificăm o așa zisă neutralitate a domniei sale, pentru că nu este cazul”, a precizat Blaga după ședința BPN.

El a spus că PDL va trimite o scrisoare lui Martin Schulz în acest sens.

Gigi Becali a anunţat că FCSB are un nou atacant. Basarab Panduru, dat pe spate...
A MURIT Oana Ştefănescu! Doliu uriaş în România...
FOTO. Anamaria Prodan, în costum de baie! Aparițiile ei spectaculoase sunt de nota zece
Bărbatul de 50 de ani cu care se căsătorește fiica lui VADIM TUDOR! Toată lumea...
Numai Ion Țiriac putea face asta! Miliardarul a uitat două Ferrari într-un garaj și după...
Țara din Europa pe care toată lumea a uitat-o. Nu a primit nici măcar o...
Ion Cristoiu: Unirea din 1859 n-ar fi fost posibilă dacă Imperiul Otoman n-ar fi trecut,...
BANCUL ZILEI – Răpit si violat cu sălbăticie de 10 prostituate
Când am putea reveni la normalitate. Cele mai bune și cele mai negre scenarii
A MURIT Oana Ştefănescu! Doliu uriaş în România...
Viață de bogătan! Ion Țiriac a uitat 2 Ferrari-uri într-un garaj din München. Ce s-a...
Au DISTRUS totul în calea lor! Cel mai VECHI oraș din America, o MINUNE arheologică,...
Despre Mălina Olinescu se știa că s-a sinucis, dar acum s-a aflat adevărul! Mărturie BOMBĂ,...
Horocop 25 ianuarie 2021. Zodia care își atinge obiectivele dificile
BAYWATCH: Veste tristă. Atăzi trăiește pe străzi și caută în gunoaie: „Nu mă spăl pentru...
Vestea ȘOC a momentului în România: Marea artistă A MURIT...
Theresa Ivancik, femeia cu bicepși de 40 de centimetri care este des confundată cu un...
Este oficial: Categoria de salariaţi care va putea ieşi la pensie la 57 de ani....
Ce preziceau că se va întâmpla în 2021… oamenii din 1921. E incredibil câte dintre...
ȘOC!Trebuie să ne pregătim pentru un CUTREMUR devastator. Se anunță un DEZASTRU total pentru România!
Inchide